Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ: Το "αντίο" του Σάντο...

Μ Ο Υ Ν Τ Ι Α Λ 2014

Συγκινημένος ο Πορτογάλος τεχνικός, που έφτασε την Εθνική στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, δήλωσε από το ...τιμόνι του τελευταίου -μεγάλου- αγώνα πως δεν πρόκειται να "ξεχάσει ποτέ αυτή την ομάδα".



"Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ομάδα, είμαι πολύ περήφανος γι' αυτή την ομάδα, αν και σήμερα είμαι λυπημένος. Πίστευα πάρα πολύ στη πρόκριση και οι ποδοσφαιριστές μου το ίδιο. Στην παράταση δεν παίξαμε με τόσο καθαρό μυαλό γιατί παρόλο που είχαμε τις προϋποθέσεις πιέσαμε με ανορθόδοξο τρόπο", δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος μίλησε και για την αποβολή του από τον Αυστραλό διαιτητή.

Καραγκούνης: Η εθνική ομάδα μεγάλωσε μέσα από αυτό του τουρνουά

Το δικό του αντίο, μετά από 139 εμφανίσεις με τη φανέλα της Εθνικής, είπε σε ηλικία 37 ετών και ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης.




"Ηταν το τελευταίο μου παιχνίδι με την Εθνική ομάδα. Θέλαμε να κερδίσουμε, να μείνουμε άλλη μια εβδομάδα αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό και δεν αλλάζει. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για τη μάχη που έδωσαν όλα τα παιδιά. Τα δώσαμε όλα. Παίζαμε κόντρα σε όλους σε αυτό το τουρνουά, ήμασταν πάντα φιλοξενούμενοι", δήλωσε. Δεν λησμόνησε όμως να κάνει και έναν απολογισμό: "Η Εθνική ομάδα μεγάλωσε μέσα από αυτό το τουρνουά. Τα νέα παιδιά πήραν εμπειρίες για τη συνέχεια και θα το δείτε. Εύχομαι να υπάρχουν και άλλες τέτοιες πορείες".
Γιώργος Σαμαράς: Στηρίζουμε τον Γκέκα
Ούτε ο Γιώργος Σαμαράς όμως κατάφερε να κρύψει την πικρία του για την τύχη που μας γύρισε την πλάτη.
"Τι να πω, δεν υπάρχουν και πολλά λόγια να πούμε. Προσπαθήσαμε πολύ, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά όταν φτάνεις στο σημείο των πέναλτι, είναι καθαρά η τύχη", δήλωσε φανερά απογοητευμένος ο Γιώργος Σαμαράς.




"Ο στόχος μας ήταν να κερδίσουμε. Ημασταν άτυχοι στο γκολ που δεχτήκαμε. Η Κόστα Ρίκα δεν έκανε άλλο σουτ στο δεύτερο μέρος. Καταφέραμε και ισοφαρίσαμε, στην παράταση είχαμε τις ευκαιρίες, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αγωνιστήκαμε και τα δώσαμε όλα σαν ομάδα και χάσαμε σαν ομάδα. Δε ρίχνουμε ευθύνες σε κανέναν και εννοείται στηρίζουμε τον Φάνη", πρόσθεσε ο Σαμαράς.




Αναφερόμενος στους Σάντος και Καραγκούνη, που με αυτόν τον άθλο αποχαιρετούν την Εθνική, ο διενής άσος δήλωσε: "Είναι μεγάλο κεφάλαιο και ο Σάντος και ο Καραγκούνης. Ο κ. Σάντος έφερε μεγάλες επιτυχίες στην ομάδα, ενώ για μένα οι Καραγκούνης και Κατσουράνης είναι οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της δεκαετίες. Κρίμα που αποχωρεί έτσι. Με το νέο προπονητή ελπίζω να φέρουμε νέες μεγάλες επιτυχίες".

Παπασταθόπουλος: "Καταφέραμε πολλά"...

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που τρέλανε με τα γκολ του τους Ελληνες φιλάθλους, εξέφρασε την πικρία του, αλλά και την ευγνωμοσύνη του για την προσφορά του αρχηγού, Γιώργου Καραγκούνη, που αποχαιρετά την Εθνική.




