Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Χάλκινο μετάλλιο ο Μανώλης Στεφανουδάκης στο Λονδίνο


Πρώτες δηλώσεις του "χάλκινου" Χαράλαμπου Ταϊγανίδη στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.




 

 



 

Paralympic Games, London 2012
Του Κώστα Βλουτή
επιμέλεια: Άρης Δήμου
Φωτο: P.G. L. * Αρχείο: Κ. Βλουτής





Το 12ο μετάλλιο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου προσέφερε στην Ελλάδα ο Μανώλης Στεφανουδάκης. Ο Έλληνας αθλητής ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου στον ακοντισμό των κατηγοριών F54/55/56.
 
 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, μεγάλε...

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε εργασθεί σκληρά με εντατικές προπονήσεις και σκληρή προετοιμασία. Η συμμετοχή ενός αθλητή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, τους παραολυμπιακούς αγώνες, αποτελεί όνειρο για τον κάθε ένα. Ελπίζω για μία αξιοπρεπή παρουσία, παρά το σκληρό ανταγωνισμό. Και βέβαια δε θα μπορούσα για πολλοστή φορά να μην ευχαριστήσω το χορηγό μου κο Γενεράλη Γιάννη, ιδιοκτήτη της μονάδος ηλικιωμένων "Γερακάρι Αγκάλη Homes", ο οποίος με στηρίζει σ’ αυτή την κορυφαία προσπάθειά μου"... 
Αυτά είναι τα λόγια του πριν φύγει για Λονδίνο.
Και αποδεικνύεται περίτρανα πως ο Κρητικός δούλεψε σκληρά για να φτάσει ως εδώ....
Με βολή στα 27,37μ., η οποία αποτελεί και φετινό ρεκόρ για τον ίδιο, ο 29χρονος Έλληνας της κατηγορίας F54 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

 Οι βολές του Στεφανουδάκη, ο οποίος με τη συμπλήρωση των τριών πρώτων βολών ήταν στην πρώτη θέση, ήταν 26.84, 27.24, 27.37, 26.51, 26.88, 26.82μ.
Το χρυσό κατέληξε στο Μεξικανό Λουίς Αλμπέρτο Ζεπέδα Φέλιξ με 28,07μ. (ρεκόρ Αμερικής) και το αργυρό στο Ρώσο Αλεξέι Κουζνέτσοφ με 27,87μ. (αμφότεροι στην κατηγορία F54).

Οι υπόλοιπες διακρίσεις των δικών μας αθλητών...                                                           


* Την θέση κατέλαβε η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη στον αγώνα αντοχής της ποδηλασίας δρόμου της κατηγορίας Β στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρισκόταν στην τρίτη θέση που της έδινε μετάλλιο στην αρχή, αλλά δεν άντεξε μέχρι τα τελευταία χιλιόμετρα με πιλότο την Ηρώ Μηλάκη.
Το χρυσό, το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Ρόμπι Γουέλντον από τον Καναδά, την Μπενίτεθ Γκούζμαν από την Ισπανία και την Κάθριν Γκέγκεν από την Ολλανδία αντίστοιχα.
* 8ος τερμάτισε στον τελικό του αγώνα αντοχής της κατηγορίας Τ1-2 της ποδηλασίας δρόμου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ο Σταμάτης Κοτζιάς.
Ο Έλληνας ποδηλάτης έκανε χρόνο 54:10, ενώ το χρυσό, το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Βρετανό Ντέιβιντ Στόουν (45:17), τον Ιταλό Τζόρτζιο Φαρόνι (45:24) και τον Τσέχο Ντάβιντ Βόντρατσεκ (48:34) αντίστοιχα.

* Στον Ακοντισμό Ανδρών, της κατηγορίας F57/58 δεν κατάφεραν να ρίξουν τις επόμενες τρεις βολές οι ακοντιστές μας  Ανγκίμ Δημήτρης Ντομγκιόνι ( 32.97μ., 698 βαθμούς και 13ος την τελική κατάταξη) και Τάσος Τσίου (27.85μ., 513 βαθμούς και 15ος...) διότι οι 8 πρώτοι αθλητές έριξαν βολές από 39,77μ., 901 βαθμούς...