Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

"ΑΝΤΙΟ" Θύμιο Καρακατσάνη.

Μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τον σπουδαίο ηθοποιό, Θύμιο Καρακατσάνη, οι συνάδελφοί του που έσπευσαν να του πουν το τελευταίο "αντίο" και να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία. Από νωρίς, άνθρωποι που τον έζησαν, που έπαιξαν μαζί του, που τον θαύμασαν, συγκεντρώθηκαν για να τον αποχαιρετίσουν...
Ο Λάκης Λαζόπουλος, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Φαίδων Γεωργίτσης, η Χρυσούλα Διαβάτη, ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Αντώνης Βαρδής ήταν μερικοί από αυτούς που τον αγάπησαν πραγματικά.

Ο Αριστοφάνης έχει πια, κοντά του, τον ηθοποιό του...

"Οι άνθρωποι του θεάτρου ξέρουν πολύ καλά το βάθος της αξίας του Θύμιου. Δεν ήταν ένας απλός αριστοφανικός, ήταν ο αριστοφανικός ηθοποιός. Είχε αυτό τον σπάνιο σαρκασμό, αρκούσε ένα του βλέμμα, μια φράση του για να περάσει όλα τα μηνύματα", ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος.
"Σήμερα αποχαιρετήσαμε έναν πολύ μεγάλο ηθοποιό ο οποίος διέπρεψε στο ελληνικό θέατρο και είχε να δώσει πολλά ακόμη, αλλά δυστυχώς το νήμα της ζωής του σταμάτησε πάρα πολύ νωρίς. Για μένα ήταν αγαπημένος ηθοποιός, πατέρας, φίλος και συνεργάτης", δήλωσε η Μάρθα Καραγιάννη.
Ο Γιώργος Κωνσταντίνου που, πολλές φορές, έχει συνεργαστεί μαζί του, συντετριμένος δήλωσε: " Έφυγε ένας δικός μου άνθρωπος. Ήμασταν χρόνια συνεργάτες. Νιώθω άδειος μέσα μου. Ο Θεός να τον αναπαύσει"...

Είχε προηγηθεί η νεκρώσιμη ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, Παιανία, παρουσία συγγενών και φίλων του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, και σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Στεφάνι έστειλαν ο πρωθυπουργός και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Παράκληση της οικογένειάς
του ήταν, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα στο σύλλογο "Η καρδιά του παιδιού".  Ο ίδιος μάλιστα, είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνουν όλα σεμνά. Όπως έζησε, έτσι και να φύγει…

Ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο, 30 Ιουλίου, σε ηλικία 72 ετών, προκαλώντας μεγάλη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και στο πανελλήνιο.

Το βεβαρημένο ιστορικό του με τον καρκίνο και το σοβαρό πρόβλημα με το σάκχαρό του, τον είχαν αναγκάσει να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία τα τελευταία δυο χρόνια, ενώ ο θάνατός του προήλθε από την ασθένεια του Πάρκινσον. Έως και την τελευταία στιγμή στο πλευρό του ήταν η αγαπημένη σύζυγός του Ρούλα, και οι δύο τους κόρες με τις οικογένειές τους.
Ο Θύμιος Καρακατσάνης έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία 72 ετών έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ο χαρισματικός ηθοποιός είχε γεννηθεί το 1940, στα Ταμπούρια του Πειραιά.

Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και στη συνέχεια στο ελεύθερο θέατρο.
Στο θέατρο είχε παίξει σε έργα του Αριστοφάνη, του Μολιέρου, ενώ στον κινηματογράφο οι εμφανίσεις του υπήρξαν πιο σπάνιες.
Είχε εμφανιστεί στις ταινίες: Το πιο λαμπρό αστέρι, Η χαρτορίχτρα, Η γυναικοκρατία, Μπουμ Ταρατατζούμ, Καραβάν Σαράι.