Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Παιχνίδια στις πλάτες του λαού. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ο μεταβατικός;

"Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε στο σύνολο την πρόταση μας. Οι ευθύνες που επιμερίζεται είναι τεράστιες. Η μόνη λύση πλέον είναι οι εκλογές", είπε σε δήλωσή του πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
"Εκλογές τον Φλεβάρη"


Με 153 ψήφους, η κυβέρνηση, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης
Επανεντάσσεται η Λούκα Κατσέλη, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε...

Τα πράγματα περιπλέκονται και όλοι μιλούν πως δεν υπάρχει διάθεση συνενόησης μεταξύ των κομμάτων εξουσίας για γρήγορη λύση στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει η χώρα.
Η κίνηση του πρωθυπουργού, στο τέλος της ομιλίας του να χτυπήσει τον ώμο του κυρίου Βενιζέλου, ερμηνεύτηκε από πολλούς ότι ανοίγει ο δρόμος για να είναι ο μεταβατικός πρωθυπουργός μέχρι τις επόμενες εκλογές...
Ζητούν να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις με τους ετέρους από την μεταβατική κυβέρνηση:

- Πρέπει να επιβεβαιώσει την αξιοπιστία της χώρας
- Να διασφαλίσει την ταχύτατη εκταμίευση για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών
- Να διασφαλίσει την περιουσία και το χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών ταμείων
- Να καταθέσει προς ψήφιση τον προϋπολογισμό της χώρας και το αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο
- Να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις και τους νόμους του κράτους και να εισπράξει τα έσοδα.

Η νύχτα φαίνεται μακρά και τα σενάρια πολλά μέχρι να κάτσει η "μπίλια".

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΓΙΩΡΓΟ

Στραμμένη η προσοχή των ξένων μέσων στη χώρα μας και στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Όχι, μόνο καλύπτουν με ανταποκρίσεις και αναλύσεις τα γεγονότα αλλά δείχνουν ζωντανά ακόμα και την ομιλία του Πρωθυπουργού.

"Τα ελληνικά κανάλια διέκοψαν το πρόγραμμά τους, όσα δεν το είχαν προσαρμόσει στην επικαιρότητα, για να δείξουν ζωντανά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού", μεταδίδουν.

Το BBC είχε LIVE εικόνα από όλη την ομιλία του πρωθυπουργού μέσα από την ηλεκτρονική του ιστοσελίδα. Το CNN, SKY news, ενώ λεπρό προς λεπτό ενημέρωση είχαν και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Telegraph αλλά και ο Guardian που έκαναν twitter τα σημαντικότερα αποσπάσματα της ομιλίας του.













Γ. Παπανδρέου: Θα επισκεφτώ αύριο τον ΠτΔ για τη δημιουργία ευρύτατης κυβέρνησης


Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί αύριο ο πρωθυπουργός προκειμένου να ζητήσει να αρχίσει η διερευνητικό κύκλο επαφών με όλα τα κόμματα για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας. «Αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, το Σάββατο το πρωί, θα επισκεφθώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συζητήσω μαζί του ποιος θα μπορούσε να αναλάβει την θέση του πρωθυπουργού σε αυτό το νέο κυβερνητικό σχήμα».

Τα δύσκολα χρόνια "κλείνουν" με νέα κυβέρνηση

Διακομματική στήριξη της νέας δανειακής σύμβασης με 180 βουλευτές και στη συνέχεια όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές αντιπρότεινε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΝΔ.

Από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «οι κάλπες αυτή τη στιγμή ή σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως ζητά η ΝΔ θα ήταν καταστροφικές καθώς η 6η δόση θα ήταν στον αέρα. Θα πρέπει άμεσα να εφαρμόσουμε την νέα δανειακή σύμβαση. Εάν δεν συμβεί αυτό τότε θα χάσουμε τόκους 5 δισ. ευρώ που ισοδυναμούν με τα έσοδα από το Πολυνομοσχέδιο».

Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν ενδιαφέρεται αν δεν επανεκλεγεί. «Ποτέ δεν είδα την πολιτική ως επάγγελμα. Είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω».

Παράλληλα επανέλαβε ότι πάντα έλεγε τη γνώμη του γι' αυτό και τον αποκάλεσαν ανθέλληνα και έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου. «'Ολα αυτά δεν ήταν τυχοδιωτισμός ήταν μια απλή απόφαση να μην μείνω στα τετριμμένα, Να σπάω ταμπού για το καλό του τόπου. Όπως και σπάω ταμπού με το δημοψήφισμα, Να πάμε στις παραδόσεις τις αρχαιοελληνικές της άμεσης δημοκρατίας. Και ελπίζω ότι θα έρθει η στιγμή που η καθεστηκυία τάξη να μην φοβάται την άμεση δημοκρατία. Είμαι θιασώτης της εθνικής συνεργασίας».

