Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

BILD: "Ακροδεξιοί Καρατζαφέρης, Βορίδης, Γεωργιάδης"

Ο κακός χαμός στη Γερμανία γίνεται με την εκλογή Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου. Οι αντιδράσεις των Ευραίων στην Γερμανία είναι προτοφανείς, αλλά και για τη συμμετοχή του κόμματος ΛΑΟΣ, του κυρίου Γιώργου Καρατζαφέρη, στα κυβερνητικά σχέδια που έχουν προκαλέσει την δυσφορία των γερμανικών ΜΜΕ, όπως της BILD, της Monde, της Liberation και του BBC.


BILD
"Ο Καρατζαφέρης είχε δηλώσει κατά την ίδρυση του κόμματος του το 2000 ότι ''είμαστε οι μόνοι γνήσιοι Ελληνες. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε με Εβραίους, ομοφυλόφιλους και κομμουνιστές"
Βαρείς χαρακτηρισμούς χρησιμοποιούν τα ξένα ΜΜΕ για το κόμμα και τους βουλευτές του.

Με τίτλο "Η Σκοτεινή σκιά στην κυβέρνηση Παπαδήμου- ο αντισημίτης Καρατζαφέρης", το άρθρο αναφέρεται εκτενώς στους δύο πολιτκούς που, με την συγκατάβαση τριών κομμάτων, δημιουργήθηκε κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης όπου σε σημαντικά πολιτικά πόστα μπήκαν "ακροδεξιά στοιχεία" τα οποία θα "εμποδίσουν το έργο της κυρίας Μέρκελ".
Γράφει: "Η κυβέρνηση υποστηρίζεται από τους Σοσιαλιστές (ΠΑΣΟΚ), τους Συντηρητικούς (ΝΔ) και το αμφιλεγόμενο κόμμα ΛΑΟΣ"...

Το δημοσίευμα ξεκινά με τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων, κύριο Μάκη Βορίδη.
"Στην Ελλάδα μετέχουν τώρα στην κυβέρνηση και οι αντισημίτες του ΛΑΟΣ'', αναφέρει και αναλύει την άποψή της: ''Είναι η πρώτη φορά από την πτώση της Χούντας το 1974 που μετέχει στην κυβέρνηση ένα ακροδεξιό κόμμα.
Ο νέος υπουργός υποδομών και δικτύων Μάκης Βορίδης προέρχεται από την οργάνωση νεολαίας της στρατιωτικής δικτατορίας και ανήκε για πολλά χρόνια στο ακροδεξιό Λαϊκό Μέτωπο του Ζαν Μαρί λε Πεν στη Γαλλία''.

Στη συνέχεια, πιάνει στην "πένα" της και τον υφυπουργό, σήμερα, κύριο Άδωνι Γεωργιάδη.
"Ο φίλος του Βορίδη στο ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης, εκδότης μεταξύ άλλων, αντισημιτικού φυλλαδίου, αναλαμβάνει υφυπουργός στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης''.

"Το ΛΑΟΣ είναι γνωστό για τα ξενοφοβικά του συνθήματα. Ο Καρατζαφέρης είχε δηλώσει κατά την ίδρυση του κόμματος του το 2000 ότι ''είμαστε οι μόνοι γνήσιοι Ελληνες. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε με Εβραίους, ομοφυλόφιλους και κομμουνιστές'', γράφει στην αναφορά της για τον κύριο Γιώργο Καρατζαφέρη.

"''Είναι πολύ λυπηρό", λέει ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας Ντίτερ Γκράουμαν, "το γεγονός ότι μετέχουν στο ελληνικό υπουργικό συμβούλιο υπουργοί αυτού του κόμματος. Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο για κάθε γερμανική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με την ελληνική κυβέρνηση''.

"Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το κάνουν", τονίζει το κυριότερο κόμμα της γαλλικής αντιπολίτευσης, γιατί υπάρχει " είσοδος της άκρας δεξιάς στη νέα ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού, για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1974", και αυτό δείχνει να "σοκάρει" το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS)...


"Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ηγέτης του κόμματος της ακροδεξιάς ΛΑΟΣ, "πρώην επικεφαλής ενός κινήματος νεολαίας που στήριζε τους συνταγματάρχες που επέβαλαν τη δικτατορία στη χώρα αυτή, δεν μπορεί καθόλου να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση", εκτιμά το PS.

"Να που οδηγεί η Ευρώπη όταν γυρίζει την πλάτη της στους λαούς, με την επιβολή σκληρής και τυφλής λιτότητας, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα και τον χρόνο για την ανόρθωση (των οικονομιών τους) και παρεμβαίνοντας στη δημοκρατική λειτουργία των κρατών μελών", σημειώνει το PS.
Και καταλήγει: "Στην οικονομική και κοινωνική κρίση προστίθεται μια κρίση πολιτική και δημοκρατική".

Να ήταν μόνο η Bild που δυσανασχετεί με τον κ. Καρατζαφέρη και το κόμμα του....
Η Monde και η Liberation χαρακτηρίζουν "ακροδεξιό το ΛΑΟΣ, παρότι ο κ. Καρατζαφέρης ούτε που θέλει να ακούσει αυτό το χαρακτηρισμό (μάλιστα στο παρελθόν είχε απειλήσει να οδηγήσει στα δικαστήρια όποιον χαρακτήριζε έτσι το κόμμα του)".

Η Monde, από την άλλη επισημαίνει ότι είναι "η πρώτη φορά από την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών που ένα ακροδεξιό κόμμα ανεβαίνει στην εξουσία εκμεταλλευόμενο τα ξενοφοβικά ένστικτα".

Αναφορά στο ποιόν του ΛΑΟΣ κάνει και το BBC χαρακτηρίζοντας το «ξενοφοβικό» ενώ δεν αναφέρεται στην "παρουσία της ορθόδοξης εκκλησίας σε μια καθαρά πολιτική τελετή", πατώντας στα "χνάρια της Liberation που γράφει πως "οι Έλληνες δεν έχουν διαχωρίσει ακόμη το κράτος από την εκκλησία"...