Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

43η μέρα αγανάκτησης και απολογισμού από τους "Αποφασισμένους"

Μέρες τώρα παρατηρεί ο τηλεθεατής πως δεν γίνεται κουβέντα στα τηλεοπτικά κανάλια για τον δίκαιο αγώνα των "Αγανακτισμένων". Πλάνα δε μόνο το Kontra channel δείχνει, άντε να είναι ακόμη ένα τηλεοπτικό δίκτυο... Η γραμμή είναι σαφής και κατανοητή. "Μή δείχνετε πλάνα από τους προπηλακισμούς κατά των Βουλευτών και θα σταματήσουν. Το κάνουν για την τηλεόραση", είπε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρεις στο Δελτίο του Mega. Με την ίδια λιγική μπορεί να κανείται το "σύστημα" με τους διαδηλωτές ..."μέχρι να ξεφουσκώσει" το κίνημα...

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ

"οι πρώτες 40 μέρες ήταν μόνο η αρχή! Δεν θα φύγουμε αν δε φύγουν!"

Κι όμως είναι και πάλι εδώ και αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες μέρες τις επόμενες κινήσεις τους. Οι πολίτες αυτοί που για μία ακόμη μέρα, 43η συνεχόμενη, είναι έξω από τη Βουλή και διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησης.



Με πολιτιστικά δρώμενα από την ομάδα "αγανακτισμένων" καλλιτεχνών οι οποίοι φορώντας λευκές μάσκες στράφηκαν προς τη Βουλή, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στους 155 βουλευτές που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, πορείες δεκάδων μοτοσικλετιστών και εξαγγελίες για τις επόμενες κινήσεις τους, πολίτες της Αθήνας και όχι μόνο, έχουν αποκλείσει και σήμερα τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, έχει καλέσει τις λαϊκές συνελεύσεις όλης της χώρας, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου για ένα ουσιαστικό απολογισμό και προγραμματισμό των επόμενων βημάτων.

"Εδώ και 40 μέρες είμαστε στο δρόμο και στις πλατείες και γράφουμε μια από τις λαμπρότερες σελίδες του τόπου μας! Το σύστημα ελπίζει ότι με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού του νόμου το κίνημα μας θα εκτονωθεί. Δεν μπορεί να εκτονωθεί ένα κίνημα που έχει διαμηνύσει ότι ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Δεν μπορεί να εκτονωθεί ένα κίνημα σε μια χώρα που οι κάτοικοί της, οι εργαζόμενοι σε αυτήν, ο δημόσιος πλούτος, μέχρι και οι παραλίες της ξεπουλιούνται στους δανειστές και στους “εταίρους μας”. Η ενεργητική και μαζική παρουσία του κινήματος μας είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ μέχρι να φύγουν όλοι όσοι μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο", τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι αγανακτισμένοι.

Ολοκληρώνοντας την ανακοίνωσή τους οι "αγανακτισμένοι" υπογραμμίζουν, "οι πρώτες 40 μέρες ήταν μόνο η αρχή! Δεν θα φύγουμε αν δε φύγουν!"

Κώστας Βλουτής/enet.gr

«Διαλύστε τους πολίτες και όχι τους μπαχαλάκηδες»

Bόμβα μεγατόνων. Η αποκάλυψη του zougla.gr τη στιγμή που όλοι "κλαίγονται" για τους "τραμπουκισμούς" των Αγανακτισμένων μέσα στη Βουλή, έρχεται να αποδείξει το "επικίνδύνον" της ιστορίας... Μεταφέρω την είδηση αυτούσια, διότι έχει πολύ ενδιφέρον να μάθει ο κόσμος τα "εργα και μέρες" μιας κυβέρνησης που εναντιώθηκε σ΄έναν λαό, αφού προηγουμένως τον φλόμωσε στα ψέματα.
Κι εγώ να μάθω πια γιατί την έφαγα στον αγκώνα μου από "πατριώτη" με κλομπ, που είχα πάει για να καταγράψω τα γεγονότα στην Γενική Απεργία, αλλά και όπως πράττω εδώ και 43 μέρες... (φτηνά τη γλύτωσα)


Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Παρά τους ισχυρισμούς του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, και εκείνους της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., όλα δείχνουν πως, το καυτό διήμερο της 28ης και 29ης Ιουνίου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου επέλεξε συνειδητά να διαλύσει τη συγκέντρωση των πολιτών στο Σύνταγμα και όχι να απομονώσει τους «μπαχαλάκηδες» οποιασδήποτε προέλευσης ή χρώματος. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα. Το χρονικό των γεγονότων αδιάψευστο και οι συγκεκριμένες οδηγίες που δόθηκαν στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. ξεκάθαρες.