«Πληρώνω επί 24 μήνες τα σπασμένα» είπε ο πρωθυπουργός που χαρακτήρισε εθνική προτεραιότητα τη συμφωνία για το χρέος. «Και επειδή πολλά ανεύθυνα λέγονται θέλω για άλλη μία φορά να διαβεβαιώσω τους Έλληνες πολίτες ότι με τη συμφωνία αυτή δεν υπάρχει κάνένα πρόβλημα με τις καταθέσεις. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ασφαλιστικά ταμεία. Η συμφωνία αυτή δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση μείωση των μισθών κατά 50% ή των συντάξεων που ακούω. Η συμφωνία αυτή μας δίνει μία τεράστια ευκαιρία ίσως την τελευταία ευκαιρία να στήσουμε τη χώρα μας σε σταθερές βάσεις».

«Γιατί αγαπητοί συνάδελφοι χρειάζεται η ευρύτερη συνεργασία των κομμάτων; Γιατί αυτή τη συνεργασία να την επιδιώκω εδώ και καιρό; Γιατί οι αλλαγές είναι ιστορικές. Απαιτούν όχι μόνο την ανοχή αλλά και τη συμμετοχή των πολιτών» υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου και κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «δίνουν το ηθικό δικαίωμα σε σημαντικό μέρος του λαού που εκφράζουν να απέχει ή να απορρίπτει. Χρησιμοποιούν τον πραγματικό πόνο του ελληνικού λαού για να σταματήσουν τις αυτονόητες αλλαγές. Και αυτό προκαλεί ανομία και αυτή η ανομία πηγαίνει την χώρα στην αυθαιρεσία, την πόλωση και την σύγκρουση».

Παράλληλα, κατηγόρησε τα κόμματα ότι θεώρησαν το δημοψήφισμα τυχοδιωκτισμό. «Δεν αρκεί μία κοινοβουλευτική ομάδα και πλειοψηφία χρειάζεται ευρύτατη στήριξη. Αυτό μπορούσε να γίνει με το δημοψήφισμα, την έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού. Προσωπικά θεωρώ ότι ήταν σίγουρο το ναι γιατί πιστεύω βαθιά ότι αυτό το πακέτο των αποφάσεων ήταν το συμφέρον του ελληνικού λαού».

«Είναι περίεργο ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήσαν απέναντι μιλούσαν για τυχοδιωκτισμό. Μία σημαντική έκφραση της δημοκρατίας μας θεωρείται από κάποιους τυχοδιωκτισμός» είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «κάποιοι από την αντιπολίτευση κάνουν μηδενιστική πολιτική για τα πάντα.
πηγή: real.gr

Το νόημα της "μούτζας" δεν ελήφθει...

Εκεί γύρω στα μεσάνυχτα θα ακούσουμε εάν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Γώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του... Πολλοί ζητούν από τον πρωθυπουργό να διευκολύνει τις καταστάσεις και να ανάψει το πράσινο φως για μεταβατική κυβένηση, μέχρι να πάμε σε εκλογές, με την ..."υπόσχεση" να του δώσουν την ...ψήφο τους!!!
Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται...



Μας χρεοκόπησε η ψευτιά σας
Από το πρωί πραρελαύνουν οι συνήθεις "ύποπτοι" στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα να αφήσουν τον "γρύφο" τους κι ένα μυστήριο στη δική τους ψήφο, ξεχνώντας το νόημα της "μούτζας" του κόσμου, τόσο καιρό, σε δρόμους και πλατείες.

"Ουστ" και στους 300ους, φώναζαν...
Το "κλέφτες" πήγαινε σε όλους...
"Φέρτε πίσω τα κλεμένα"...
Αυτά -τα κλεμένα- που με τις πολιτικές τακτικές τους, τελικά, τα φόρτωσαν σε σένα κι εμένα!!!

Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Χαράτσια παντού κι ένα μακρύ χέρι, αυτό της τροϊκανής κυβέρνησης, μόνιμα στην τσέπη του Έλληνα...

Μυστικές συμφωνίες, υπόγειες κινήσεις με Στρος Καν κι ένα σλόγκαν "λεφτά υπάρχουν" που περνά στην μαύρη ιστορία ως ...last year!!!

Τα σκάνδαλα δεν είναι πια ...σκάνδαλα!
Ανήκουν στη λήθη...
Βατοπέδι, Siemens, υποβρύχια, μίζες...
Last year!

