Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το διογκωμένο έλλειμμα του 2009

Οι εξελίξεις, στο μέγα σκάνδαλο διόγκωσης του χρέους, ώστε η χώρα να συρθεί σα πρόβατο στη σφαγή και στις ορέξεις των "οικονομικών δολοφόνων", είναι ραγδαίες.
Ο Κώστας Κυριακόπουλος, δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας, σήμερα παρουσιάζει ένα ακόμη στοιχείο-βόμβα που, λογικά, θα έπρεπε να ξεσηκώσει όλους τους Έλληνες και να βρεθούν διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους που τους εφιαλτώνουν τα όνειρα, με την προτροπή ενός που θέλησε να μας... "σώσει", βάζοντάς μας στο ΔΝΤ. Που σε κάθε σύσκεψη, διάσκεψη, συμβούλιο... τρέχει στο Σχοινιά να κάνει το αγαπημένο του... κανό, "καμικάζι, αγάπη μου"!

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΑ:
"Θέλησαν να διογκώσουν το έλλειμα για να γίνει η Ελλάδα το πειραματόζωο της Ευρώπης"

Κάθε πολιτικός κάνει την περατζάδα του στα κανάλια και κλωθογυρίζει το σκάνδαλο, την ώρα που κάθε Έλληνας το "μυρίζει"από καιρό. Είναι τραγικό, κυρίως όταν κάνουν λόγο για ομερτά στους κόλπους της Ελληνικης Στατιστικής Αρχής, διότι -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς- ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής ήταν και "υπάλληλος του ΔΝΤ, ο οποίος ενημέρωνε τον κύριο Τόμσεν".

Ο κύριος Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΝ, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ", είπε:"Θέλησαν να διογκώσουν το έλλειμα για να γίνει η Ελλάδα το πειραματόζωο της Ευρώπης".

Ο Κ. Κυριακόπουλος αποκαλύπτει:

ε κάθε συγκλονιστική λεπτομέρεια, που ξεπερνά τα όρια των προσωπικών διαφορών μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του προέδρου της και αγγίζει αυτά του μείζονος πολιτικού σκανδάλου, περιγράφει μέλος του Δ.Σ. την «πραξικοπηματική» ένταξη των ΔΕΚΟ στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματός τους με φανερή μόνο την πρωτοβουλία του Ανδρέα Γεωργίου.

Το έγγραφο που έχει στην κατοχή της η «Ε», βρίσκεται από χθες στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και το υπογράφει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ Κώστας Σκορδάς.

Σήμερα αναμένεται η επιτροπή της Βουλής να εξετάσει τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της Αρχής και φυσικά λόγω της ανακοινωμένης πρόθεσης του Ευάγγ. Βενιζέλου. Τα υπόλοιπα έξι μέλη της επιτροπής δεν είχαν κληθεί. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και Δ. Παπαδημούλης ζήτησαν χθες την παρουσία και των συνολικώς επτά μελών του Δ.Σ. της ΕΛΤΑΣΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής Βάσω Παπανδρέου αναμένεται σήμερα να ζητήσει να παραστούν τα υπόλοιπα έξι μέλη αύριο Τετάρτη, μετά την προγραμματισμένη για σήμερα παρουσία του προέδρου της Στατιστικής Αρχής. Μέχρι χθες είχε ζητηθεί από τα έξι μέλη γραπτό υπόμνημα με τις απόψεις τους για τη λειτουργία της Αρχής και τις σχέσεις τους με τον πρόεδρο Ανδρέα Γεωργίου.

