Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Ο Αντώνης ζητά βοήθεια...


Στο δρόμο πρωταθλητής επειδή έμεινε ... ανάπηρος!...
Είναι από τις στιγμές που πραγματικά τα χάνεις με το ανάλγητο κράτος. 'Ενα παλληκάρι, που πρόσφερε στην κοινωνία, βρίσκεται ξαφνικά σε δύσκολη θέση -από ένα ατύχημα - να σέρνει το σταυρό του δικού του μαρτυρίου. Και η μαμά Ελλάς να του γυρίζει την πλάτη...

Είναι πρωταθλητής της κολύμβησης και δόκιμος αστυνομικός. Η ζωή έδειχνε να του χαμογελά, ώσπου, λίγο πριν αποφοιτήσει από την σχολή, μετά από ένα ατύχημα τον Δεκέμβρη του 2006, έμεινε ανάπηρος από τη μέση και κάτω.

Αφού ξεπούλησε την περιουσία του για να χειρουργηθεί σε εξειδικευμένο κέντρο στην Αγγλία, τώρα αντιμετωπίζει την αναλγησία του κράτους, αφού έχει κινηθεί διαδικασία για να τον διώξουν από τη σχολή Αστυνομίας.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης κινδυνεύει να βρεθεί κυριολεκτικά στον δρόμο.

Το μόνο που ζητάει είναι να του δοθεί μία ευκαιρία να προσφέρει στην κοινωνία, έστω και ως βοηθητικό πολιτικό προσωπικό. Ακούστε τη λέει το παλληκάρι στη zougla.gr όπου βρήκαμε την είδηση και που μας συγκίνησε:


(για να ακούσετε τον Αντώνη, σταματάτε πρώτα τον ήχο ραδιοφώνου, δίπλα...)

Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ατόμων με αναπηρία, που διεξάγεται στο Ρέικιαβικ, την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Αντώνης Τσαπατάκης, αθλητής του Αρίωνα Χανίων.

«Όταν οι αθλητές φέρνουν μετάλλια από Παραολυμπιακούς Αγώνες και διεθνείς διοργανώσεις, τότε διάφοροι παράγοντες λένε μεγάλα λόγια, ότι τιμούν την Ελλάδα και δηλώνουν ότι η πολιτεία συμπαραστέκεται.

Η περίπτωση του Αντώνη τα διαψεύδει όλα αυτά», λέει με πίκρα συγγενής του.

Γ. Παπανδρέου
"΄Η θα αφανήσουμε το δημόσιο χρέος ή το χρέος θα αφανήσει εμάς"
Ο Γώργος Παπανδρέου, ανοίγοντας τη συζήση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, επανέλαβε την ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου την οποία ο ηγέτης του Κινήματος είχε πει παραλαμβάνοντας σε ανάλογη χαώδη κατάσταση την οικονομία το 1993.Για τον πόλεμο κατά της σπατάλης, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι η προσπάθεια  θα αρχίσει από το ίδιο του το γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και τα γραφεία  υπουργών, και τόνισε κατηγορηματικά: «Τέρμα στους αστυνομικούς-οικιακούς  βοηθούς και τις αποσπάσεις σε μη μάχιμες υπηρεσίες»  Εξήγγειλε δε και μία σειρά φιλολαϊκών μέρων για την ανακούφηση χαμηλότερων, εισοδηματικά, τάξεων (30 ευρώ αύξηση στις συντάξεις του ΟΓΑ αναδρομικά, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης ώς το τέλος του χρόνου, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για έναν χρόνο κ.λπ.).

Μη ξεχνάτε την ψηφοφορία μας: "Εσύ ποιόν πρόεδρο θες για την Ν.Δ.;"
Καλή Εβδομάδα σε όλους...