Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με ολίγην από ΝΔ-ΛΑΟΣ και "μπουμπούκους" εθνικής σωτηρίας!

Στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, που δόθηκε η ..."εντολή, να σώσει τη χώρα από την καταστροφή", όλοι οι "καλοί" χωράνε. Πολυπληθής ο πολιτικός θίασος, επί "σκηνής" ορκίστηκε, με τις οικογέννειες των ...ορκισμένων στα μετ΄όπισθεν του Προεδρικού... Η συγκίνηση εμφανής. Μήπως, εκτός από τους συνήθεις "ύποπτους" πολιτικούς, περίμεναν κάποιοι βουλευτές-αναλυτές εκπομπών καλόπιστης κριτικής να βρεθούν σε αξιώματα, για να καθορίσουν το μέλλον αυτής χώρας; Η (νέα)
κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (με σύμπραξη ΝΔ, ΛΑΟΣ) είναι πάλι εδώ...


ΤΟ "ΜΥΣΤΗΡΙΟ" ΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΣΗ
Ίδια πρόσωπα, τα γνωστά, στις ίδιες υπουργικές και μνημονιακές θέσεις...

"Χαίρομαι για το διορισμό του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, τον οποίο γνωρίζω καλά και με τον οποίο μπορούμε να αρχίσουμε τις εργασίες αμέσως για την εξέταση της καταβολής της έκτης δόσης και μετά για τις σχέσεις του Ταμείου με την Ελλάδα", δήλωσε η επικεφαλής ΔΝΤ, κυρία Κριστίν Λαγκάρντ και οι λόγοι ποφανείς. Την (τρελή) χαρά της εκδήλωσε και η Καγκελάριος της Γερμανίας, κυρία Άνκελα Μέρκελ, διότι το "θέλω" της κυβερνά τον τόπο που έχει βάλει στο μάτι και οι λόγοι προφανείς, επίσης...
Ο Λουκάς, για τους συμμαθητές-φίλους που έσπευσαν να δηλώσουν μπροστά στις κάμερες την γνωριμία τους με τον κύριο Παπαδήμο, ήρθε στα πράγματα για να μας περάσει στο πετσί και για μια 10ετία, την συμφωνία της "26ης Οκτωβρίου", αλλά και να μας "δώσει"την 6η δόση που εκρεμεί και χρησιμοποιείται ως απειλή με στάση πληρωμών, άρα μή καταβολή των μισθών - συντάξεων τα Χριστούγεννα!

Ένα κάρο φόρους και χαράτσια, θα πληρώσουμε εμείς, οι εκατομμύρια φορολογούμενοι, μέχρι το τέλος της χρονιάς, με την σύμφωνη γνώμη πια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Κυβέρνηση, βλέπεις...

Ο κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτήθηκε από βουλευτής ΝΔ για να γίνει ...υπουργός!!!
Το έχεις ξανακούσει αυτό;
Κι όμως, υπάρχει εξήγηση...
Έπρεπε να παραιτηθεί γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, αρχηγός αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ήταν η γενική Γραμματέας ΚΚΕ, κυρία Αλέκα Παπαρήγα.
Έτσι, στην Ελλάδα της σημερινής "δημοκρατίας" (είναι αυτή που "βαφτίζει" κυβερνήσεις, χωρίς την εντολή του λαού) η Αντιπολίτευση έγινε ...συμπολίτευση!!!
Είπες τίποτα;
Και τί να πεις για το παρακάτω.
Ο κύριος Αβραμόπουλος, στις κλειστές κάμερες και μετά την ορκωμοσία του, εξέφρασε τη γνώμη του και είπε πως δεν "είναι ευχαριστημένος από τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, αλλά ευχαριστημένος με την εξέλιξη αυτή". Και συνέχισε το σχόλιό του: "Ας κάνει τη δουλειά της και ας φύγει στην ώρα της".
Για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απαρτίζεται από τέσσερις πολιτικούς!
Τον κο Δημήτρη Αβραμόπουλο που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, τους κυρίους Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Γεωργίου, ως αναπληρωτές υπουργούς και τον κο Κώστα Σπηλιόπουλο που παρέμεινε στη θέση του υφυπουργού Άμυνας.
Τέσσερα άτομα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λένε, δεν είχαν τοποθετηθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.
Ούτε σε πολεμικές περιόδους, ούτε καν την περίοδο της προετοιμασίας για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που οι ανάγκες ήταν πολλές και οι ένοπλες δυνάμεις είχαν επιφορτιστεί με την ασφάλεια χιλιάδων υψηλών προσκεκλημένων και εκατοντάδων χιλιάδων θεατών.
Γιατί να συμβεί αυτό;
Ώσπου μάθαμε το "γιατί". Μα γιατί το θέλει ο Λουκάς της μεταβατικής περιόδου... Δεν σε βάζω στα βαθυά της σκέψεις του πρωθυπουργού... Άστο καλύτερα...