Στον αγώνα για άμεση Δημοκρατία, χάνουμε και τέσσερις ανθρώπους, αλλά και ένα έμβρυο που δεν πρόλαβε να δει το φως, να γνωρίσει την "πουστιά" του κόσμου...
Άνθρωποι κάνουν θηλιά τα χρέη και αυτοκτονούν...
Μαθητές στα σχολεία λυποθυμούν από ασητεία...
Ληστές σκοτώνουν για το τελευταίο ευρώ...
Αλητεία.

Η "μούτζα" συνεχίζει να απλώνεται παντού...
Στρέφεται κατά του πολιτικού συστήματος που καταδίκασε, μέσα στα χρόνια, κυρίως αυτούς που δεν προσκλήθηκαν στο μεγάλο φαγοπότι...
Χαμπάρι δεν παίρνουν...

Κοπρίτες, τεμπέλιδες, χαραμοφάηδες, λαμόγια, βολεψάκηδες...
Η ταπείνωση σε όλο της το μεγαλείο...
Δεν ξεχνιούνται, φίλε...
Λέξεις μαχαίρια που ανοίγουν πληγές...


Η "μούτζα" επιστρέφει και ζητά το νόημά της να γίνει κατανοητό!
Στην κοσμάρα τους...
Λορδογραβατομένοι "απαγγέλουν" ψευδαισθήσεις...
Ξημερώνονται ψάχνοντας λέξεις, φράσεις για να μας εντυπωσιάσουν στα μικρόφωνα της μικροπολιτικής τους ύπαρξης και της ματαιοδοξίας τους...
Η πούδρα στο πρόσωπο δεν καλύπτει τον σκοπό τους...

Τώρα ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει κουστουμάκι πρωθυπουργίας και ασπάζεται μνημονιακές πράξεις...
Η αντιμνημονιακή του θέση αποτελεί παρελθόν.
Last year κι αυτή!
Πρέπει τώρα να είναι αρεστός στους έξω που μας έχουν βάλει τα δυο μας πόδια σε ένα παπούτσι...

Μας εξευτελίζουν γιατί μας θεωρούν παρακατιανούς.
Δεν έπρεπε να είμαστε στο ευρώ, διατυμπανίζουν...
Μπήκαμε με λαμογιά.
Ρώτα και τον "αξιοθρήνητο" Σαρκοζί που ξεστομίζει "η ένταξη της Ελλάδας στη νομισματική ένωση ήταν λάθος επειδή η Ελλάδα εντάχθηκε με στοιχεία που ήταν ανακριβή. Η Αθήνα "δεν ήταν έτοιμη" το 2001".

Αυτό το επαναλαμβάνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί.
Και σε ρωτώ. Περιμένεις αυτός ο τύπος να σε δει με "γεμάτο" μάτι;
Καθέ ευρωπαϊκό λαμόγιο ξεχνά τη δική του αθέατη πλευρά!
Ενωμένη Ευρώπη, σου λέει...

Από την άλλη η Μέρκελ, με τις καθυστερήσεις της, ώσπου να πάρει αποφάσεις για τη διάσωση της χώρας, γκαστρώθηκε κόσμος και κοσμάκης...
Μέχρι και ο Πλανητάρχης της διεμήνυσε: "Τέλειωνε κυρά μου. Τσουρέκια μας τάχεις κάνει"...
Κρύβει από το λαό της τα κέρδη που αποκομίζει από την "φτώχεια" μας και την δυσμενή θέση που βρισκόμαστε...

Και απειλεί, με φωνή που παρπέμπει σε Χίτλερ, ότι πρέπει να "δώσει η Ελλάδα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας της, ως "εγγύηση" για το χρέος της"...
Και σε ρωτώ. Περιμένεις αυτή η τύπισσα να σε δει με "γεμάτο" μάτι;

Στέλνει και τελεσίγραφο να αποδεχθούμε τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής στις 26 Οκτωβρίου στις Κάννες, αλλιώς "τζουσσσ" από το ευρώ.

Ήμαστε, φίλε, παρόντες και πάλι μπροστά στην Ιστορία που είναι έτοιμη να γράψει το επόμενο κεφάλαιο της πολύπαθης Ελλάδας...
Αυτήν που λίγοι την αγάπησαν, πολλοί την εκμεταλλεύτηκαν...

Αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα...
Αναζητείται η Ελπίδα...

