Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2008

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ...ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ


*Η στιγμή της νίκης

* Ο κ. Ομπάμα με την καλή του την ημέρα του γάμου του.*
Το βαλς της επιτυχίας.
*Ο κ. Μπάρακ Ομπάμα με την πρώην κυρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον

Ο ...Έλληνας Ομπάμα"Η Ελλάδα είναι η πρώτη στον κόσμο πολιτισμένη χώρα που μας έδωσε ένα παράδειγμα τού πώς πρέπει να ζει ο άνθρωπος. Θεωρώ κι εγω τον εαυτό μου τμήμα αυτής της περήφημης κληρονομιάς".
Τόμας Τζέφερσον, 1808 μ.Χ.Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο 44ος -πλέον- πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές...

Ο κ. Ομπάμα εκδήλωσε τα φιλελληνικά του αισθήματα αλλά, παράλληλα, έδειξε την ευγνομοσύνη του στον φίλο του και συνεργάτη, Έλληνα υπουργό Οικονομικών του Ιλινόις, κ. Αλέξη Γιαννούλια.


"Ποιός θα μπορούσε να πιστέψει πως ενας 40άρης μαύρος που ονομάζεται Μπάρακ Ομπάμα, θα γινόταν μια μέρα υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος", αναρωτιόταν ο ίδιος το περασμένο καλοκαίρι, αφού επικράτησε της συνυποψηφίας του για το χρίσμα, Χίλαρι Κλίντον.

Όταν γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1961 στη Χαβάη, από λευκή μητέρα από το Κάνσας και μαύρο πατέρα από την Κένυα, οι μεικτοί γάμοι ήταν απαγορευμένοι σε πολλές από τις πολιτείες του νότου της Ένωσης και δεν νομιμοποίηθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο, παρά το 1967.

"Έχω μια ιστορία", λέει ο νέος πρόεδρος, "που χάραξε βαθιά μέσα μου την ιδέα ότι αυτή η χώρα είναι κάτι περισσότερο από το άθροισμα των κομματιών της, ότι πολλοί είμαστε ένα...".

Τώρα δεν μένει παρά να το αποδείξει.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

* Αποφοίτηση απο το πανεπιστήμο της Κολούμπια.
* Κοινωνικές υπηρεσίες στα γκέτο του νότου του Σικάγο.
* Φοίτηση στο Χάρβαρντ.
* Ο πρώτος μαύρος αρχισυντάκτης νομικής επιθεώρησης του πανεπιστημίου.
* Σε δικηγορικό γραφείο.
* Το 1997, εξελέγει εκπρόσωπος μιας από τις φτωχότερες συνοικίες του Σικάγο.
* Νοέμβριος, 2004: γερουσιαστής
* Νοέμβριος, 2008: πρόεδρος των ΗΠΑ.

O 47χρονος κύριος Μπάρακ Ομπάμα, είναι πια στον Λευκό Οίκο.

Η Ελλάδα έχει θέση στο χάρτι για την Αμέρική;

Θέλω τη γνώμη σου...