Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

"Ανάσα Αξιοπρέπειας" και σήμερα...

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Τ Η Ρ Ι Ο 
Ολοι στις 4 το απόγευμα στο Σύνταγμα...
ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ: "Ξεσηκωθείτε, γρηγορείτε, 
προσέλθετε στο προσκλητήριο της ιστορίας μας"
Η συγκέντρωση στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 16:00 στην πλατεία Συντάγματος με σύνθημα "Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, λέμε όχι στη λιτότητα, 
υψώνουμε τη φωνή μας και επιλέγουμε την αξιοπρέπεια". 
"Ανάσα Αξιοπρέπειας", με προγραμματισμένες συγκεντρώσεις ενάντια στην λιτότητα, σε Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, θα πραγματοποιηθούν σήμερα, από τις 4 το απόγευμα.
Κεντρικό σύνθημα "Δεν μασάμε στους εκβιασμούς, δεν κάνουμε πίσω, θα νικήσουμε"...
Παρόμοιες εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλα μέρη της Ελλάδα, όπως την Καλαμάτα, τα Χανιά, τη Νάξο και αλλού.
Συγκεντρώσεις όμως αλληλεγγύης θα γίνου και σε πολλές μεγάλες πόλεις του της Ευρώπης, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, οι Βρυξέλλες, το Άμστερνταμ, η Λισαβόνα, η Λευκωσία, κ.α.
Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας μέσα από την οποία οργανώνονται στην Ελλάδα αυτές οι συγκεντρώσεις, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες τους ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και στην Αυστραλία. 
"Την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του Ελληνικού χρέους, μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος, Λευκού πύργου, αλλά και όλων των υπόλοιπων πλατειών της χώρας, ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί. Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες αλλά και επιβεβλημένες στην Ευρώπη του Πολιτισμού", είναι το μήνυμα που δηλώνουν απλοί πολίτες, χωρίς κομματική ιδιότητα και άλλα "οφέλη".
Αλλά και το ελληνικό "σύμβολο", ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Γλέζος, στέλνει προς όλους μας "προσκλητήριο" για να βρεθούμε όλοι σε ένα κοινό αγώνα κατά της λιτότητας και των επονείδιστων μέτρων...
Αναλυτικά το κάλεσμα του Μ. Γλέζου:
Την Κυριακή 15/2 παρόντες στο προσκλητήριο της ΙστορίαςΗχείστε, του βασανισμένου Λαού οι Σάλπιγγες, το εγερτήριον των συνειδήσεων σάλπισμα.Ξεσηκωθείτε, γρηγορείτε, προσέλθετε στο προσκλητήριο της ιστορίας μας.Εμείς, πιστοί, στις παρακαταθήκες όσων θυσιάστηκαν, στα καλέσματα όσων αγωνίστηκαν, στα οράματα όσων προετοίμασαν το μέλλον που είναι εδώ, θα πλημμυρίσουμε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου με την απόφαση μας δρόμους και πλατείες.Καλούμε, εγκαλούμε, προσκαλούμε όλες τις αγραυλούσες συνειδήσεις, όπου γης σ' Ανατολή και Δύση, να δείξουν τη συμπαράσταση τους, την αλληλεγγύη τους στον Ελληνικό Λαό, που αγωνίζεται ν' ανακτήσει την Ανεξαρτησία του και να βγάλει τη θηλιά που του έχουν φορέσει στο λαιμό οι δανειστές του.Μανώλης Γλέζος, Βρυξέλλες

Δεν υπάρχουν σχόλια: