Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ: "'Ακουσέ με γυναίκα Χίτλερ, Άνγκελα Μέρκελ"!


"Hear me woman Hitler, Angela Merkel. Hear me woman Hitler!!!", φώναζε η Ελένη Λουκά μπροστά στο μικρόφωνο του ανταποκριτή του Skay News, ο οποίος μετά από δευτερόλεπτα καταλαβαίνει πως έχει να κάνει με μια γυναίκα με "δυνατά συναισθήματα"...

 ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΕΝΗ. ΜΑΣ ΞΕΛΑΣΠΩΣΕΣ...

ΠΟΡΝΕΙΟ είπαν την Ελλάδα τα ξένα Μέσα και μόνο μια ελληνίδα βρέθηκε να υψώσει το ανάστημά της και να τα βάλει με την Καγκελάριο της Γερμανίας. Την ώρα που όλοι τα ..."κωλομπαρίζουν" (έκφραση Ντόρας Μπακογιάννη) εκείνη κρατά ίδια στάση όσο αφορά την Θρησκεία και την πατρίδα...Εκείνη και το ...ΚΚΕ σε ..πολιτικά θέματα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Sky News, ο ρεπόρτερ Jeremy Thompson, δέχτηκε την παρέμβαση "διαδηλωτή" κατά της Μέρκελ.

Ποιος ήταν ο εν λόγο "διαδηλωτής"; 
Η γνωστή και μη εξαιρετέα Ελένη Λουκά που λίγο πριν το αποτέλεσμα των κρίσιμων εκλογών, "χτύπησε" και πάλι.
Αυτή η καλτ φιγούρα που έχει στη καρδιά της την πατρίδα και την Ορθοδοξία!

Ο έκπληκτος ρεπόρτερ που μετέδιδε ζωντανά εικόνες από το Σύνταγμα, έδωσε το λόγο στην Ελένη Λουκά η οποία δε δίστασε να τοποθετηθεί για ακόμα μία φορά για τη Γερμανίδα καγκελάριο, την οποία κατονόμασε σαν "Γυναίκα Χίτλερ", αλλά και για την οικονομική κρίση. 
Το βίντεο φυσικά, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.
Η παρέμβαση της Ελένης Λουκά τερματίστηκε πάντως κάπως απότομα, αφού ένα χέρι μπήκε στο πλάνο από το πουθενά στερώντας της το λόγο.
Ο Βρετανός δημοσιογράφος ωστόσο συνέχισε ατάραχος το ρεπορτάζ του, περιγράφοντας την ως μια γυναίκα με "δυνατά συναισθήματα".

Στο βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, και τι δεν είπε η Λουκά. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είπε και την Μέρκελ "γυναίκα Χίτλερ"!

Ο Βρετανός δημοσιογράφος την περιέγραψε ως μια γυναίκα με "δυνατά συναισθήματα".
επιμέλεια: Κώστας Βλουτής
πηγή: news247.gr

ΑΡΕΣΕΙ:

* Valantis Toskas likes this. 

Stelios M. Koundourakis, Simos Aramp, Labrini St and 4 others like this.

ΣΧΟΛΙΑ:

Angelos Panayotakis ‎:-ο και τι σχέση έχει η θρησκεία με όσα περνάμε; και τι σχέση έχει η λουκά με οτιδήποτε; δεν αφήνω το μέλλον μου σε γραφικά άτομα του life-style, ούτε τα υποστηρίζω ... ούτε με αντιπροσωπεύουν ....

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: Η Ελλάδα (δεν) αλλάζει σελίδα!

Είσαι στην επόμενη μέρα των εκλογών, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, αλλά και τα μνημόνια που τόσo πολύ "λάτρεψες"... Αλλιώς δεν εξηγείται η ψήφος σου.  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, ανέδειξες νικητή των εκλογών τη Νέα Δημοκρατία που συγκεντρώνει ποσοστό 29,66% και λαμβάνει 129 έδρες ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά και φτάνει στο ποσοστό 26,89% με 71 έδρες.Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό που φθάνει στο 12,28% και 33 έδρες. Από εκεί και πέρα, στη Βουλή έβαλες τους  Ανεξάρτητους Έλληνες: 7,51%, 20 έδρες. Τη Χρυσή Αυγή: 6,92%, 18 έδρες. Τη Δημοκρατική Αριστερά: 6,25%, 17 έδρες και το (τραυματισμένο) ΚΚΕ: 4,50%, 12 έδρες...Έτσι, τις επόμενες ώρες, θα έχεις και την κυβέρνηση που σου αξίζει. 