Το έλλειμμα 2009

Σ' αυτό το αίτημα είχαν ανταποκριθεί τρία από τα έξι μέλη, μεταξύ αυτών ο Κώστας Σκορδάς και η Ζωή Γεωργαντά, η οποία είχε κάνει τις αρχικές καταγγελίες για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος («Ε», 16.9.2011). Η ίδια ενημέρωσε ότι είναι στη διάθεση της επιτροπής ώστε να παραστεί και να εκθέσει τις απόψεις της. Ο Κώστας Σκορδάς, ο οποίος υπέβαλε το υπόμνημά του στην επιτροπή της Βουλής χθες το μεσημέρι, περιγράφει σαφέστατα τον τρόπο με τον οποίον ο πρόεδρος της Αρχής αγνοούσε συστηματικά τα μέλη του Δ.Σ. και χωρίς να λάβει υπ' όψιν του τη γνώμη τους ενέταξε στο συνολικό συνυπολογισμό του ελλείμματος στοιχεία από τις ΔΕΚΟ, εννοώντας τους 151 φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αναφέρει ότι οι δυσχέρειες στη λειτουργία και στην επικοινωνία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ διαφάνηκαν ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010 με την αναβολή της δεύτερης προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. Το αποκαλυπτικότερο απόσπασμα του υπομνήματος του Κώστα Σκορδά με τη σημαντικότερη πολιτική ερμηνεία είναι αυτό που αναφέρεται στην τρίτη συνεδρίαση της επιτροπής, στις 8 Οκτωβρίου 2010. Λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης, παραθέτουμε αυτολεξεί το επίμαχο απόσπαμα:

«Κατά την εν λόγω συνεδρίαση το θέμα που κυριάρχησε ήταν το αναθεωρημένο έλλειμμα του έτους 2009.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Αρχής ενημέρωσε τότε τα Μέλη της Αρχής ότι στον υπολογισμό του προς αναθεώρηση ελλείμματος του έτους 2009 θα εντάσσονταν στοιχεία από Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας (ΔΕΚΟ) και από άλλους φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε εξήγηση ως προς την αιτιολογία αυτής της μεταβολής και ως προς την συνεπαγόμενη μεταβολή της μεθοδολογίας υπολογισμού του ελλείμματος, δεδομένου ότι μέχρι τότε ουδέποτε υπολογίζονταν τέτοια στοιχεία στη διαμόρφωση του ελλείμματος.

Σημειωτέον ότι σε καμία χώρα της Ευρωζώνης (πλην Νορβηγίας) δεν χρησιμοποιείται τέτοια μεθοδολογία υπολογισμού του ελλείμματος, παρ' ότι ο σχετικός Κανονισμός ESA -95 δεν την αποκλείει. Εξάλλου, ακόμη και εάν προέκρινε η Αρχή τη χρησιμοποίηση αυτής της ιδιαίτερα αυστηρής μεθοδολογίας, θα απαιτείτο οπωσδήποτε και πάλι να έχουν προηγηθεί στατιστικές μελέτες επί των εν λόγω επιχειρήσεων και φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, οι οποίες είναι χρονοβόρες και οι οποίες δεν είχαν μέχρι τότε διεξαχθεί. Παρά ταύτα, ο Πρόεδρος της Αρχής ανακοίνωσε την ένταξη και αυτών των επιχειρήσεων και φορέων στον υπολογισμό του αναθεωρημένου ελλείμματος έτους 2009, μη ζητώντας καν την έκδοση απόφασης της Αρχής επ' αυτού, λόγω της έντονης διαφωνίας των Μελών της για αυτήν του την πρωτοβουλία.

Εν τέλει το αναθεωρημένο έλλειμμα του έτους 2009 περιέλαβε και αυτά τα στοιχεία, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Αρχής και χωρίς την έκδοση σχετικής απόφασης του συλλογικού οργάνου διοίκησης της Αρχής, όπως απαιτούσε ο Νόμος. Το αναθεωρημένο κατά τον τρόπο αυτό έλλειμμα του έτους 2009 διαβιβάσθηκε από τον Πρόεδρο της Αρχής στην Eurostat, η οποία και εν συνεχεία προέβη στην υιοθέτηση και ανακοίνωσή του.

Η ενέργεια αυτή, η πλήρης παράκαμψη του συλλογικού οργάνου διοίκησης της Αρχής από τον Πρόεδρό της, η άρνηση παροχής οποιασδήποτε αιτιολογίας και η άρνηση έκδοσης νόμιμης απόφασης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Μελών της Αρχής και επέφερε πλέον διχόνοια, με συνέπεια τη ρήξη των σχέσεων μεταξύ Προέδρου και λοιπών Μελών της Αρχής. Μετά την 08.10.2010 ο Πρόεδρος της Αρχής ουδέποτε μέχρι και σήμερα συγκάλεσε εκ νέου το συλλογικό όργανο διοίκησής της, για οποιοδήποτε θέμα και παρά τις αντίθετες ρητές διατάξεις του Νόμου».