LUCKYTV.NL: "Άντε γα... Παπανδρέου"

Έχει ξεπεραστεί, προ πολλού το όριο κι έχει χαθεί η μπάλα... Ο διασυρμός της χώρας είναι συνεχής και δεν υπάρχει κανείς να τον σταματήσει... Όλα τα ξένα ΜΜΕ αναφέρονται στις δραματικές εξελίξεις της χώρας. Kαι σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, ήρθε να προστεθεί και ένα άκρως προσβλητικό video στην Ολλανδική ιστοσελίδα Luckytv.nl, που βρίζει τον έλληνα πρωθυπουρό και κατ΄επέκταση όλους τους Έλληνες...

Μια Ευρώπη στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Και μια Ελλάδα στον προθάλαμο τρελοκομείου


"Ήταν ο ηγέτης μιας χώρας που άγγιζε τα όρια της πτώχευσης
Γιατί όταν ήρθε το ευρώ, ξεκίνησε το ξεφάντωμα των δαπανών
Και συνέχισαν να δανείζονται και να ξοδεύουν
Και αποτύγχαναν να κάνουν μεταρρυθμίσεις

Και όλοι φώναζαν άντε γ... Παπανδρέου"

(κλικ ...εδώ)

Αυτοί είναι οι στίχοι των εμπνευστών του τραγουδού και του ... video το οποίο ανέβηκε στην ιστοσελίδα luckytv.nl την Τετάρτη, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με Σαρκοζί και Μέρκελ στις Κάννες, ξεπερνώντας τα όρια της σάτιρας, όπου μέσα από αυτό λένε στον Έλληνα πρωθυπουργό να πάει να... γ......!

Και συνεχίζουν το ολίσθημα: "Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έφτιαξαν σχέδιο για να σώσουν τον κ... του, αλλά εκείνος δεν έδωσε δεκάρα και μετά είπε: θα κάνω δημοψήφισμα για τη συμφωνία σας.
Και μετά οι ηγέτες της ευρωζώνης είπαν "άντε γ... Παπανδρέου".

Οσο και να διαφωνείς με τις κινήσεις Παπανδρέου και με την τυρρανική πολιτική του, δεν μπορείς να βρίζεις τον λαό του, βρίζοντας τον ίδιον, τόσο χυδαία.

Κάποιος πρέπει να μας υπερασπιστεί.

Εκτός κι αν δεν υπάρχει κανείς σε αυτόν τον τόπο που να έχει πολιτικό ανάστημα ανδρός, να πάρει πρωτοβουλίες...

Και σήμερα οι ξένες εφημερίδες ασχολούνται με την απόρριψη του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό, κύριο Γιώργο Παπανδρέου, ενώ έχουν αρχίσει να στρέφουν τα βέλη τους κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. "Έρχεται η σειρά του Σίλβιο", αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, παρουσιάζοντας τον Μπερλουσκονι ως τον νέο Παπανδρέου...

"Κανένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα", γράφει στο πρώτο της θέμα η γερμανική εφημερίδα Frankurter Allgemeine.

"Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε τελικά να μην κάνει δημοψήφισμα. Ανέφερε επίσης την προθυμία του να παραιτηθεί και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η καγκελάριος Μέρκελ μίλησε για μια νέα ψυχολογική κατάσταση", σημειώνει ο αρθρογράφος στο κείμενό του..

“Οι Έλληνες είναι... ελαφάκι μπροστά στην Μέρκελ” γράφει η γερμανική Bild !

"Το δημοψήφισμα ακυρώθηκε", γράφει ο συντάκτης, "ενώ ο Παπανδρέου προσπαθεί να σχηματίσει κυβέρνηση ενότητας"...

"Η Ελλάδα συγκεντρώνει τις ανησυχίες των G20" γράφει, γράφει, στο κύριο άρθρο της, η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

"Η ελληνική κρίση κυριάρχησε στις συζητήσεις της πρώτης ημέρας στις Κάννες. Στην Αθήνα, η προοπτική ενός δημοψηφίσματος έφυγε μακριά ενώ η παραίτηση της κυβέρνησης συζητείται πλέον ανοιχτά", αναφέρει το δημοσίευμα.

"Το ευρωπαϊκό δράμα συνεχίζεται στα...Ιταλικά" αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και υπογρμμίζει ότι έρχεται η σειρά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η γαλλική Le Figaro.

"Μετά το τελεσίγραφο στον Παπανδρέου η Ευρώπη θέτει υπό επιτήρηση τον Μπερλουσκόνι"...

Τα μεσάνυχτα η κυβέρνηση θα μετρήσει "κουκιά" εμπιστοσύνης, για να μπει η χώρα σε τροχιά ...νέας κυβέρνησης!

Σα μπας στον πηγαιμό προς την Ιθάκη / να εύχεσαι να είναι ...δευτερολέπτων ο δρόμος, για το καλό του Ελληνικού λαού...