Διάβασε και το επόμενο κουφό...
Παράγοντες αποκαλύπτουν πως "η εκπροσώπηση, για το κόμμα του ΛΑΟΣ με το 5%, είναι δυσανάλογα μεγάλη και μάλιστα με δύο "κομβικές" θέσεις και άλλα δύο σημαντικά πόστα"!


Στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, υφυπουργός ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης...
Mη το γελάς καθολου...

Είναι ο τύπος που έσπευσε να κάνει εμβόλυο γρίπης, από φόβο και μόνο μην αρρωστήσει...
Είναι ο "μπουμπούκος" της γυναίκας του, της κυρίας Ευγενίας Μανωλίδου...
Το στιγμιότυπο το θυμάσαι;
Καλεσμένη η κυρία Μανωλίδου, στον πρωινό καφέ του ΑΝΤ1, να μιλήσει για τη νέα της εκπομπή δέχεται ανθοδέσμη στον αέρα. Διαβάζει την κάρτα και συγκινείται: "Αχ, το μωρό μου, μού την έστειλε... Ο μπουμπούκος μου"!!!
Το μετά το ξέρεις...
Πήρε περατζάδα όλες τις μεσημεριανές εκπομπές χωρίς ανάσα να εξηγεί τα "πώς" χωρίς "γιατί", τόσο πολύ που έκανε την βουλευτή ΚΚΕ, κυρία Λιάνα Κανέλη, να αναφωνήσει "αργά" στου Πέτρου Κωστόπουλου: "Αν σταματήσουν να τον καλούν αυτές οι εκπομπές, αυτός θα πεθάνει".
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τις παρουσιάστριες τηλεοπτικών εκπομπών, ντυμένες στα μαύρα και ως άλλες Μαρινέλλα, να τραγουδούν: "Άνοιξε πέτρα για να μπω"!

Ο Άδωνις (τους) είναι πια υφυπουργός.


Στην κρίση που ζούμε, εκτός από βουλευτηλίκι, παρουσιαστηλίκι (έχει ΚΑΙ εκπομπή στο Τηλεάστυ, που πωλεί την εκδοτική πραμάτια του), εκδοτηλίκι, δεν χρειάζεται κι ένα ...υπουργιλίκι να έρθει να στανιάρει; Αυτό στις μέρες μας φαντάζει... σωστό, φίλε...

Όπως και το πολυπληθές σχήμα της κυβέρνησης που, βλέποντάς τους στο Προεδρικό, μου έκανε πιο πολύ με ...δεξίωση παρά με ορκωμοσία!

Με καινούργια κουστιούμια, λουστραρισμένα ...μαλλιά, χαμόγελα και πατούμενα, έλαμπαν από χαρά κι ευτυχία που, παρά την κρίση, βρήκαν και πάλι καρέκλα να ...ξαποστάσουν στο όνομα της ...πατρίδας!

Εμείς που "μένουμε εκτός της σκέψης τους" θα πληρώσουμε το μάρμαρο, όπως πάντα!

Αυτό το πλάνο το έχεις ξαναδεί με τους αντιπροέδρους, αριτερά και δεξιά του πρωθυπουργού. Το αυτό συμβαίνει κια με την (νέα) κυβέρνηση Παπαδήμου... Τ΄είχες Γιάννη, τ΄είχα πάντα...

Κάνεις γκρίζες σκέψεις, στην προσπάθειά σου να βάλεις κι εσύ κόκκινη γραμμή στο ...μαύρο, όταν αντικρίζεις και πάλι στο πλευρό του νέου πρωθυπουργού, αντιπροεδρικές "φάτσες"...
Ευάγγελος Βενιζέλος (είναι και υπουργός Οικονομικών, ξανά) και Θεόδωρος Πάγκαλος, αντιπρόεδροι σαν να μη πέρασε μια μέρα...
Οι περισσότεροι του ΠΑΣΟΚ δεν μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους...
Εγώ τους καταλαβίνω... Εϊναι οδυνηρό να βγίνει στην εφεδρεία. Είναι και άδικο...

