Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Beatriz Talegón: Η Ισπανίδα που κατακεραυνώνει τον Παπανδρέου...




Η Beatriz Talegón, είναι γενική γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας (IUSY) και μίλησε στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (SI) στην Πορτογαλία. 
Η νεαρή, λοιπόν, έκλεψε την παράσταση στην συνεδρίαση της σοσιαλιστικής διεθνούς όταν εμφανίστηκε εξοργισμένη με τους επικεφαλής των λεγόμενων σοσιαλιστών του κόσμου και τον χλιδάτο βιο που διάγουν. 
...είπε όσα δεν τολμάς να πεις...
 Παπανδρέου: "Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί"...
Η Ισπανίδα, μέλος της Νεολαίας της Διεθνούς, απευθυνόμενη στους συνέδρους, τους κατηγόρησε ότι θέλουν να κάνουν ''την επανάσταση από ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κασκάις, φτάνοντας εδώ με πολυτελή αυτοκίνητα'' αλλά και για ''αδιαφορία απέναντι στα συναισθήματα, τις ιδέες και τις προτάσεις των νέων''. Για τα οικονομικά της Διεθνούς, ζήτησε διαφάνεια, ''να πάψουν να αποτελούν ένα μυστήριο όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου''.
Απαιτούμε επιτέλους η Σοσιαλιστική Διεθνής να έχει λόγο ύπαρξης, μην μας κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε», είπε η Ισπανίδα Μπεατρίθ Ταλεγόν στους ηγέτες των κομμάτων που αποτελούν τη Διεθνή, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γ. Παπανδρέου. 

"Πώς θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Κασκάις, φτάνοντας εδώ με πολυτελή αυτοκίνητα. Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες μια απάντηση όταν εσείς λέτε ότι τους καταλαβαίνετε, ότι υποφέρετε ως σοσιαλιστές...
Είστε εσείς οι υπεύθυνοι αυτού που συμβαίνει τώρα... εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες από την απουσία πολιτικής σας ή από τις πολιτικές σας''... 
 
Τί άλλο είπε; 
Είπε πως αισθάνεται ντροπή και ως διακοσμητικό αντικείμενο, ενώ άφησε αιχμές για τα οικονομικά της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπου πρόεδρός της είναι ο "δικός" μας Γιώργος Παπανδρέου...
Ο Παπανδρέου κυριολεκτικά κατάπιε τη γλώσσα του και το μόνο που βρήκε να ψελλίσει ήταν γενικόλογα με βλέμμα στο κενό: "Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας. Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί".