Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Ο ΛΑΚΗΣ, Ο "ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗΣ" ΚΑΙ ΤΟ ...ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ!

ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!

Τί άλλο θα δούμε σε αυτό τον τόπο...

Περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας (τον αριθμό πινακίδων του οποίου δεν δημοσιεύουμε για ευνόητους λόγους, αν και θα έπρεπε...) σταθμεύει μπροστά σε κάθετο δρόμο της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και κλείνει τη διάβαση που δημιουργήθηκε για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, για τις μητέρες που έχουν τα μωρά τους σε καρότσια, αλλά και για τους ηλικιωμένους.

Αυτόπτης και αδιάψευτος μάρτυρας, ο Νικόλας Μπαρδάκης, που είδε το περιστατικό, σταμάτησε με τη μηχανή του και φωτογράφησε την ασυνειδησία του οδηγού αστυνομικού.

Για τον ασυνείδητο θα υπάρξει τιμωρία;



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
"Ο βιοπαλαιστής στη στέγη" του Λάκη

"Ο Οδυσσέας είναι ο μέσος 'Ελληνας που θέλησε να μετέχει στο όνειρο. Σε ένα παζάρι που όλοι μπαίνανε και σπρώχνανε. Το όνειρο να μπει στην κρυφοαστική τάξη και να νομίσει πως είναι κάτι παραπάνω από ότι είναι..." είπε, σε συνέντευξη που μας παραχώρησε, ο Λάκης Λαζόπουλος με αφορμή την νεα του θεατρική δουλειά που φέρει τον έξυπνο τίτλο "ο βιοπαλαιστής στη στέγη μου".

Το έργο το έχει γράψει και σκηνοθετήσει ο ίδιος, ενώ ερμηνευτικά θα του δώσει "σάρκα και οστά" από την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, στο "Θέατρον" (Πειραιώς 254) και το οποίο εγκαινιάζεται με αυτή την παραγωγή, όπου το σκηνικό της κοστίζει -μόνο- 250.000 ευρώ!

Ο Οδυσσέας δεν ξέρει βιολί, αλλά έχει μπει σε ορχήστρα με... μέσον...
Μαζί με την αδελφή του την καλόγρια κάνουν μπίζνες και φτιάχνουν ένα εργοστάσιο...

Ο Λάκης Λαζόπουλος που παραχώρησε την συνέντευξη τύπου για να μας ανακοινώσει την νέα του θεατρική προσπάθεια, είπε πως το έργο το έγραψε πέρσι και ότι επηρρεάστηκε "από τον μέσο άνθρωπο που υπάρχει μέσα" του!

Εκνευρίστηκε όταν τον ρωτήσαμε επίμονα για το αν είναι "άνθρωπος που ζει μέσα στο σύστημα και ταυτόχρονα το καυτηριάζει"...

Φανερά ενοχλημένος, τάχασε για λίγο, αλλά στην συνέχεια δεν δύστασε να πει:

"Νομίζεται ότι αυτό γίνεται ανώδυνα;" και συνέχισε: "Το κόστος θα το πληρώσω εγώ".

Μαζί του στη σκηνή θα βρίσκονται η (ταλαντούχα) Χρύσα Ρώπα, ο Μπάμπης Γούσιας, ο Σόλων Τσούσης, η Χριστίνα Παναγιωτοπούλου και άλλα νέα παιδιά που τοσο πολύ υποστηρίζει ο ηθοποιός.

Την μουσική έχει γράψει ο Σταμάτης Κραουνάκης, τα σκηνικά είναι του Γιάννη Γαβαλά, τα κοστούμια της Έλλης Παναγιωτοπούλου, οι χορογραφίες του Κωνσταντίνου Ρήγου, οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ, ενώ το video έχει αναλάβει ο Αλέξανδος Γραμματικόπουλος.

Το νέο θεατρικό έργο του Λάκη Λαζόπουλου αναμένεται με ενδιαφέρον.