 Έχεις το αποτέλεσμα που σε εκφράζει...

  Στο λόγο του, στο Ζάππειο, ο Αντώνης Σαμαράς δεν ανέφερε τη λέξη "επαναδιαπραγμάτευση". Κι αμέσως μου ήρθε στο νου η δημοσιογράφος της Le Figaro και του γαλλικού δικτύου "κάναλ πλας", Αλεξία Κεφαλά, που αποκαλύπτει πως μετά από ενημέρωση που είχαν για το τι ειπώθηκε στο γραφείο του Γάλλου Πρωθυπουργού, μεταξύ αυτού και του Αντώνη Σαμαρά, ο τελευταίος δήλωσε πως η μείωση των φόρων που προτείνει, γίνεται για προεκλογικούς λόγους. Σύμφωνα με τους συμβούλους του Φρανσουά Φιγιόν, ο γάλλος πρωθυπουργός, ρώτησε τον κύριο Σαμαρά γιατί λέει ψέματα πως θα μειώσει τους φόρους στην Ελλάδα, αφού ξέρει πως δεν μπορεί να το κάνει, για να του απαντήσει, ο πρόερος της Ν.Δ., ότι το κάνει "για προεκλογικούς λόγους"... Ο εκπρόσωπος του ελληνικού κόμματος, κύριος Γιάννης Μιχελάκης διέψευσε την είδηση, για να πάρει σκληρή απάντηση απάντηση από την κυρία Κεφαλά: "Η Γαλλία δεν είναι Ελλάδα, δεν κανουν αυτά τα παραπολιτικά και δεν βγάζουν ψευδείς ειδήσεις για να αποδυναμώσουν κάποιον"...

  Πρωθυπουργό θες τον Αντώνη Σαμαρά; Θα τον έχεις. Συγκυβερνήτες στο "μακρύ ταξίδι σου μέσα στο φόβο" τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη... Η ευτυχία είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σου. Απλά δεν είχες τόση βενζίνη στο αυτοκίνητό σου ώστε να φτάσεις στην Ομόνοια να το κάψεις. Να το γλεντήσεις. Το γλέντησαν για σένα η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ που τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά να τον συγχαρεί και ο προέδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης που του έκανες το χατήρι να μην πάθει ολοκαύτωμα με την ψήφο σου... Που αψήφισες τα χαράτσια σου, την ανεργία σου, την ανέχεια σου για να σώσεις το πορτοφόλι των ισχυρών. Μεγάλη καρδιά... Δεν έχεις πια λόγο να βγαίνεις στους δρόμους και να κλαις την μοίρα σου... Η μοίρα σου είσαι εσύ, αφού αποφάσισες με την ψήφο σου πως "η Χούντα τελείωσε το ΄73" και τι να το κάνεις πια αφού δεν σου χρειάζεται άλλη "ελευθερία", άλλο "ψωμί" κι άλλη ""παιδεία"...

Τώρα, βάλε το κεφάλι μέσα, "σκάσε" και "κολύμπα". Πρόβλημά σου αν ξέρεις "μπάνιο"...

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν ρόλους - κλειδιά, ρόλους ρυθμιστών των εξελίξεων και είναι βέβαιο ότι από χθες κιόλας τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά. Και οι δυο θα θέσουν τους όρους τους προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες ή και ώρες.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

"Ο λαός σήμερα ψήφισε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και την παραμονή μας στο ευρώ. Ψήφισε τις πολιτικές που θα φέρουν ανάπτυξη, δικαιοσύνη και ασφάλεια για τον έλληνα πολίτη.

Ο κ.Σαμαράς είπε επίσης ότι "Δεν θα υπάρξουν νέες περιπέτειες. Δεν θα τεθεί σε αμφιβολία η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Είναι μια σημαντική στιγμή σήμερα για την Ελλάδα και την Ευρώπη."

Απήθυνε προσκλητήριο αλλά σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Είπε επίσης, ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, ούτε περιθώριο για μικροπολιτικά παιχνίδια. "Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί", είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη στην οικονομία και η βεβαιότητα στους έλληνες ότι τα χειρότερα πέρασαν.

