Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

60 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ: Έχουν δει τα μάτια της από Madonna μέχρι Lady Gaga...

  Σαν σήμερα πριν 60 χρόνια, η Βασίλισσα Ελισάβετ ανακηρύχτηκε Βασίλισσα. 60 χρόνια λοιπόν μετά, γιορτάζεται το λεγόμενο Queen’s Diamond Jubilee, δηλαδή τα 60 χρόνια Βασιλείας της Ελισάβετ. Φυσικά ένα τέτοιο γεγονός δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και έτσι γιορτάστηκε αλλά και θα συνεχίσει να γιορτάζεται στην Αγγλία για μερικές μέρες ακόμα. Η Βασίλισσα έκανε την πρώτη της εμφάνιση χτες (2 Ιουνίου-επίσημη ημέρα εορτασμού των 60 χρόνων), σε έναν αγώνα ιπποδρομίας που δόθηκε προς τιμήν της. 

  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ προς τιμήν της...                                                                                

Μέχρι την Τρίτη 5 Ιουνίου κορυφώνονται στο Λονδίνο οι εκδηλώσεις για το «Διαμαντένιο Ιωβηλαίο» της Βασίλισσας, δηλαδή τη συμπλήρωση 60 ετών στο θρόνο, με μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μία τεράστια παρέλαση με άμαξες και έναν στόλο 1.000 πλοίων στον Τάμεση.

Η περσινή χρονιά στην Αγγλία, ανήκε στον πρίγκιπα και το γάμο του με την Kate Middleton. Αλλά το 2012, ανήκει στη… Βασίλισσα και όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, κανείς δεν μπορεί να γιορτάσει με τόση μεγαλοπρέπεια, όσο εκείνη.

Η Βασίλισσα παρευρέθηκε πιο χαμογελαστή από ποτέ, φορώντας μπλε παλτό και λευκό φόρεμα φτιαγμένα από τις Βασιλικές μοδίστρες. Ολοκλήρωσε το στυλ της με ασορτί καπέλο κια μία από τις αγαπημένες της καρφίτσες. Οι αγαπημένες της πέρλες, διακοσμούσαν επίσης το λαιμό της. 


Η Βασίλισσα απόλαυσε την κούρσα και έδωσε τα συγχαρητήριά της στο νικητή. Τον αγώνα παρακολούθησε με τον σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο, καθώς και με τον Δούκα του York, και τις κόρες του, Πριγκίπισσες Beatrice και Eugenie.


 Πριν την κούρσα, η τραγουδίστρια Katherine Jenkins τραγούδησε στο γήπεδο προς τιμή της Βασίλισσας..

Η βασίλισσα Elizabeth II είναι από τους ελάχιστους μονάρχες, που συμπληρώνουν 60 χρόνια στo θρόνο. 

Η Elizabeth ήταν η πρωτότοκη κόρη του Γεωργίου ΣΤ' - γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926. Στα 21 της χρόνια, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο. Γνωρίστηκαν στις Αγγλία, όταν εκείνος υπηρετούσε το Πολεμικό Ναυτικό.(σ.σ.Ο Φίλιππος είναι εγγονός του βασιλιά της Ελλάδος Γεωργίου Α, αφού πατέρας του ήταν ο πρίγκιπας Ανδρέας, αλλά παραιτήθηκε από τα δικαιώματά του στον ελληνικό θρόνο, όταν παντρεύτηκε την Elizabeth). 

O γάμος της Elizabeth και του Φίλιππου έγινε στις 20 Νοεμβρίου 1947.

Ένα χρόνο αργότερα, στις 14 Νοεμβρίου 1948 έρχεται στη ζωή το πρώτο τους παιδί, ο πρίγκιπάς Charles. Δύο χρόνια αργότερα, γεννιέται η πριγκίπισσα Anna (15 Αυγούστου 1950). 


Ο πρίγκιπας Αndrew γεννιέται στις 19 Φεβουαρίου 1960 και ο πρίγκιπας Edward στις 10 Μαρτίου 1964.
Η Elizabeth γίνεται Βασίλισσα, τη στιγμή που πεθαίνει ο πατέρας της, ο Γεώργιος ΣΤ και ανακηρύσσεται Βασίλισσα την επόμενη μέρα, στις 7 Φεβρουαρίου 1952. Η Στέψη γίνεται στις 2 Ιουνίου του ίδιου έτους, στο Αββαείο του Westminster.

Είναι η πρώτη φορά, που τελετή Στέψης καλύπτεται τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση σε όλο τον κόσμο.
Η Elizabeth II είναι πια Βασίλισσα και ο τίτλος που φέρει είναι: Βασίλισσα Elizabeth II του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγ. Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας και των άλλων Βασιλείων και περιοχών Της, Αρχηγός της Κοινοπολιτείας, Υπερασπιστής της Πίστης.

Παρατηρώντας κανείς τις φωτογραφίες, είναι εύκολο να δει πως η Elizabeth υπήρξε ωραία γυναίκα, που διέθετε αέρα και στιλ. 


