Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Ν. ΦΑΡΑΖ: "Η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Είναι έθνος με ψυχή, περηφάνεια και ιστορία"


Τον ακούς και σε ανατριχιάζει...
Είναι βρετανός Ευρωβουλευτής ο οποίος υποστηρίζει φανατικά την Ελλάδα και τα χώνει στους Ευρωπαίους ηγέτες και στον Ρομπάι. 
"Κύριε Ρομπάι, λέτε μπούρδες. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία αποικία". Με αυτά τα λόγια ο Νάιτζελ Φαράτζ, γνωστός για τις θέσεις του υπέρ της Ελλάδας, ασκεί νέα κριτική στην πολιτική της ΕΕ, μέσα από τον χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΦΑΡΑΖ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Επίσης, αναφέρεται στην πρόταση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την τοποθέτηση επιτρόπων στην Ελλάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "σκέφτηκα ότι πρέπει να κάνει πλάκα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ακόμα και αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση θα φτάσει σε τέτοιο σημείο".
«Η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Είναι έθνος με ψυχή, περηφάνεια και ιστορία»

Γνωστός για τον πύρινο λόγο του, ο βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φαράζ «ξαναχτυπά» με μια ομιλία-κόλαφο στο ευρωκοινοβούλιο, κατακεραυνώνοντας την γερμανική πρόταση για επιτροπεία την οποία χαρακτηρίζει "αστεία", τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι εταιρεία που χρεοκοπεί, αλλά μια χώρα με ψυχή και υπερηφάνεια που οδηγείται στον εξευτελισμό και την απελπισία χάρη στο "ποταπό" σχέδιο της ΕΕ.

Εξαπολύει μύδρους κατά της Γερμανίας για την πρόταση περί επιτρόπου στην Ελλάδα, ενός "γκαουλάιτερ" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας: «Θεώρησα ότι πρόκειται για αστείο…Δεν είναι δυνατόν, ακόμη και αυτή η ΕΕ δεν μπορεί να φτάσει τόσο χαμηλά".

Αυτός είναι ...πρωθυπουργός να σώσει μια χώρα, όχι ο... (κάθε καρυδιάς καρύδι...)