"Θα σεβαστούμε την υπογραφή μας", είπε, " και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα".

Ο κ.Σαμαράς αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, είπε ότι "σε μια περίοδο που καταρρέουν τα πάντα, οι πολίτες μας τίμησαν με την ψήφο τους. Θέλω από καρδιάς να τους ευχαριστήσω όλους. Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό που μας επιστεύθηκε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές."

Δεν τους δώσαμε λαϊκίστικες ευκαιριακές υποσχέσεις. Την αλήθεια του είπαμε και μας άκουσε. Δημιουργείται η στέρεα βάση με κατεύθυνση ευρωπαϊκή. Θα τιμήσω πλήρως την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι έλληνες, θα εργαστούμε με τους ευρωπαίους για ανάπτυξη και αντιμετώπιση της βασανιστικής τεράστιας για τους έλληνες υπόθεση της ανεργίας που τραυματίζει την κάθε οικογένεια. Θα εργαστώ συναινετικά με όλους με επιμονή και σταθερότητα για να πετύχουμε τους στοχους.

Να βγούμε από την κρίση με δουλειές, δικαιοσύνη και ασφάλεια. Εμεις τηρουμε ό,τι είπαμε η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί και θα κυβερνηθεί. Η ΝΔ θα είναι δυναμη ευθυνης που εγγυάται την όσο δυνατον ταχύτερη έξοδο της Ελλαδας από την κρίση.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

"Ελληνίδες, Έλληνες,


Πριν από ενάμιση μήνα ξεκινήσαμε μαζί ένα δύσκολο μα συναρπαστικό ταξίδι, για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του Ελληνικού λαού.


Για να βάλουμε τέλος στα μνημόνια της λιτότητας και της φτωχοποίησης.


Για να ανοίξουμε δρόμο στην ελπίδα, να βάλουμε φρένο στην πορεία της Ευρώπης προς τη καταστροφή και τη διάλυση.


Δώσαμε αυτόν τον αγώνα με πείσμα και με αυταπάρνηση, κόντρα σε μια πρωτοφανή επίθεση εκβιασμών, διαστρέβλωσης και ψυχολογικής τρομοκρατίας.


Είχαμε απέναντι μας μία ανίερη συμμαχία των δυνάμεων του χθες, μία ανίερη συμμαχία δυνάμεων εντός και εκτός της χώρας, που έκανε ότι μπορούσε για να ανακόψει το πόθο του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη και ζωή με αξιοπρέπεια.


Είμαστε περήφανοι που σηκώσαμε αυτό το βάρος και αυτήν την ευθύνη.


Είμαστε ευτυχείς για την αντοχή και την υποστήριξη τόσο μεγάλου μέρους του λαού μας, που πολλαπλασίασε τα ποσοστά μας μόλις μέσα σε ενάμισι μήνα.


Πρόκειται άλλωστε για ένα μοναδικό επίτευγμα στη νεώτερη πολιτική ιστορία όλης της Ευρώπης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν κατάφερε τελικά να πάρει τη πρώτη θέση, αποτελεί πια το βασικό κορμό της λαϊκής, προοδευτικής, αντιμνημονιακής πλειοψηφίας του λαού μας.


Πριν από λίγο τηλεφώνησα στον κ. Σαμαρά και του έδωσα συγχαρητήρια για την πρώτη θέση που κατέλαβε η Ν.Δ.


Έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία στη βάση των δικών του προγραμματικών επιλογών. Στην κατεύθυνση των προγραμματικών επιλογών που εξέθεσε στη κρίση του ελληνικού λαού.
Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τις όποιες δυνατότητες διεκδίκησης που προκύπτουν από τη λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις και από την ισχυρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν θα τις χαρίσουμε στους θιασώτες του μνημονίου, αλλά θα απαιτήσουμε από τη θέση της υπεύθυνης και μαχητικής αντιπολίτευσης, να τις αξιοποιήσει η κυβέρνηση προς όφελος του λαού. Και θα την κρίνουμε γι’ αυτό.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα μέτρα της λιτότητας της εκποίησης του δημοσίου πλούτου δεν μπορούν να προχωρήσουν γιατί στερούνται λαϊκής νομιμοποίησης.
Ο λαός μας, καταδίκασε δυο φορές σε ενάμιση μήνα το μνημόνιο. Εξανάγκασε όλα τα κόμματα να παραδεχθούν ότι το μνημόνιο είναι ένα μη βιώσιμο οικονομικό σχέδιο.
Η απόρριψή του είναι πια ξεκάθαρη και επαναλαμβανόμενη λαϊκή εντολή.
Και η κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ που θα σχηματιστεί, θα πρέπει να έχει σοβαρά υπόψη της ότι στα μεγάλα θέματα δε μπορεί πια να προχωρά όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ερήμην του λαού.
Δε μπορεί να προχωρά με επιμονή σε μια πολίτική που βρίσκεται αποδεδειγμένα πια σε πλήρη δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση.