Έτσι, 36 υπουργοί και υφυπουργοί από το ΠΑΣΟΚ, 6 από τη Ν.Δ., 4 από το ΛΑΟΣ και δύο υπηρεσιακοί νεοκυβερνήστηκαν και είναι έτοιμα να εισπράξουν χαράτσια και φόρους από εκεί που είχαν βάλει άνω τελεία για να τακτοποιήσουν το δικό χάος μέχρι να συνενοηθούν και να τα βρουν πώς θα μας συγκυβερνήσουν με την κυβέρνηση που έφτιαξαν, χωρίς να μας ρωτήσουν... Τα 12 νέα πρόσωπα είναι τράμπες και έτοιμα να "εγκληματιστούν" με τις προσταγές της Τρόικα.

Άρα δικιολογούν και το "έμπα" τους στο κυβερνητικό σχήμα...
Μέχρι να ξημερώσει και να μας δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουμε κι εμείς με την ψήφο μας. Τότε, πολύ φοβάμαι, πως με τη φωνή μας θα κουφαθεί ο πλανήτης!

Πίστεψέ με,όμως, θα αξίζει τον κόπο!Τ

Μνημονιακή κυβέρνηση με Βορίδη και Αδωνι!

Ελάχιστα λεπτά πριν από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ανακοινώθηκε η σύνθεσή της. Στο σχήμα μετέχουν έξι στελέχη της Ν.Δ. από τα οποία θέσεις υπουργών καταλαμβάνουν οι δύο αντιπρόεδροι, Στ. Δήμας (στο υπουργείο Εξωτερικών) και Δ. Αβραμόπουλος (στο υπουργείο Εθν. Αμυνας). Για πρώτη φορά ο ΛΑΟΣ αποκτά παρουσία σε κυβερνητικό σχήμα με τον Μ. Βορίδη να λαμβάνει τη θέση του υπουργού Υποδομών και άλλα τρία μέλη του, τους: Α .Γεωργιάδη, Γ. Γεωργίου και Α. Ροντούλη να αναλαμβάνουν θέσεις υφυπουργών.

1. Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, με πρωθυπουργό τον κ. Λ. Παπαδήμο. 2. Η ορκωμοσία 3. Η παράδoση

Ολική επαναφορά Τ. Γιαννίτση που αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών

Εξι της Ν.Δ., 4 του ΛΑΟΣ, στη νέα κυβέρνηση. Ιδιοι οι 12 από τους 17 υπουργούς!






Άλλο χαρακτηριστικό της νέας (σαφούς μνημονιακού προσανατολισμού) κυβέρνησης είναι ότι τόσο οι δύο αντιπρόεδροι (Θ. Πάγκαλος και Ε.Βενιζέλος) όσο και 11 από τους 16 υπουργούς είναι οι ίδιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, οπότε αναμένονται και οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η σύνθεση της κυβέρνησης:

Πρωθυπουργός
Λ. Παπαδήμος
Αντιπρόεδρος
Θ. Πάγκαλος
Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών
Ευάγ. Βενιζέλος

Υπουργός Επικρατείας
Γ. Σταυρόπουλος

Τις επόμενες ημέρες θα οριστεί Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Δ. Ρέππας
υφυπουργός: Ντ. Ρόβλιας
υφυπουργός: Π. Τζωρτζάκης

Yπουργείο Εσωτερικών
Αναστ. Γιαννίτσης
αναπληρωτής υπουργός: Φώφη Γεννηματά
υφυπουργός: Π. Κουκουλόπουλος
Αντιπρόεδρος Υπουργείο Οικονομικών
Ευάγ.Βενιζέλος
αναπληρωτής υπουργός: Φ. Σαχινίδης
αναπληρωτής υπουργός: Π. Οικονόμου
υφυπουργός: Γ. Μουρμούρας (ΝΔ)

Υπουργείο Εξωτερικών
Στ. Δήμας (ΝΔ)
αναπληρωτής υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου
υφυπουργός: Δ. Δόλης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Δ. Αβραμόπουλος (ΝΔ)
αναπληρωτής υπουργός: Γ. Ραγκούσης
αναπληρωτής υπουργός: Γ. Γεωργίου (ΛΑΟΣ)
υφυπουργός: Κ. Σπηλιόπουλος
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Μιχ. Χρυσοχοϊδης
αναπληρωτής υπουργός: Σ. Ξυνίδης
υφυπουργός: Θ. Μωραϊτης
υφυπουργός: Αδ. Γεωργιάδης (ΛΑΟΣ)

