Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΟΣΚΑΡ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ...

Στον αστερισμό των ΟΣΚΑΡ...

Η ταινία ''Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον'' του Ντέιβιντ Φίντσερ (φωτό) συγκεντρώνει 13 υποψηφιότητες για Οσκαρ, σύμφωνα με τους διοργανωτές της τελετής απονομής των βραβείων αυτών.

Μεταξύ των υποψηφιοτήτων της είναι αυτή για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, το Οσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Ντέιβιντ Φίντσερ και το Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Μπραντ Πιτ.

Η ταινία ''Ανάμεσα στους τοίχους'' (Γαλλία), που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, βρίσκεται μεταξύ των πέντε ταινιών που είναι υποψήφιες για το Οσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας.

Υποψήφιες στην κατηγορία αυτή είναι, επίσης, οι ταινίες ''Βαλς με τον Μπασίρ'' (Ισραήλ), ''Το Σύνδρομο Μπάαντερ Μάινχοφ'' (Γερμανία), ''Revanche'' (Αυστρία) και ''Departures'' (Ιαπωνία).

Οι Αμερικανοί ηθοποιοί Μπραντ Πιτ, Σον Πεν και Μίκι Ρουρκ είναι υποψήφιοι για το Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Ο Μπραντ Πιτ είναι υποψήφιος για το ρόλο του στην ταινία ''Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον'', ο Σον Πεν για το ρόλο του στην ταινία ''Milk'' και ο Μίκι Ρουρκ για την ταινία ''Ο Παλαιστής''. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι είναι ο Ρίτσαρντ Τζένκινς για την ταινία ''Ο Επισκέπτης'' και ο Φρανκ Λανγκέλα για την ταινία ''Frost/Nixon, η αναμέτρηση''.

Υποψήφιες για το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου είναι οι ηθοποιοί: Κέιτ Ουίνσλετ για την ταινία ''Σφραγισμένα Χείλη'', η Αντζελίνα Τζολί για την ταινία ''Η Ανταλλαγή'', η Μέριλ Στριπ για την ταινία ''Αμφιβολία'', η Μελίσα Λεό για την ταινία ''Frozen River'' (Παγωμένο Ποτάμι) και η Αν Χάθαγουεϊ για την ταινία ''Η Ρέιτσελ παντρεύεται''.

Υποψήφιος για το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου είναι μετά θάνατον ο Χιθ Λέτζερ για την ερμηνεία του ''Τζόκερ'' στον ''Σκοτεινό Ιππότη''.













1.000.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ...


Ξεκινήσαμε με όνειρο για μια καλή και δημιουργική φιλία μαζί σας και κερδίσαμε την επιστοσύνη σας.

Δειλά στην αρχή, προσπαθήσαμε να σας ενημερώνουμε για ότι μας απασχολεί και να αναπτύσουμε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με την ελπίδα να έχουμε καλές κριτικές και σχόλια από εσάς.

Και να που γίναμε τόσοι πολλοί.

Θα προσπαθήσουμε και αυτή τη χρονιά να είμαστε συνεπείς και δημιουργικοί, βάζοντας στόχο να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ευχαριστούμε για την αγάπη σας!!!