Οι νεότερες γενιές έχουν συνηθίσει να την βλέπουν με τα συντηρητικά ταγιέρ και τα κλασικά καπέλα της αλλά η Elizabeth υπήρχε και πολύ πριν αυτές τις εικόνες. 

 
H Bασίλισσα ήταν πάντα αγαπητή στο λαό της, δεν προκάλεσε ποτέ σκάνδαλα και δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα να σχολιαστεί η προσωπική της ζωή - παρότι, όπως λέγεται, δεν ήταν πάντα ευτυχισμένη.  Ο σύζυγός της, Φίλιππος, 90 ετών σήμερα - που επίσης σύμφωνα με φήμες, δεν της ήταν πάντα πιστός - στάθηκε αταλάντευτα δίπλα της, τα τελευταία 65 χρόνια. 


Η Εlizabeth είναι Βασίλισσα, σύζυγος, μητέρα και γιαγιά. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της ήταν γεμάτο ταξίδια, λατρεία, μεγάλα - πότε ευχάριστα και πότε δυσάρεστα - γεγονότα.


Την εκτίμηση του λαού της έχασε μόνο την περίοδο, που η λατρεμένη "πριγκίπισσα του λαού", η "θλιμμένη πριγκίπισσα" Diana χώρισε με τον πρίγκιπα Charles και είχε βγει στη δημοσιότητα, η αντιπάθεια της Βασίλισσας προς το πρόσωπο της νύφης της. Τις πρώτες ημέρες μετά το θάνατο της Diana, οι Βρετανοί ήταν εξοργισμένοι μαζί της. Αργότερα, τη συγχώρεσαν.
Από τα ανάκτορα του Buckingham έχουν περάσει οι μεγαλύτεροι star του πλανήτη, για να της υποβάλλουν τα σέβη τους.
Από εκεί πέρασαν οι Beatles, οι οποίοι, μάλιστα, παρασημοφορήθηκαν... 


Η Madonna, η "βασίλισσα της ποπ" υποκλίθηκε στην πραγματική Βασίλισσα. 


Η Βασίλισσα αποδεικνύεται πολύ προοδευτική και συναντά και την πολύ εκκεντρική Lady Gaga... 


Δεν είναι δυνατόν, ο μεγαλύτερος μυστικός πράκτορας, που έχει βγάλει ποτέ η Βρετανία, ο James Bond να μην συναντήσει τη Βασίλισσα. Και ο Daniel Craig πέρασε το κατώφλι του παλατιού.
 

H ζωή της Βασίλισσας δεν χωρά στις φωτογραφίες. Μες στα 60 χρόνια που φοράει το στέμμα, η 86χρονη Elizabeth έχει ζήσει μοναδικές στιγμές, βουτηγμένες στη χρυσόσκονη και τη λάμψη... 

 

Σήμερα 1000 βάρκες και πλοία θα έπλευσαν στον ποταμό Τάμεση προς τιμήν της Βασίλισσας.

dete.gr / joywood




Ο Νικοπολίδης νοιώθει Ολυμπιακός και το αναφέρει στην αυτοβιογραφία του...


Από τις αρχές Ιουνίου κυκλοφορεί στα κεντρικά βιβλιοπωλεία, η αυτοβιογραφία του Αντώνη Νικοπολίδη, που τιτλοφορείται "Ο αγώνας της ζωής μου". Ερωτήματα που αφορούν στην καριέρα του, στην πορεία της ζωής του, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την Εθνική ομάδα, για το πιο αδύνατο σημείο του, την χειρότερη ήττα της ζωής του, την πιο δύσκολη και την πιο όμορφη στιγμή της διαδρομής του, όλα βρίσκουν απαντήσεις μέσα από τις σελίδες της αυτοβιογραφίας του. Ο βετεράνος πορτιέρο στην αυτοβιογραφία του τα γράφει όλα...

"Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ"                                                                                                

"Νιώθω ότι είμαι Ολυμπιακός... Επτά χρόνια έζησα, αγαπήθηκα και το αισθάνθηκα. Ότι με αγάπησε ο κόσμος. Με αγάπησε η ομάδα και μου το έβγαζε... Αν με ρωτήσεις πώς το καταλαβαίνεις, η απάντηση είναι εύκολη. Φαινόταν ότι η ομάδα περίμενε από εσένα. Να καθοδηγήσεις, όχι μόνο την ομάδα από το τέρμα, αλλά και όλο το σύνολο... Με την παρουσία σου, με την ομιλία σου, με την εμψύχωση. Μου έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο. Πίστεψε σε εμένα"...

Διάβασε μερικά αποσπάσματα, έτσι όπως δημοσιεύονται στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".

Το διαζύγιο με τον Παναθηναϊκό


"Εκείνη την εποχή δεν πίστευα ότι ο Ολυμπιακός θα ενδιαφερόταν για μένα. Και επειδή ήμουν αρκετά μεγάλος, αλλά και γιατί προερχόμουν από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο τον θεωρούσαν και κατώτερο. Είχα αποφασίσει να μείνω και με 500 χιλιάδες. Όμως, εκείνη τη μέρα όλη τη συζήτηση την έκανε ο Ζάετς. Μου είπε ότι η ομάδα είχε χρέη και δεν μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη προσφορά. Πιθανόν γιατί είχε υπόψη του κάποιον άλλον τερματοφύλακα με αυτά τα χρήματα και θεωρούσε πως είναι προτιμότερο να έχει δύο τερματοφύλακες με 500 χιλιάδες. Αυτή ήταν η δουλειά του, να μειώσει τα κόστη. Ο Ζάετς, μάλιστα, μου είπε ότι θα ήμουν ελεύθερος να φύγω για ομάδα του εξωτερικού, οποιαδήποτε στιγμή έβρισκα ομάδα στη διάρκεια του συμβολαίου μου, το οποίο μπορούσα να το πάρω σπίτι. Αρκεί να υπέγραφα ένα χαρτί που να έλεγε ότι δεν θα πήγαινα σε καμία άλλη ελληνική ομάδα. Αυτή η συμπεριφορά με ενόχλησε. Ήμουν τόσα χρόνια στην ομάδα. Δεν μου άξιζε κάτι τέτοιο. Έτσι, επέμεινα στην αρχική μου θέση, από πείσμα και επαγγελματική αξιοπρέπεια. Βέβαια, η ανακοίνωση που μοίρασε μετά η ΠΑΕ έλεγε ότι η πρόταση ήταν τριετές συμβόλαιο με 400 χιλιάδες το χρόνο και το δικαίωμα να μείνω ελεύθερος, αν έρθει πρόταση από το εξωτερικό.
"Προξενιό μπροστά στη γυναίκα μου"

"Θυμάμαι ένα περιστατικό στο Ναύπλιο όπου είχα βρεθεί με την γυναίκα μου τη Βάσω και το γιο μου. Καθόμασταν στο τραπέζι ενός καφέ, όταν ήρθε ένας κύριος με μία κοπέλα και αφού μου έδωσε συγχαρητήρια για το Euro, άρχισε να μου επαινεί την κοπέλα, που ήταν ανύπαντρη, που ήταν προκομμένη, ηθική, από καλή οικογένεια, μορφωμένη, με προίκα. Μου προξένευε την κοπέλα! Εκείνη τη στιγμή κλώτσησα τη Βάσω διακριτικά κάτω από το τραπέζι για να μην αντιδράσει και του εξήγησα ότι βρισκόμουν εκεί με τη γυναίκα μου και το παιδί μου και πως θα θέλαμε να μείνουμε για λίγο μόνοι, ως οικογένεια, αλλά ο τύπος δεν καταλάβαινε τίποτε. Και συνέχιζε το ίδιο ποίημα, μέχρι που αναγκαστήκαμε να αποχωρήσουμε διακριτικά".

"Είμαι Ολυμπιακός"

"Νιώθω ότι είμαι Ολυμπιακός...
Επτά χρόνια έζησα, αγαπήθηκα και το αισθάνθηκα. Ότι με αγάπησε ο κόσμος. Με αγάπησε η ομάδα και μου το έβγαζε... Αν με ρωτήσεις πώς το καταλαβαίνεις, η απάντηση είναι εύκολη. Φαινόταν ότι η ομάδα περίμενε από εσένα. Να καθοδηγήσεις, όχι μόνο την ομάδα από το τέρμα, αλλά και όλο το σύνολο... Με την παρουσία σου, με την ομιλία σου, με την εμψύχωση. Μου έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο. Πίστεψε σε εμένα. Αντιθέτως με τον Παναθηναϊκό... Θα μου πεις, τώρα, τον αδικείς... Ξεκίνησα από 17-18 χρονών, δεν μπορούσαν να με πιστέψουν, βρισκόμουν πάντα στον πάγκο, στο μυαλό τους ήμουν πάντα αναπληρωματικός, δεν κατάλαβαν ποτέ τι άνθρωπος ήμουν. Δεν φρόντισαν ποτέ να με γνωρίσουν, να τους πω τι πώς βλέπω τα πράγματα. Πάντα με κρατούσαν απέναντι. Με έβλεπαν ως ... υπάλληλο. Απλά ήμουν κι εγώ εκεί. Υπήρχα. Κι αυτό με στεναχώρησε. Είμαι, όμως, ευγνώμων στον Παναθηναϊκό γιατί ήταν το δημοτικό, το γυμνάσιο και το πανεπιστήμιο μαζί. Μέσα σε 15 χρόνια. Και περίμενα την κατάλληλη στιγμή αποφοιτώντας από αυτό το πανεπιστήμιο, μετά από όλες αυτές τις σπουδές που είχα κάνει, να μου δώσουν την ευκαιρία να τους αποδείξω ότι μπορώ να κάνω παραπάνω πράγματα. Κι όμως, ούτε τότε πίστεψαν σε εμένα. Και ήρθε μία ομάδα «εχθρική», ο μεγάλος αντίπαλος, να με πιστέψει και να μου δώσει όλα αυτά που περιέγραψα... Τι θα έπρεπε να ήμουν; Και εγώ και η οικογένειά μου είμαστε Ολυμπιακοί".