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Γ. Παπακωνσταντίνου
αναπληρωτής υπουργός: Ν. Σηφουνάκης
υφυπουργός: Γ. Μανιάτης
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Αννα Διαμαντοπούλου
αναπληρωτής υπουργός: Κ. Αρβανιτόπουλος (ΝΔ)
υφυπουργός: Εφη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Μ. Βορίδης (ΛΑΟΣ)
υφυπουργός: Γ. Μαγκριώτης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Γ. Κουτρουμάνης
υφυπουργός: Γ. Κουτσούκος
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Αν. Λοβέρδος
υφυπουργός: Δημ. Μπαρτζόπουλος (Ν.Δ)
υφυπουργός: Τιμοσίδης
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Κ. Σκανδαλίδης
υφυπουργός: Γ. Δριβελέγκας
υφυπουργός: Αστ. Ροντούλης (ΛΑΟΣ)

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Μιλτ. Παπαϊωάννου
υφυπουργός: Γ. Πεταλωτής

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Χρ. Παπουτσής
υφυπουργός: Μαν. Οθωνας

Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Π. Γερουλάνος
υφυπουργός: Γ. Νικητιάδης
υφυπουργός: Π. Αλεβιζάτος (ΝΔ)

Δώδεκα νέα πρόσωπα

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση είναι οι: υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, Υποδομών Μάκης Βορίδης και Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεωργίου και Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι υφυπουργοί Οικονομικών Ιωάννης Μουρμούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης και Πολιτισμού Πέτρος Αλιβιζάτος.

Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Αναστάσιος Γιαννίτσης, Υπουργός Εσωτερικών

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Έχει σπουδάσει νομικά και οικονομικά. Έχει διατελέσει υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και υπουργός και αναπλ. υπουργός Εξωτερικών επί Σημίτη. Διετέλεσε επίσης οικονομικός σύμβουλος των πρωθυπουργών Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη. Το Δεκέμβριο του 2009, διορίστηκε από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Σταύρος Δήμας, Υπουργός Εξωτερικών

Γεννήθηκε το 1941. Σπούδασε νομικά και πολιτικές & οικονομικές επιστήμες. Έχει διατελέσει επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το Περιβάλλον και την Απασχόληση. Έχει διατελέσει Υφυπουργός Συντονισμού (1977-1980), Υπουργός Εμπορίου (1980), Υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου (1980-1981), Υπουργός Γεωργίας (1989), Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τεχνολογίας (1990-1991).

Δημήτρης Αβραμόπουλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Γεννήθηκε το 1953. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες. Έχει διατελέσει υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Επίσης έχει διατελέσει δήμαρχος της Αθήνας.

Μάκης Βορίδης,Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Γεννήθηκε το 1964. Σπούδασε νομικά. Διετέλεσε πρόεδρος της Νεολαίας της ΕΠΕΝ. Υπήρξε πρόεδρος του κόμματος "Ελληνικό Μέτωπο" από το 2002 μέχρι το Μάιο του 2005, οπότε ανεστάλη η λειτουργία του.Είναι βουλευτής του ΛΑΟΣ από το 2007.

Γιώργος Σταυρόπουλος, Υπουργός Επικρατείας

Γεννήθηκε το 1946. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στο Συμβούλιο Επικρατείας και νομικός σύμβουλος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Γεώργιος Γεωργίου, Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας

Γεννήθηκε το 1936. Σπούδασε Οικονομικά και Διεθνές Δίκαιο και έχει κάνει καριέρα ως διπλωμάτης.Έχει διατελέσει διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη. Το 2003, ανέλαβε αντιπρόεδρος ΛΑΟΣ.

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Γεννήθηκε το 1960. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Unesco.

Ιωάννης Μουρμούρας, Υφυπουργός Οικονομικών

Καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και οικονομικός σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά.

Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

Γεννήθηκε το 1972. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία. Εξελέγεται βουλευτής του ΛΑΟΣ από το 2007.

Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Γεννήθηκε το 1957. Σπούδασε Ιατρική και είναι ψυχίατρος στο επάγγελμα. Από το 2004 έως το 2009 υπήρξε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Τον Ιανουάριο του 2010, με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά, ορίστηκε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης. Τον Ιούνιο 2010 εξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος.

Αστέριος Ροντούλης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Γεννήθηκε το 1966. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και έχει κάνει μεταπτυχιακά στις Οικονομικές και Κοινωνικές Επιστήμες. Το 2007, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λάρισας με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ και επανεξελέγη το 2009. Τον Μάρτιο του 2008, ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Πέτρος-Παύλος Αλιβιζάτος, Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού

Γεννήθηκε το 1942. Σπούδασε Νομικά και Πλεκτική-Κλωστοϋφαντουργία. Τον Φεβρουάριο του 2010, ορίστηκε μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ στις αρχές Μαρτίου ανέλαβε, με απόφαση του Α. Σαμαρά, αναπληρωτής γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος. (enet.gr)