Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, το νέο "τρομακρατικό χτύπημα"...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
"Λέμε στον πολίτη να μιλήσει καθαρά με το ναι και το όχι του. Η εντολή του θα μας δεσμεύσει όλους"

Από την ώρα που ανήγγειλε "δημοψήφισμα" έγινε το "έλα να δεις" σε όλη τη χώρα, αλλά και στην Ευρώπη. Οι αγορές "σάλεψαν" στο άκουσμα της λέξης και μόνο και η Μέρκελ με τ΄"αδέλφια" της είδαν τον ουρανό σφονδύλη!
Τα ΜΜΕ αναλύουν το νέο "τρομοκατικό χτύπημα" του Γιώργου Παπανδρέου και όλοι ψάχνουν να βρουν που το πάει ο ..."παίκτης"...

Να πουν οι πολίτες το "μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι" στη νέα δανειακή σύμβαση, ζήτησε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας δημοψήφισμα - αυτό είναι το νέο "χτύπημα"- για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και για τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν.
"Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες", η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλους, πρόσθεσε και συμπλήρωσε: "Αν δεν θέλει ο ελληνικός λαός αυτή την απόφαση, πολύ απλά δεν θα υλοποιηθεί".

Στο σημείο αυτό η Καγκελάριος μετράει εγκεφαλικά και πάλι λίγα της βγαίνουν...

"H απάντηση του λαού δεν αφορά την εκλογή προσώπων και κομμάτων. Εξίσου κορυφαία δημοκρατική λειτουργία είναι η κατάθεση της θέσης κάθε πολίτη. Tην ώρα που το πολιτικό σύστημα βάλλεται έχουμε χρέος να προτάξουμε το ρόλο και την ευθύνη του πολίτη. Αυτό είναι το δημοψήφισμα", είπε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε: "Για τη νέα σύμβαση πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα. Για μια εθνική απάντηση στο μείζον εθνικό ερώτημα. Ο λαός πρέπει να τοποθετηθεί. Θέλει να υιοθετήσουμε τη νέα συμφωνία ή θέλει να την απορρίψουμε;".

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε απορρίψει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι "θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας, δεν μπορούμε να παρατήσουμε τον αγώνα στη μέση γιατί έτσι συμφέρει ορισμένους".
Απέρριψε παράλληλα σενάρια συγκυβέρνησης και συγκατοίκησης.

Το δημοψήφισμα τοποθετείται μετά την Πρωτοχρονιά...

"Από τις αρχές τους 2012 θα υπάρχει ένα νέο τοπίο", πρόσθεσε, "θα μπορούμε να πάμε με όλες μας τις δυνάμεις όχι πια στην άμυνα, αλλά στην επίθεση: στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος".

Είναι γεγονός πως ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει χρόνο προς όφελός του.
Το θέμα είναι τί θα κάνουν οι αντίπαλλοι του, στην αντιπολίτευση. 'Ετσι κι αλλιώς οι της κυβερνησής του χειροκροτούν ακόμη το λόγο του μέσα στη Βουλή...

Οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες.

Μούτζα: Η "εθνική" μας πράξη(;)...

Ο16χρονος Αχιλλέας που σήκωσε το χέρι του να μουτζώσει, από τη μεριά των επισήμων, την τροϊκανή πολιτική και του Μνημονίου που έχει φέρει τη χώρα 50 χρόνια πίσω, σηζητήθηκε πολύ...

Ο Λαρισαίος μαθητής, λέγεται ότι, είναι παιδί πολυμελούς οικογένειας -έχει 15 ακόμη αδέλφια- που ζει έντονα την βαθυά κρίση. Κινδυνεύει, μάλιστα, με αποβολή από το σχολείο του για την πράξη του αυτή.

... "παράδοξο θα ήταν να μην οργίζεται η σημερινή νεολαία που, όταν γεράσει, θα ξεπληρώνει ακόμα τρόικες και μνημόνια"...

Η επίμαχη κίνησή του, που αποτυπώθηκε σε φωτογραφίες, έκανε το γύρο του διαδικτύου, μέσω των blogs και των μέσων κοινωνικής διαδικτύωσης και αυτό είναι ένα επιπρόσθετο στοιχείο για τις αντιδράσεις ορισμένων που ζητούν την απομάκρυνσή του από το σχολείο όπου φοιτεί...


Η συγκεκριμένη ενέργειά του, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αμέσως πυροδότησε χειροκροτήματα από τους παριστάμενους πολίτες ενώ την πράξη του μιμήθηκαν μερικοί ακόμη μαθητές.

