Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Closing Ceremony of the London 2012 Paralympic Games

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


  
ΡΙΞΤΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ...

 Υπό τους ήχους της κρητικής και ποντιακής λύρας, η Οlympic Air υποδέχθηκε τους Παραολυμπιονίκες του Λονδίνου, σε μια ειδική εκδήλωση που έγινε προς τιμήν τους στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος".


Στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" βρέθηκε πλήθος κόσμους για να υποδεχθεί τους Έλληνες αθλητές μας που διέπρεψαν στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου...

Οι μεταλλιούχοι του Λονδίνου και οι υπόλοιποι Παραολυμπιονίκες δέχθηκαν το ζεστό χειροκρότημα του ελληνικού κοινού και των οικογενειών τους.
Παρόντες δεν ήταν όλοι οι Έλληνες αθλητές, αφού οι σαράντα εξ αυτών πήραν το δρόμο της επιστροφής στα σπίτια τους με άλλες πτήσεις. 
Από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 9 του Σεπτέμβρη, οι δικοί μας αθλητές ξεδίπλωσαν το μεγαλείο της ψυχής τους και μας έκαναν να συγκινηθούμε πολλες φορές, όλο αυτό το χρονικο διάστημα...
Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ήταν εκεί να τους υποδεχθεί, μαζί με την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού, Κυριακή Γιαννακίδου, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή και το βουλευτή Γιώργο Πάντζα.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης απευθυνόμενος στους Παραολυμπιονίκες είπε: 

"Τα 12 μετάλλια που φέρατε είναι λιγότερο σημαντικά από όσα πετύχατε συνολικά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες με την υπερπροσπάθεια που καταβάλατε. Με την κατάθεση ψυχής και τις διακρίσεις σας, δώσατε ελπίδα στον κόσμο, και γίνατε εσείς -οι θεωρητικά πιο αδύναμοι- το παράδειγμα για όλους εμάς"...
Και πρόσθεσε:

"Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην πατρίδα εκφράζοντας τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που σήκωσαν τη σημαία ψηλά, σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν καθώς και στους προπονητές, τις Ομοσπονδίες και την Παραολυμπιακή Επιτροπή.
Εσείς είστε οι πραγματικοί αγωνιστές και νικητές της ζωής.
Μας κάνατε όλους τους Έλληνες υπερήφανους και στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελλάδα μας δώσατε αισιοδοξία ανοίγοντας ένα παράθυρο στην ελπίδα.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω από την πλευρά της πολιτείας ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας για να έχετε τις απαραίτητες αθλητικές εγκαταστάσεις με την αντίστοιχη προσβασιμότητα.
Στο νέο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό διευρύνουμε τα κίνητρα των αθλητών και ομάδων ενώ δημιουργούμε ένα νέο θεσμό, τα αυτοτελή αθλητικά σχολεία που θα λειτουργήσουν πειραματικά από το 2013-14 σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη και σε αυτά τα σχολεία για πρώτη φορά στην πατρίδα μας θα συμμετέχουν και μαθητές ΑΜΕΑ ισότιμα με τα άλλα παιδιά.
Επίσης, σε συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Αρβανιτόπουλο θα ενθαρρύνουμε όλους τους μαθητές-τριες ΑΜΕΑ που ο αριθμός τους αγγίζει τις 17000 σε όλα τα σχολεία, να μετέχουν στο μάθημα της γυμναστικής. Για το λόγο αυτό θα επιμορφώσουμε τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Η χαρά της άθλησης είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο λίγων.
Και πάλι σας καλωσορίζω με αίσθημα περηφάνιας αλλά και ελπίδας.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, τόνισε πως: 
"Η ομάδα και ο αθλητισμός με αναπηρία χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας και την επόμενη ημέρα, το έργο που επιτελέσαμε στο Πεκίνο και στο Λονδίνο να μην πάει χαμένο".

Επιπλέον,
ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής έδωσε ένα περιστέρι στους εκπροσώπους της Olympic Air, ευχαριστώντας τους με αυτόν τον τρόπο για το γεγονός ότι η εταιρεία κάλυψε τα ναύλα για την αναχώρηση και την άφιξή τους.   

ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ...
Τους Ολυμπιονίκες της καρδιάς μας...