Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2009!!!

Πρωτοχρονιά στον Κόσμο...

Σε κάθε γωνιά του κόσμου, όλοι οι άνθρωποι υποδέχονται το νέο έτος με χαρά, αγάπη και ελπίδα το 2009 να τους φέρει, ότι τους στέρησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο νέος χρόνος έκανε ποδαρικό στο Νησί των Χριστουγέννων στον Ειρηνικό Ωκεανό στις 12:00 ώρα Ελλάδος.

Χιλιάδες πυροτεχνήματα ξεπήδησαν από δεκάδες ουρανοξύστες του Χόνγκ Κόνγκ στις 18:00 την ώρα της αλλαγής του έτους. Πλήθος κόσμου μαγεύτηκε από τη φαντασμαγορική εικόνα, που αντάλλασε ευχές για ένα καλύτερο νέο χρόνο. Παρόμοιο το σκηνικό και στην Σιγκαπούρη.

Στις 15:00 ο ουρανός του Σίδνεϊ γέμισε χρώματα και σχήματα από τα βεγγαλικά που γέμισαν τον ουρανό. Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους. Τα πυροτεχνήματα που χρησιμοποιήθηκαν κόστισαν στις Αρχές της πόλης 4 εκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια ώρα, υποδέχτηκαν την Πρωτοχρονιά, στη Μελβούρνη και στην Κανμπέρα. Νωρίτερα, στη 13:00 το νέο χρόνο καλωσόρισαν οι κάτοικοι του Όκλαντ στην Νέα Ζηλανδία, με χιλιάδες πυροτεχνήματα.

Μία ώρα μετά, το νέο χρόνο υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του Μπρισμπέιν. Στις πέντε ακολούθησε η Πρωτοχρονιά στη Νότια Κορέα και λίγο αργότερα στην Ταιβάν. Ακολουθούν οι εορτασμοί στην Ταϊλάνδη και τη Μόσχα.

Μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και την υποδοχή του 2009 στην Ελλάδα, σταδιακά στο νέο χρόνο θα μπουν και όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Με τσουχτερό κρύο θα υποδεχτούν το 2009, στο Εδιμβούργο της Σκωτίας και στο Λονδίνο.

Ο νέος χρόνος θα μπει στην αμερικανική ήπειρο ξεκινώντας από την Καραϊβική στις 06.00 τα ξημερώματα. Μία από τις τελευταίες περιοχές που θα πει «αντίο» στο 2008 θα είναι η Άπια στη Σαμόα στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σε αντίθεση με την εορταστική διάθεση στις υπόλοιπες χώρες, η Ινδία υποδέχτηκε στις 20:30 το νέο χρόνο υπό τη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης του Νοεμβρίου στη Βομβάη.

Επιπλέον πολλά αραβικά κράτη ακύρωσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης στο λαό της Λωρίδας της Γάζας, που θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς.

Στο Σίδνεϊ

Ενάμισι εκατομμύρια άνθρωποι -αριθμός ρεκόρ- συγκεντρώθηκαν στο Σίδνεϊ για να γιορτάσουν σήμερα στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) το νέο χρόνο με ένα θεαματικό σόου πυροτεχνημάτων πάνω από το λιμάνι και την Όπερα της πόλης.


Το Σίδνεϊ είναι η μεγαλύτερη πόλη του πλανήτη που έχει πλέον εισέλθει στο έτος 2009. Δύο ώρες νωρίτερα, η Νέα Ζηλανδία είχε υποδεχθεί το νέο χρόνο επίσης με πυροτεχνήματα.

Στο Σίδνεϊ πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη επίδειξη πυροτεχνημάτων που έχει οργανωθεί ποτέ στην πόλη αυτή. Χρησιμοποιήθηκαν πέντε τόνοι ρουκετών και εκρηκτικών, το κόστος των οποίων έφτασε τα περίπου πέντε εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (2,46 εκατ. ευρώ), δηλαδή τα διπλάσια από πέρυσι.


Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που μας στείλατε ευχές ζεστές και ανθρώπινες... Μακάρι τα πράγματα σε όλους τους τομείς να πάνε καλύτερα. Να είναι μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία και ηρεμία.

Σας ευχαριστούμε:

* Ντόρα Μπακογιάννη (υπουργός Εξωτερικών)

* Γιώργο Καρατζαφέρη (πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ)

* Γιώργο Βουλγαράκη (Βουλευτής Ν.Δ. Αθηνών)