Το έγγραφο υπόμνημα του Κ. Σκορδά

Το έγγραφο υπόμνημα του Κ. Σκορδά

Μεγάλη Εβδομάδα για τους Έλληνες. Περιμένοντας την Ανάσταση...


Με εξώφυλλο την Ακρόπολη να βουλιάζει και τίτλο «Χάθηκαν τα λεφτά μας» κυκλοφορεί σήμερα, το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Focus.
Στο νέο τεύχος απεικονίζεται ο Παρθενώνας βυθισμένος σχεδόν μέχρι το αέτωμα σε μία θάλασσα, από την οποία προεξέχει επίσης το κεφάλι αγάλματος στο οποίο έχει παραμείνει χαρτονόμισμα του ευρώ.
ΜΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΤΕ
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

Στους υπότιτλους του εξωφύλλου αναφέρεται: «Δισεκατομμύρια για το τίποτα, η Μέρκελ σε ανάγκη. Tι πρέπει να γνωρίζει ο αποταμιευτής για την ευρω-κρίση».

Στη βιντεοσκοπημένη παραπομπή στον ιστότοπο του Focus για τα ρεπορτάζ του αφιερώματος στις εσωτερικές σελίδες του περιοδικού αναφέρεται ότι «η πτώχευση της Ελλάδας πλησιάζει όλο και περισσότερο. Δισεκατομμύρια των Γερμανών βυθίζονται χωρίς αποτέλεσμα. Θα πάρουμε ποτέ πίσω τα λεφτά μας; Οι αποταμιευτές ανησυχούν. Υπάρχει σωτηρία;».

Σημειώνεται ότι στην αρχή της ελληνικής κρίσης το ίδιο περιοδικό είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία στους Έλληνες, γεγονός που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Δεν αντέχεται άλλη προσβολή. Υπάρχει οργανομένο σχέδιο ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ...

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σήμερα ο ελληνικός τύπος, στα πρώτοσέλιδά του, στάζει "αίμα και δακρυα"...

Δύο, σχεδόν, χρόνια οι φράσεις που επικρατούν είναι:

"Με το μαχαίρι στο λαιμό", "με την πλάτη στον τοίχο", "με το πιστόλι στο τραπέζι", "με το περίστροφο στον κρόταφο" και κανείς δεν συγκινείται με το δράμα που ζούν οι Έλληνες... Επιδιώκουν την εξαφάνιση των Ελλήνων και δεν υπάρχει ένας ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ να παρέμβει να υπερασπιστεί το δικαίωμά του προς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...

Στα κανάλια έχουν δεδομένο πως ο Έλληνας θα πληρώσει τους νταβατζήδες και δημοσιεύουν πίνακες με παραδείγματα για τα χαράτσια και πίνακες με τα νέα αιματηρά μέτρα, αντί συστρατευτούν μαζί με την αγωνία του, ν' αποτινάξει από πάνω του τον εχθρό...

Αυτή η εβδομάδα είναι ΜΕΓΑΛΗ γι αυτόν... Η Ανάσταση αναζητείται...

TA NEA: "Aίμα και Δάκρυα για την 6η δόση"
ΕΘΝΟΣ: "Αίμα και Δάκρυα. Απολύσιες-μείωση μισθών 20% στο Δημόσιο"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "ΑΜΕΣΗ η σφαγή στο Δημόσιο"
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Οδηγούν τη χώρα σε Εμφύλιο η τρόικα και η κυβέρνηση με το νέο πακέτο"
Οι αποκαλύψεις την κυρίας Ζωής Γεωργαντά (μέλος της ΕΛΣΤΑΤ) περί μαγειρέματος του ελλείμματος για να μας χώσουν στο ΔΝΤ, ξεσκεπάζει -αν αποδειχθούν αληθινές- τη "δολφονική ενέργεια" των ιδυνόντων κατά του Ελληνικού Λαού και θα πρέπει να μπουν στη φυλακή οι "πρόδοτες" της Ιστορίας.