Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

«Τίποτα δεν λειτουργεί στην Ευρώπη, χωρίς τους "Merkozy"!», Μέρκελ και Σαρκοζί

«Τίποτα δεν λειτουργεί στην Ευρώπη, χωρίς τους "Merkozy"!» γράφει με ιδιαιτέρως καυστική διάθεση σε σημερινό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα Bild, που δημοσιεύει παράλληλα μία φωτογραφία- μίξη των προσώπων της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί, υπό τη λεζάντα «μοιάζει με τη νέα Ευρώπη;».


"Ανησυχητική συνδιαλλαγή" λένε οι Γάλλοι Σοσιαλιστές για το "ευρο-πρακικόπημα"
Ευρωπαϊκό "αποφασίζομεν και διατάσσομεν"
Οι Γάλλοι δεν κατανοούν πως δέχεται ο Σαρκοζί να συναινεί στις απαιτήσεις της Γερμανίας περί ενίσχυσης των εξουσιών της Κομισιόν στην εποπτεία των εθνικών προϋπολογισμών και στην αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας, χωρίς την ίδια ώρα να παίρνει ως αντάλλαγμα από το Βερολίνο την διεύρυνση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενός πάγιου αιτήματος δηλαδή του Παρισιού!

Το δημοσίευμα της Bild έρχεται τη στιγμή που τα σενάρια περί Ευρώπης δύο ταχυτήτων πληθαίνουν, ενώ διερωτάται εάν η «Merkozy» είναι ο μόνος «ηγέτης» που μπορεί να βγάλει την ευρωζώνη από την κρίση.

Το δημοσίευμα ξεκινάει επικαλούμενο τις δηλώσεις της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντιγκ: «Οι MERKOZY είναι χωρίς αμφιβολία ο ισχυρότερος κινητήρας που θα μας βοηθήσει να βγούμε από την κρίση. Ένας ισχυρός κινητήρας βέβαια δεν εξασφαλίζει από μόνος του ότι το αεροπλάνο πετά προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά θα πρέπει να κάτσει στο πιλοτήριο ένας πιλότος που θα ξέρει τι είναι προς το συμφέρον και των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης...».

«Όταν η ίδια η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Ρέντιγκ κάνει τέτοιες δηλώσεις, τότε υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια αμφισβήτησης ότι ο νέος ευρωπαϊκός «χάρτης» θα φέρει ανεξίτηλη την υπογραφή της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί», σχολιάζεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω δημοσίευμα.

Άλλωστε σήμερα, όπως γράφει η Welt, αρχίζουν να συγκεκριμενοποιούνται τα γερμανικά σχέδια για την αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα, ο υπ. Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ κατέθεσε ένα στρατηγικό σχέδιο τεσσάρων σημείων.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται: μείωση του ανώτατου ορίου χρέους, σταδιακή μείωση του ανώτατου ορίου ελλείμματος που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας από το 3 στο 2 %. Επίσης, οι προτάσεις του Ρέσλερ προβλέπουν έναν πιο αυτοματοποιημένο μηχανισμό κυρώσεων για τους δημοσιονομικούς παραβάτες. Ως παράδειγμα αναφέρεται το πάγωμα της διάθεσης κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία.
Προτείνεται επίσης η σύσταση μιας «επιτροπής σταθερότητας ανεξάρτητων ειδικών», όπως αποκαλείται στο έγγραφο, που θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, να καταθέτει προτάσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, να ελέγχει τα σχέδια των εθνικών προϋπολογισμών, αλλά και να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διαδικασίες ελέγχου της ανταγωνιστικότητας και της δημοσιονομικής πολιτικής.

Οι προτάσεις αυτές του υπ. Οικονομίας, σύμφωνα με την Welt, έχουν αποσταλεί στην καγκελαρία, ενώ αύριο αναμένονται οι κυβερνητικές δηλώσεις της Α. Μέρκελ για την ευρωπαϊκή της πολιτική ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας.