Ελληνίδες και Έλληνες, Θα δικαιωθούμε από τις εξελίξεις.
Η πρότασή μας για ανατροπή των μνημονίων της λιτότητας στην Ευρώπη, αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση, όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για τους άλλους λαούς της Ευρώπης. Αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για την Ευρώπη.
Από Δευτέρα, θα συνεχίζουμε τον αγώνα. Έχοντας την πεποίθηση ότι το μέλλον δεν ανήκει στους τρομοκρατημένους, αλλά στους κομιστές της ελπίδας.
Η καινούρια μέρα για την Ελλάδα έχει ήδη ανατείλει.


Θα συνεχίσουμε."


Ο Βαγγέλης Βενιζέλος για το εκλογικό αποτέλεσμα


Επιτακτική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος την ανάγκη "εφαρμογής της γραμμής της κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης", ζητώντας μάλιστα να ζητηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να γίνει σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό την προεδρία του προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση αύριο. Η χώρα πρέπει αύριο να έχει κυβέρνηση, ικανή να διεξαγάγει τη δεύτερη φάση διαπραγμάτευσης με τους εταίρους ... κυβέρνηση με τη συμμετοχή τουλάχιστον της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα για το κόμμα του εκτίμησε πως η παράταξη άντεξε και προανήγγειλε ότι μόλις συγκροτηθεί κυβέρνηση, μέσα στην εβδομάδα, όπως είπε, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας ΚΟ θα ανακοινωθουν οι πρωτοβουλίες για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ. Λιγό πιο μετά, άφησε να εννοηθεί πως μπορεί να σχηματισθεί κυβένηση και ...χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ευχαρίστησε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που στήριξαν με την ψήφο τους το κόμμα του.
«Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που σε όλη την Επικράτεια μας στήριξαν παρόλο τον πόλεμο, τη λάσπη, τον αγώνα που έδωσαν προκειμένου να επιβάλλουν τη νέα τάξη πραγμάτων υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.


«Οι υπογραφές του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά αφορούν τους ίδιους. Η μόνη υπογραφή η οποία μας δεσμεύει είναι αυτή που έλεγε Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την λευτεριά της Ελλάδος και αυτόν τον λόγο τον κρατά. Ο θεός μαζί μας» κατέληξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ 
" Όταν συγκεντρώσαμε στις 6 Μαΐου ποσοστό 6,9% είπαν ότι ήταν η οργή και ότι ο κόσμος δεν ξέρει. Σήμερα, με το νέο αποτέλεσμα όπου η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στις δυνάμεις της, καταλαβαίνουν ότι ήρθαμε για να μείνουμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων. Ήρθαμε να αγωνιστούμε εναντία στην εγκληματικότητα, για τη λύση του μεγάλου εθνικού και κοινωνικού προβλήματος που αποτελούν οι λαθρομετανάστες. Εμείς θα παραμένουμε δυνατοί"...

