Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΞΑΝ τον Καιάδα και πετούν τους ανάπηρους, οι "αδέκαστοι" του συστήματος

Δραστικές περικοπές σε μια σειρά επιδομάτων και παροχών που λαμβάνουν ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας, συνεπάγεται ο περιορισμός των ποσοστών αναπηρίας που προβλέπει ο νέος Κανονισμός Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας για νοσήματα όπως η μεσογειακή αναιμία, ο αυτισμός, ο διαβήτης, αλλά και για ανθρώπους που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ή πάσχουν από ΑΙDS. To αποτέλεσμα είναι να απειλούνται άμεσα με περικοπή επιδομάτων και με αποκλεισμό από τη δωρεά ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτές οι κατηγορίες των αναπήρων...


ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ-ΕΠΙΔΟΠΜΑΤΑ

Κουρεύουν τις παροχές των αναπήρων
Η επικίνδυνη πολιτική που ακολουθείται από τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν αυτόν τον τόπο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό των αναπήρων. Το σχέδιο εξόντωσης μπήκε σε εφαρμογή και κανείς δεν υπάρχει να σταματήσει το ολίσθημα με "δήμιους" νόμους που σκοπό έχουν να αφαιρέσουν ζωές.

Σημαντικές περικοπές σε επιδόματα και παροχές ατόμων με αναπηρία προβλέπει ο νέος κανονισμός προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας του υπουργείου Εργασίας. Άμεσα επηρεάζονται τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, τα άτομα με αυτισμό, μεσογειακή αναιμία, διαβήτη, όσοι πάσχουν από AIDS αφού τα ποσοστά αναπηρίας των ατόμων αυτών μειώνονται σε βαθμό τέτοιο που βρίσκονται οριακά μέσα στα πλαίσια για να δικαιούνται προνοιακά επιδόματα και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση ατόμων που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Οι μεταμοσχευθέντες ήπατος θα υποστούν μείωση ποσοστού αναπηρίας από 80% σε 10% το δεύτερο χρόνο μετά τη μεταμόσχευση, χάνοντας έτσι όλες σχεδόν τις παροχές που προβλέπονταν ως τώρα. Οι μεταμοσχευθέντες νεφρού, 12 μήνες μετά τη μεταμόσχευση θα έχουν μείωση του ποσοστού αναπηρίας από 80% σε 50% έως 67% ανάλογα με το πόρισμα ιατρικής επιτροπής.

Το ρεπορτάζ είναι αξιόπιστο λόγω της πληθώρας πηγών αλλά και αντικειμενικό καθώς η δημοσιογράφος δεν εκφράζει την προσωπική της άποψη. Χρησιμοποιεί απλή γλώσσα, που γίνεται εύκολα κατανοητή από τον μέσο αναγνώστη. Χρησιμοποιεί όμως φορτισμένες εκφράσεις όπως « μαχαίρι μπαίνει…». Το ρεπορτάζ έχει πλήθος επίσημων και αξιόπιστων πηγών. Πρόκειται για τον Γ. Βαρδακαστάνη, πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, τον Γρ. Λεοντόπουλου, γενικό γραμματέα των νεφροπαθών, την Φωτεινή Ζαφειροπούλου, συντονίστρια της Επιτροπής Αυτισμού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, τον Θανάση Βίγλα, πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών καθώς και πηγές από τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας.

πηγή: τα Νέα, Contemporaly Journalism

ΑΡΕΣΕΙ:

*Stella Saviolaki likes this.

* Labrini St, Si Lad and 2 others like this

*
1 share