Μέρκελ: Απαιτείται πολιτικό θάρρος

Χθες η Γερμανίδα καγκελάριος τάχθηκε εκ νέου υπέρ της εμβάθυνσης της συνεργασίας στην ευρωζώνη. «Η Ευρώπη χρειάζεται πολιτικό θάρρος για μια στενότερη συνεργασία, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών», δήλωσε χθες η Α. Μέρκελ στο Μέζεμπεργκ, στο προοίμιο της συνάντησής της με τον Νορβηγό πρωθυπουργό Γενς Στόλτενμπεργκ. «Ως εκ τούτου απαιτείται μια περιορισμένη αλλαγή των Συνθηκών για τα μέλη της ευρωζώνης», πρόσθεσε.
Πηγή: Bild, WeltOnline, DW, Επίκαιρα

Το "σόου" Πάγκαλου εξευτελίζει τους Αγανακτισμένους...

Η περίπτωση Πάγκαλου έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια και κινείται πλέον στα πλαίσια βαρύτατης προσβολής ενός ολόκληρου λαού που υποφέρει... Οι χαρακτηρισμοί του στο πρόσωπο του Έλληνα που αγανακτεί με την πολιτική "κατάντια" τους και την πληρώνει ο ίδιος με στερήσεις και απειλές ακόμη και της ίδιας του της ζωής (βλέπε αυτόχειρες λόγω χρεών), θα έπρεπε τουλάχιστον να γίνουν αιτία και αφορμή ώστε να τον διαγράψουν από το κόμμα του και να τον διώξουν από την κυβέρνηση ...σωτηρίας. Η "σιωπή", σε αντίθετη περίπτωση, αποτελεί "συνενοχή της διορισμένης κυβέρνησης"...


Αντιπρόεδρος κυβέρνησης στο Γαλλικό Κανάλι "France 5"
"Αυτοί είναι κομμουνιστές, φασίστες, είναι μ*άκες.
Είπα όλοι μαζί τα φάγαμε διορίζοντας στο δημόσιο άχρηστους υπαλλήλους για πολιτικούς και πελατειακούς λόγους"

Μετά το "Μαζί τα φάγαμε", άλλη μία δήλωση σοκ από το στόμα του αθυρόστομου αντιπροέδρου φαίνεται να ταράζει τα "ήρεμα νερά" της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου.

Στο στόχαστρο του Θεόδωρου Πάγκαλου, οι Αγανακτισμένοι.
Επιτέθηκε για μια ακόμη φορά σε όλους εκείνους που "στρατεύθηκαν" κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας, της ακρίβειας, της μείωσης μισθών και συντάξεων, των απολύσεων στο δημόσιο τομέα και της γενικότερης υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου που ταλαιπωρεί τις ζωές μας εδώ και δύο χρόνια.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό κανάλι "France 5" και στην εκπομπή "Le monde en marche" στις 23 Οκτωβρίου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφέρθηκε με ειρωνικά και υποτιμητικά λόγια στη μαζικότητα του κινήματος, αλλά κυρίως στην σύνθεση των μελών του.

Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων, πως οι Αγανακτισμένοι που κατέβαιναν στις πλατείες της χώρας και συμμετείχαν στις μαζικές πορείες και τα συλλαλητήρια (δηλαδή πάνω από 2 εκατομμύρια Έλληνες) δεν ήταν τίποτα άλλο, από "ένα μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μαλ...ες! Πως δημιουργήθηκε αυτό το χρέος αφού μας δάνεισαν χρήματα; Μας δάνεισαν χρήματα επειδή είχαμε το χρέος"...

"Θα εκφραστώ ελεύθερα, όσο ελεύθερα εκφραζόταν ο στρατηγός de Gol. Αυτοί είναι κομμουνιστές, φασίστες, είναι μα...ες", είπε χαρακτηριστικά.

Λέει "φασίστες" όλους αυτούς που δεν δέχονται να σκλαβωθούν και πάλι στις μικροπολιτικές στρατηγικές τους, που αφήνουν εκτός φυλακής όλους αυτούς που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα...