Οι περισσότεροι από τους μαθητές όταν έφταναν στο ύψος της εξέδρας των επισήμων αντί να κλείνουν τα κεφάλια τους προς την πλευρά των επισήμων, τα έστρεφαν προς την αντίθετη.


Ανάμεσα στους πολίτες που παρακολουθούσαν υπήρχαν ορισμένοι οι οποίοι είχαν αναρτήσει πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των πολιτικών.
Η παρέλαση της Εθνικής Επετείου στην Λάρισα πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Ν. Πολύζου.

Ο Αχιλλέας πηγαίνει στην πρώτη τάξη νυχτερινού γυμνασίου, είναι αριστούχος και θέλει να ασχοληθεί με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο πατέρας του είναι συνταξιούχος του δήμου Λάρισσας και η οικογένεια συντηρείται με ένα συνεργείο, με ελαιοχρωματισμους...

Σήμερα το βράδυ θα έρθει σε επαφή με τους καθηγητές και μαθητές του... Και όλοι ευχόμαστε να μην πραγματοποιήσουν την "απειλή" να αποβάλουν τον μαθητή...

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπίας" ο προβληματισμός που φέρει η κίνηση του Αχιλλέα, είναι εμφανής:

"Η ακραία - όσο και συνειδητή- αντίδραση του νεαρού, μπροστά στην εξέδρα των επισήμων, μόνο προβληματισμό και αγωνία μπορεί να προκαλέσει σε κυβέρνηση, κόμματα, δασκάλους και γονείς, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Όταν οι αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική για το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας, παράδοξο θα ήταν να μην οργίζεται η σημερινή νεολαία που, όταν γεράσει, θα ξεπληρώνει ακόμα τρόικες και μνημόνια"...

Και οι αντιδράσεις, θετικές ή αρνητικές, συνεχίζονται για μια "μούτζα" που από πολλούς θεωρήθηκε "εθνική" μας πράξη κόντρα στην κρίση!

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: "Όχι στο Ναι των υποταγμένων - Ναι στο Όχι των γενναίων"

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για «να σταματήσει η, ουσιαστικά, πραξικοπηματική δράση της παρούσης κυβέρνησης», ή ακόμη και την παραίτησή του ζητεί ο Μίκης Θεοδωράκης.

Με δήλωσή του στην «Ελευθεροτυπία», με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, αναφέρει τα σημαντικά ΟΧΙ «στην προσβολή του ελληνικού λαού».

Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης

Ολόκληρη η δήλωση του μουσικοσυνθέτη έχει ως εξής:

"Το Οχι του 1940 είναι μία από τις ιερότερες παρακαταθήκες του ελληνικού έθνους. Ενα ιδεώδες που θα πρέπει να το σεβόμαστε, όχι μόνο με γιορτές και παράτες, αλλά με την καθημερινή μας στάση και συμπεριφορά και που κυρίως θα πρέπει να το σέβεται και να το τιμά με τη στάση της και κάθε της πράξη η εξουσία. Το Οχι είναι κανόνας ζωής για τους κοινούς θνητούς και μέτρο αξίας και εντιμότητας για τους αξιωματούχους. Κυρίως όταν πρόκειται για θέματα και περιπτώσεις που αφορούν την τιμή και τα συμφέροντα του λαού.

Οχι στην εξαπάτηση του λαού.

Οχι στο ψέμα και στη διαφθορά.

Οχι στην ατιμωρησία υπουργών και άλλων ισχυρών.

Οχι στην παραβίαση του Συντάγματος.

Οχι στην εθελοντική παράδοση μέρους της εθνικής μας ακεραιότητας σε ξένους.

Οχι στην εξόντωση των εργαζομένων.

Οχι στην ερήμωση της χώρας.

Οχι στο πρόσφατο «Ναι σε όλα», που καθιστά τη χώρα υποτελή, αναγκασμένη να ξεπουλήσει τον εθνικό μας πλούτο.

Και τέλος,

Οχι στην προσβολή ενός ολόκληρου λαού. Γιατί προσβολή είναι το να τολμούν να του λένε «σε πήραμε από το 120% του ΑΕΠ και αφού σου αλλάξαμε τα φώτα, σε ρεζιλέψαμε στους ξένους, σε φτωχύναμε, σε διαλύσαμε και σε εξοντώσαμε ολοκληρωτικά, μετά είπαμε το Ναι στη Μέρκελ, γιατί υποτίθεται ότι θα μας βοηθήσει να σε οδηγήσουμε στο σημείο απ' όπου σε παραλάβαμε, δηλ. στο 120% του ΑΕΠ».

Δηλαδή σε βασανίζουμε δώδεκα ολόκληρα χρόνια (κι αν τελικά θα είναι δώδεκα), χωρίς κανένα λόγο. Εκτός φυσικά κι αν μέσα σ' αυτό το διάστημα καταφέρουν να μας ξεπουλήσουν και πάλι ολοκληρωτικά και να μας μεταβάλουν στο υπ' αριθμόν 1 προτεκτοράτο του Δ' Ράιχ. Μας τύλιξαν μέσα σε ένα «Μηδενικό», για ποιο λόγο; Ασφαλώς αυτοί και τα αφεντικά τους θα γνωρίζουν το λόγο, όμως δεν μας τον λένε, με την ελπίδα ότι έως τότε θα μας έχουν μεταβάλει σε φυτά...

Οχι, κύριε Πρόεδρε, να ανέχεστε να μας κυβερνά και να δεσμεύει το μέλλον της χώρας μια ομολογουμένως κυβερνητική μειοψηφία. Και εάν ακόμα το Σύνταγμα, μετά την αναθεώρησή του από τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν σας δίνει το δικαίωμα να διαλύσετε τη Βουλή και να προκηρύξετε εκλογές, εν τούτοις έχετε το ηθικό - προσωπικό σας ανάστημα και λόγω του ανωτάτου αξιώματος που κατέχετε και λόγω της προσωπικής σας ιστορίας, να παρέμβετε για να σταματήσει η ουσιαστικά πραξικοπηματική δράση της παρούσας κυβέρνησης. Και στο κάτω κάτω, ως έσχατη λύση, υπάρχει πάντα ο έντιμος δρόμος της παραίτησης, που θα ήταν ένα ηχηρότατο ράπισμα στο πρόσωπο όλων αυτών που καταστρατηγούν το Σύνταγμα οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή της.

Πώς είναι δυνατόν να ζητούν οι σημερινοί κυβερνώντες να τους σεβαστεί ένας λαός που περιμένει το παράδειγμά τους, όταν όλοι ανεξαιρέτως οι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και του κράτους αρνούνται να εφαρμόσουν και να επιβάλουν το ζωτικό Οχι σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή και την τιμή του λαού και του έθνους; Οταν τον εμπαίζουν έχοντας καταντήσει αυτό το μεγάλο Οχι μια τυπική φιέστα, όταν η καθημερινή τους συμπεριφορά βρίσκεται σε μια συνεχή διάσταση μαζί του;

Σέβομαι τους θεσμούς, όταν και εκείνοι σέβονται τα ιερά και τα όσια του λαού αναγνωρίζοντάς τον -με πράξεις και όχι μόνο με λόγια- ως υπέρτατη αξία ανώτερη κι από τον ανώτατο αξιωματούχο. Και ο λαός θέλει ειδικά οι κυβερνήτες του να είναι πιστοί θεματοφύλακες της εθνικής τιμής και ακεραιότητας και όχι φορείς τού Ναι και της υποταγής που μας επιβάλλεται εδώ και δύο χρόνια. Οσοι δεν κατάλαβαν ακόμα ότι αυτοί είναι οι λόγοι που μας κατεβάζουν στους δρόμους, θα είναι άξιοι της τύχης τους.

Η οργή του λαού οφείλεται στο γεγονός ότι η στάση τους απέναντι στα συμφέροντα του λαού και του έθνους βρίσκεται σε ριζική αντίθεση με το νόημα τού Οχι.

Εκείνοι τότε είπαν Οχι αψηφώντας τις θυσίες και το θάνατο. Αυτοί σήμερα υποτάσσονται με δειλία και ανικανότητα στο Ναι. Επομένως δεν έχουν σχέση με το Οχι του λαού των γενναίων αλλά εκφράζουν το Ναι των δειλών και των συμβιβασμένων.

Εκείνοι αρνήθηκαν να δώσουν έστω και ένα τετραγωνικό εκατοστό ελληνικής γης. Αυτοί τους προσφέρουν το σύνολο της εθνικής επικράτειας.

Ανήκουν στο Ναι και όχι στο Οχι.

Το Οχι ανήκει στους ελεύθερους και ανεξάρτητους Ελληνες.

Αθήνα, 29.10.2011