Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

"ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ" στη Βραζιλία, ύστερα από τον "θάνατο" που της επέβαλε η... Μέρκελ"...

Α Θ Λ Η Τ Ι Κ Α
Καταστροφή, ντροπή, συντριβή, υπερηφάνεια, "ευχαριστούμε", ύμνοι...
Η ταπεινωτική ήττα και μάλιστα μέσα στο ίδιο της το σπίτι, δεν έχει προηγούμενο... Η Βραζιλία, στον πρώτο τελικό του Μουντιάλ 2014, δεν αποκλείστηκε απλώς από την Γερμανία, αλλά η χώρα του Πελέ και των 200 εκατομμυρίων κατοίκων, κήρυξε ακόμη και ..."εθνικό πένθος" για την "κηδεία" που της επέβαλε η γερμανική ομάδα, πετυχαίνοντας το σκορ 7-1!!! 
Τι γράφει ο διεθνής τύπος
Λακωνικοί είναι οι περισσότεροι τίτλοι των διεθνών μέσων ενημέρωσης για την ήττα της Βραζιλίας που αρκούνται σε λέξεις όπως ντροπή, καταστροφή, σφαγή για να περιγράψουν το τι συνέβη στο Μπέλο Οριζόντε το βράδυ της Τρίτης ενώ αντίθετα θριαμβευτικά είναι τα πρωτοσέλιδα και οι τίτλοι του γερμανικού τύπου.


"Αιώνια ντροπή", είναι ο γλαφυρός τίτλος της ισπανικής Marca



"H καταστροφή", γράφει στην ιστοσελίδα της η γαλλική L' Equipe

"Στο Μπέλο Οριζόντε η Σελεσάο συνετρίβη (1-7) από τη Γερμανία μετά από ένα καταστροφικό ξεκίνημα στο ματς (0-5 στο πρώτο μισαώρο)".


Ιστορική ντροπή χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα για τη Βραζιλία η Gazzetta dello Sport.

Για την πιο αναπάντεχη καταστροφή και για σφαγή κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της η βραζιλιάνικη εφημερίδα Fahlo de Sao Paulo



Πρόκειται για την πιο μεγάλη ντροπή στην ιστορία, τονίζει το Lancenet.



Χωρίς λόγια, το λιτό πρωτοσέλιδο της Bild με τον Κεντίρα να σηκώνει στον αέρα τον Σίρλε. Στη διαδικτυακή έκδοσή της, δε, έγραψε: "Απίστευτο! Γιγαντιαίο! Φανταστικό! Σας ευχαριστούμε. Σας αγαπάμε".





Η Die Welt και αυτή στην on line έκδοσή της γράφει: "Το θαύμα του Μπελο Οριζόντε είναι ήδη ένας θρύλος".
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung έχει τίτλο στην ιστοσελίδα της: "Το έβδομο θαύμα του ποδοσφαίρου » και χαρακτηρίζει τη νίκη με 7-1 ως ένα «ιστορικά μνημειώδες έργο".
Η Sueddeutsche Zeitung έχει τίτλο: "Η Γερμανία πηγαίνει στο Ρίο, η Βραζιλία πηγαίνει σπίτι της", στη διαδικτυακή έκδοσής της.
Το δε περιοδικό Stern έγραψε απλά: "Η πιο εντυπωσιακή παράσταση της Γερμανίας στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου".


Χαμός στο Twitter
Την ίδια ώρα οι χρήστες του Twitter έχουν προχωρήσει σε ένα άνευ προηγούμενου τρολάρισμα σε βάρος των παικτών του Σκολάρι για την άθλια εμφάνισή τους στον ημτελικό του Μουντιάλ με εξαίρεση τον αρχηγό της ομάδας Νταβίντ Λουίζ, οι δηλώσεις του οποίου συγκίνησαν μετά το τέλος του αγώνα...



Οι πλέον χαρακτηριστικές φωτογραφίες είναι αυτές με το διάσημο άγαλμα του Χριστού που δεσπόζει πάνω από το Ρίο να κλαίει για την εμφάνιση και τη συντριβή της Σελεσάο ενώ σε μια δεύτερη εκδοχή, στη θέση του αγάλματος βρίσκεται το άγαλμα της Άνγκελα Μέρκελ. Υπάρχει, δε, και μια τρίτη εκδοχή στην οποία το άγαλμα είναι βαμμένο στα χρώματα της σημαίας της Γερμανίας.







Σε άλλες φωτογραφίες η σημαία της Γερμανίας εικονίζεται να "τρώει" τη σημαία της Βραζιλίας, ένας Γερμανός ποδοσφαιριστής να κλωτσάει τη Γη που βρίσκεται πάνω στη βραζιλιάνικη σημαία ενώ κάποιο κοροϊδεύουν τον μεγάλο απόντα, Νεϊμάρ, ότι είχε προβλέψει το σκορ του αγώνα.






Πυρά συγκεντρώνει και ο τερματοφύλακας της σελεσάο Ζούλιο Σέζαρ, τον οποίο παρομοιάζουν με θεατή της αναμέτρησης, την ώρα που κάποιος έφτασε στο σημείο να εντάξει τη συντριβή της Βραζιλιάς στη λίστα με τις μεγαλύτερες σφαγές της Wikipedia. 




Δεν έλειψαν και οι διάσημοι με κορυφαίους τον Ντιέγκο Μαραντόνα και την Χάιντι Κλουμ με τον πρώτο να κοροϊδεύει τη Βραζιλία και τη δεύτερη να πανηγυρίζει τη νίκη της Γερμανίας.





Ενδεικτικός του χαμού που έγινε είναι ο χάρτης που ακολουθεί και στον οποίο απεικονίζεται η "έκρηξη" στο Twitter κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, η οποία με 36,5 εκατομμύρια tweets αποτελεί πλέον το πιο πολυσυζητημένο αθλητικό γεγονός στην ιστορία του Twitter.

Επιμέλεια: Κώστας Βλουτής
* πηγή: protothema.gr