Που δεν θέλουν μόνο αυτοί (οι "φασίστες") να πληρώνουν τα σπασμένα όλων!!!

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:30 η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Νωρίτερα κατά τη μια το μεσημέρι ολοκληρώθηκε και η πορεία του ΠΑΜΕ. Ειρηνικά διαδήλωσε πλήθος κόσμου.

Στην τηλεοπτική εκπομπή των Λυριντζή - Οικονόμου στο SKAΙ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε για το θέμα ότι: "Η ερώτηση ήταν η εξής: “μερικοί λένε ότι πρέπει να φύγετε από την Ευρώπη και να υιοθετήσετε τη δραχμή” και απάντησα ότι “αυτοί είναι οι φασίστες, οι οποίοι θέλουν να καταλυθεί η τάξη στην Ελλάδα και να διαλυθεί η ελληνική πολιτεία για να επιβάλουν το καθεστώς τους, οι κομμουνιστές που για αντίστοιχους λόγους θέλουν να πάψει να υπάρχει το ισχύον οικονομικό και κοινωνικό σύστημα και οι ηλίθιοι”. Χρησιμοποίησα τη γαλλική λέξη “con”, την οποία είχε χρησιμοποιήσει και ο Ντε Γκoλ κάποτε"...

"Δεν είπα όλοι μαζί τα φάγαμε", επιχείρησε να ανασκευάσει την παλαιότερη δήλωσή του που έχει γίνει... σύνθημα στο στόμα πολιτών και πολιτικών του αντιπάλων ο Θόδωρος Πάγκαλος. "Είπα όλοι μαζί τα φάγαμε διορίζοντας στο δημόσιο άχρηστους υπαλλήλους για πολιτικούς και πελατειακούς λόγους", διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι ο ίδιος δεν έχει κάνει " ούτε ένα ρουσφέτι" και αναφέρθηκε στο βιβλίο που γράφει και το οποίο θα εκδοθεί πριν από τις επόμενες εκλογές.

ΑΡΕΣΕΙ:

* Boula Athanasiadou likes this.

* Giorgos Vamvakakis, Nikitas Soulos and Si Lad like this.

* Basil Leftheriotis likes this.

ΣΧΟΛΙΑ:

* Boula Athanasiadou Και ποιος τους διόρισε ρε μπουχέσα???? εμείς αποκλείετε............και γιατί τους διορίσατε ρε άχρηστοι??????????? για να βολέψετε τις κολ@θρες σας..............σωστάααααααααα????????????

* George Stavrakis μα δίνεις σημασία στα ψέμματα που λέει? αλλά βρίσκει και τα κάνει.αν σου έλεγα πόσοι μπάτσοι τον φυλάνε τον χοντρό θα έφριττες...

*Michalis Doukas Δεν εξευτελίζει μόνο τους αγανακτισμένους, αλλά όλους τους Ελληνες.... Και είναι ακόμα και τώρα που μιλάμε Αντιπρόεδρος .... Κύριε Παπαδήμο ή μάλλον κύριε εκπρόσωπε τύπου της κυβερνοκωμωδίας έχετε κάτι να δηλώσετε ??????? about an hour ago · · 2

* Μπαμπη Βου δεν εξευτελιζει κανεναν παρα μονο τον ευατο του γιατι δειχνει ακομη μια φορα τι αλητης και καραγκιοζης ειναι53 minutes ago · · 1

* Kay Black θέλω να του δώσω μπουνιές...με πιάνει αηδία μόνο που βλέπω η ακούω το ονομά του...about an hour ago · · 1

Aggelikh Keramida http://youtu.be/9dShRUNIl2I

www.youtube.com
Τα λόγια της Μαλβίνας Κάραλη και η Σάτιρα της είναι ακόμη επίκαιρα στις μέρες μας, γεγονος που καθιστα την Μαλβίνα ώς την Πρωτη Αγανακτισμένη Ελληνιδα.

*
Aggelikh Keramida ο λύκος κι αν εγέρασε.....!!!!!!!!!!