"Ο Κάρα είναι μια μεγάλη προσωπικότητα, αρχηγός στα αποδυτήρια και γενικά στην Εθνική ομάδα. Λόγω ηλικίας, έφτασε το τέλος του στην Εθνική. Κάποτε θα φτάσει για όλους μας. Αυτό που αφήνει ο Καραγκούνης είναι μία παρακαταθήκη και πολλές εμπειρίες σε μας του πιο νέους. Είναι ένα παράδειγμα για όλους μας", δήλωσε.
"Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που δυστυχώς έχει λίγες χαρές και πολλές λύπες. Αξίζαμε να κερδίσουμε βάσει της εικόνας. Οταν όμως δεν βάζεις γκολ κόντρα σε δέκα παίκτες, τότε η αντίπαλη ομάδα έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα, ειδικά όταν κάνει υπερπροσπάθεια. Είχαμε τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες από τις οποίες τις τρεις, τις έβγαλε ο τερματοφύλακας τους", πρόσθεσε αναφερόμενος στο παιχνίδι και προέτρεψε τον ελληνικό λαό να "έχει ψηλά το κεφάλι". "(...) Είμαστε μια χώρα λίγων εκατομμυρίων και έχουμε καταφέρει πολλά. Θα πρέπει όλοι να είναι περήφανοι, θα το επαναλάβω πρέπει πάντα να είμαστε ενωμένοι και να προσπαθούμε για το καλύτερο", δήλωσε ο Παπασταθόπουλος.

Σαλπιγγίδης: "Η τύχη μας γύρισε την πλάτη"

"Είχαμε μεγάλη ατυχία και η αντίπαλη ομάδα έναν μεγάλο τερματοφύλακα. Σήμερα η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Γιατί εμείς θα έπρεπε να περάσουμε βάσει της εικόνας του αγώνα. Οσο για τον τερματοφύλακα, έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Τους κράτησε…", σχολίασε από την πλευρά του ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αναγνωρίζοντας τη μεγάλη εμφάνιση του Κέιλορ Νάβας.




"Ημασταν καλύτεροι". 
Αυτές οι δύο λέξεις αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματα του Γιάννη Μανιάτη.
"Πραγματικά κάναμε υπερπροσπάθεια. Ημασταν καλύτεροι από την Κόστα Ρίκα. Μας έλειψε το δεύτερο γκολ. Ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα ήταν ήρωας με τις αποκρούσεις του. Τα πέναλτι θέλουν και τύχη. Εμείς, σταθήκαμε άτυχοι και χάσαμε το παιχνίδι", είπε και επισήμανε τη θετική πλευρά του νομίσματος: "Το θετικό και πιο όμορφο είναι που δώσαμε χαρά στους Ελληνες.  Αυτό θέλαμε και σήμερα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο κόσμος πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια. Κρίμα που δεν τα καταφέραμε και πάλι".

Τζαβέλλας: Εις το επανιδείν

Ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε μέσω του Instagram. Ο μπακ του ΠΑΟΚ πόσταρε
μια φωτογραφία με τον Παρθενώνα, με την φράση "Ελλάδα αγάπη μου", και δήλωσε περήφανος για την Εθνική.


"Η Παναγία ήθελε να φτάσουμε ως εδώ. Υπερήφανοι για την πατρίδα μας...για την Εθνική μας ομάδα, αλλά και για την αγάπη και στήριξή σας. Εις τον επανιδείν", έγραψε.
Γιώργος Σαρρής: Ξεκινάμε προετοιμασία για το EURO




Με την ευχή ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός να συνεχίσει τις επιτυχίες του Σάντος και του Ρεχάγκελ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, δήλωσε την ικανοποίησή του για την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
"Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά και το τεχνικό επιτελείο για το ταξίδι. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, στο παιχνίδι των 120 λεπτών δικαιούμασταν τη νίκη, δεν καταφέραμε να βάλουμε το δεύτερο γκολ και στα πέναλτι κερδίζει ο πιο τυχερός", είπε και σχολιάζοντας την ψυχολογία των παικτών ανέφερε: "Τα παιδιά είναι λίγο απογοητευμένα για τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός. Τους είπα να έχουν ψηλά το κεφάλι, γιατί πρέπει να αρχίσουμε προετοιμασία για το EURO που έρχεται".
Σχολιάζοντας, τέλος, τον Πορτογάλο τεχνικό και το νέο προπονητή, επισήμανε: "Η προσφορά του Σάντος στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ανεκτίμητη, εφάμιλλη της προσφοράς του Οτο Ρεχάγκελ. Εδωσε πάρα πολλά, βελτίωσε πολύ και τις υποδομές μας. Τον ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά του. Ο νέος προπονητής είναι γνωστός και καταξιωμένος, ελπίζουμε να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών".
THETOC
Φωτογραφίες: REUTERS