Νωρίς το απομεσήμερο της Τετάρτης 29 Ιουνίου, την ώρα περίπου κατά την οποία αναμενόταν η διαδικασία ψηφοφορίας στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο, μία ομάδα 250 νεαρών αναλαμβάνει «δράση» στη γωνία Καραγεώργη Σερβίας και Σταδίου, με στόχο να επιτεθεί στο κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών. Στην επίθεση αυτή αντιδρούν οι διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται επί των οδών Βουλής και Νίκης. Δέχονται βροχή από πέτρες και μάρμαρα και οπισθοχωρούν.



Εκείνη την ώρα, ο έχων το γενικό πρόσταγμα επί του Θεάτρου Επιχειρήσεων ταξίαρχος Στέφανος Κοζιράκης και οι υφιστάμενοι του αξιωματικοί, που ελέγχουν τις αστυνομικές δυνάμεις, προτείνουν τη διενέργεια κίνησης απομόνωσης των 250 νεαρών «μπαχαλάκηδων» με την ενεργοποίηση των διμοιριών των ΜΑΤ, που βρίσκονται στην οδό Βουκουρεστίου, και άλλων εφεδρικών, που είναι τοποθετημένες εγγύς του σημείου Σταδίου και Καραγεώργη Σερβίας.

Ο αντιστράτηγος, Λευτέρης Οικονόμου
Ο αντιστράτηγος, Λευτέρης Οικονόμου
Η τακτική αυτή προτείνεται στους έχοντες το πρόσταγμα στον Θάλαμο Επιχειρήσεων, αντιστράτηγο Γρηγόρη Μπαλάκο, γενικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, και υποστράτηγο Ιωάννη Λιούκα, γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής.

Οι δύο ανώτατοι αξιωματικοί εισηγούνται στον αρχηγό της Αστυνομίας Λευτέρη Οικονόμου να υλοποιηθεί άμεσα αυτό το σχέδιο τακτικής απομόνωσης των 250. Προς έκπληξη όλων όσων παρίστανται στον Θάλαμο Επιχειρήσεων, ο κ. Οικονόμου δίνει διαταγή να αντεπιτεθούν οι διμοιρίες επί της Βουλής και Νίκης με μαζική χρήση χημικών, ώστε οι 250 νεαροί με τις πέτρες να αναγκαστούν να καταφύγουν ψηλά επί της Βασιλέως Γεωργίου, μπροστά από τα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος.



Είναι προφανές το τι συνέβη. Ο κ. Οικονόμου αρνήθηκε να υιοθετήσει την άποψη των επιτελών του που βρίσκονταν επί τόπου, προκειμένου να απομονωθεί ο πυρήνας της πρόκλησης και να συλληφθούν οι «θερμόαιμοι», ώστε στη συνέχεια να μην υπάρξει «προβοκάτσια» στον κύριο όγκο της συγκέντρωσης των πολιτών. Ο κ. Οικονόμου, αντιθέτως με τη διαταγή του, έστειλε την ομάδα των 250 απευθείας στην καρδιά των διαδηλωτών με τις γνωστές συνέπειες.



Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που διαθέτουν τουλάχιστον δύο γραμμάρια φαιάς ουσίας κατάλαβαν πως στο Σύνταγμα δεν παιζόταν το επιχειρησιακό στοίχημα «Να διασφαλιστεί η ΒΟΥΛΗ και η ασφάλεια των Πολιτών», όπως διατυμπάνισε ο υπουργός Χρήστος Παπουτσής, με τον γνωστό στόμφο που τον διακρίνει.

Κατάλαβαν πως το επιχειρησιακό ζητούμενο ήταν η διασφάλιση της Βουλής και η πρόκληση ολοκληρωτικού μπάχαλου στο Σύνταγμα, ώστε να διαλυθεί η συγκέντρωση, να φοβηθούν οι πολίτες και να απαξιωθεί καταλυτικά η «υπόθεση Πλατεία».

Η εισήγηση των έμπειρων αξιωματικών, που απερρίφθη αμέσως και ασυζητητί, θα είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Πρυτάνευσε, ωστόσο, η πολιτική προτεραιότητα που είχε να κάνει με την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο. Τα χρονικά περιθώρια ήταν απολύτως συγκεκριμένα. Στόχος η αποφυγή μαζικής και άρα πολιτικά αξιόλογης λαϊκής πίεσης προς του βουλευτές. Ο κ. Οικονόμου εκτέλεσε κατά γράμμα αυτό που του ζήτησαν. Το Σύνταγμα κάηκε, η συγκέντρωση διαλύθηκε, η Βουλή διασφαλίστηκε, το Μεσοπρόθεσμο πέρασε και οι λίγοι έστω, έμπειροι και κυρίως δημοκρατικοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έμειναν με την απορία. Για λίγο όμως, διότι αμέσως ένιωσαν την οσμή των χημικών, αλλά και μέτρησαν 2.860 δακρυγόνα που έπεσαν στο πεδίο της μάχης. Τα χημικά αυτά εισάγονται από τη Γερμανία επί πιστώσει. Στη Δημοκρατία τίποτε δεν γίνεται, ωστόσο, «επί πιστώσει». Όλα γίνονται και ερμηνεύονται «τοις μετρητοίς».