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
"Οι πολίτες ζήτησαν κυβέρνηση, η οποία θα εγγυηθεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου. Δεν δώσατε εντολή για μονομερείς ενέργειες, που θα έθεταν σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα εργαστούμε για να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση, σταθερή και αποτελεσματική με προοδευτικό πρόγραμμα και φερέγγυα, το τονίζω, πρόσωπα. Για τη ΔΗΜΑΡ η αναγκαία προϋπόθεση είναι η προσήλωση στο μήνυμα του λαού. Οι πολίτες κατέγραψαν την επιλογή τους. Παραμονή της χώρας στο ευρώ, και αποδέσμευση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου με διαπραγματεύσεις. Η Δημοκρατική Αριστερά με αυτές τις θέσεις και χωρίς λευκή επιταγή προς κανένα, θα προσέλθει στις συνταγματικές διαδικασίες των διερευνητικών εντολών".
Παράλληλα αναφέρθηκε και προς τους ψηφοφόρους του κόμματος, λέγοντας πως "η Δημοκρατική Αριστερά ξεπέρασε την πόλωση και δυνάμωσε τη θέση της χάρη στην εμπιστοσύνη που της δείξατε. Αυτήν την εμπιστοσύνη θα την τιμήσουμε στο ακέραιο".

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
" Το ΚΚΕ θα παραμείνει όρθιο παρά τις μειωμένες θέσεις και θα στηρίζει το λαό σε κάθε δύσκολη μάχη. Ο λαός στην πορεία θα θυμηθεί τις θέσεις μας, ειδικά όταν η Ελλάδα εμπλακεί σε πόλεμο μετά τις αμερικανικές εκλογές"

Η ανακοίνωση του Eurogroup:

Το Εurogroup έλαβε υπόψη τα πρώτα αποτελέσματα για τις ελληνικές εκλογές της 17ης Ιουλίου οι οποίες επιτρέπουν την δημιουργία κυβέρνησης στην Ελλάδα η οποία θα επιστρέψει την χώρα σε διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Το Εurogroup καταλαβαίνει τις σημαντικές προσπάθειες που έγιναν από τους Ελληνες πολίτες και είναι πεπεισμένο ότι η συνέχιση των δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων είναι η καλύτερη εγγύηση για την Ελλάδα προκειμένουυπερκεράσει τις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις για ένα μέλλον μεγαλύτερης ευημερίας για την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη.

Το Εurogroup επαναλαμβάνει την δέσμευση του να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια προσαρμογής προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία.

Το Εurogroup προσβλέπει στον γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης που θα αποδεχθεί το πρόγραμμα προσαρμογής στο οποίο η Ελλάδα και το eurogroup δεσμεύτηκαν νωρίτερα φέτος.

Το Eurogroup αναμένει ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό όταν η νέα κυβέρνηση έχει σχηματιστεί προκειμένου να ανταλλαχτούν απόψεις με την νέα κυβέρνηση για το πώς θα κινηθούμε και να ετοιμάσει την πρώτη αναθεώρηση του δεύτερου πακέτου βοήθειας.


  Οι Ντόρα Μπακογιάννη, Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιάννης Μιχελάκης εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ..















Εκτός Bουλής έμεινε την τελευταία στιγμή η Φώφη Γεννηματά, δεύτερη βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ πίσω από τον Πύρρο Δήμα, δίνοντας τη θέση της στον πρώτο βουλευτή επικρατείας του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.
Έτσι, στη νέα βουλή, από τα ψηφοδέλτια επικρατείας των κομμάτων από τη ΝΔ εκλέγονται η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Γιάννης Μιχελάκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος, η Θεανώ Φωτίου και ο Δημήτρης Τσουκαλάς, από το ΠΑΣΟΚ ο Πύρρος Δήμας, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Τέρενς Κουϊκ, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς, από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης και από το ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης.

Μεταξύ άλλων εκτός βουλής έμειναν από την Ν.Δ, ο Γιάννης Παπαθανασίου (Β' Αθήνας), από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης (Λασίθι), ο Δημήτρης Λιντζέρης (Β΄ Πειραιά), η Νάντια Γιαννακοπούλου (Μεσσηνία), ο Χάρης Τσιόκας (Β' Θεσσαλονίκης), ο Μανώλης Όθωνας (Ρέθυμνο). Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Χρήστος Ζώης (Λάρισα), ο Γιάννης Μανώλης (Β’ Αθήνας), ο Παύλος Κοντογιαννίδης (Β’ Αθήνας), ο Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανία) και από το ΚΚΕ, ο  Ευ. Μπούτας (Καρδίτσα).




ΑΡΕΣΕΙ:

Costas Dionelis likes this.

Nikolas Theodorou, Eleni Konsta and 2 others like this.

Amalia Ki'opios Goustari, Spiros Karantis and 11 others like this.

Peny Xenaki B, Christine Gourtsoulidou and 33 others like this.