Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

20.000 Αγανακτισμένοι με τον Εθνικό Υμνο στα χείλη. 9η Μέρα

Είναι η 9η μέρα των διαδηλώσεων των "αγανακτσμένων" πολιτών ενάντια στην "Οικονομική Αγχόνη" που έχουν περάσει στο λαιμό τους οι "ταπεινωμένοι" από τους "προπηλακισμούς" πολιτικοί, που ασπάστηκαν το Μνημόνιο, με το πρόσχημα της σωτηρίας της Χώρας!!!
Κι είναι, πάνω από 20.000, ("θα γέμιζε τη Λεωφόρο", λέει ένας διαδηλωτής) οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα και πάρα πολλοί ακόμη στις πλατείες των ελληνικών πόλεων που αντιδρούν με πείσμα στο πολιτικό ψέμα που τους πρόδωσε τα όνειρα. Που τους εξαπάτησε, τους εξευτέλισε, τους ταπείνωσε, τους "έδωσε" στεγνά στον εφιάλτη που ζεί εδώ κι ενάμιση χρόνο...

"να προσπαθήσουμε να είμαστε εκεί για να στεριώσει η Άμεση Δημοκρατία στον τόπο"

Μας πουλάνε φτηνά, φίλε... Η ψυχή και η αξιοπρέπεια δεν το θέλει...
Ακούς χιλιάδες στόματα να τραγουδούν το Εθνικό Ύμνο και αντριχιάζεις... Κουρνιάζεις στον ίσκιο των λέξεων και παίρνεις κουράγιο! Μετά ξεσπούν σε χειροκροτήματα... Κι ύστερα αρχίζει το ίδιο το σύνθημα, υπό τους ήχους της κατσαρόλας: "Κλέφτες - κλέφτες"...
Με ρυθμό, με παλμό, σαν Έλληνες!!!

Την Ελλάδα την "νυχτώνουν" οι πράξεις όλων που συνηγορούν στο ξεπούλημά της... Στο δόσιμό της, ξεδιάντροπα... "Αγανακτισμένοι" στα μικρόφωνα μάς ζητούν να μεταλαμπαδέψουμε τον Αγώνα που δεν πρέπει να "προδοθεί"... Να μοιραστούν φυλλάδια, να ενωθούν όλοι Έλληνες σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά...

Να "προσπαθήσουμε να είμαστε εκεί για να στεριώσει η Άμεση Δημοκρατία στον τόπο".

Ζητούν υποστήριξη, όχι οπισθοδρόμηση...
Κάθε "αγανακτισμένος" που έρχεται η σειρά του να μιλήσει στο μικρόφωνο πάλλεται σε κάθε φράση του που καταλήγει "να γίνουμε πολλοί, να μείνουμε όλοι στο δρόμο να μη περάσουν τα σχεδιά τους, να μη περάσει το Μνημόνιο 2"...

Κάνουν "απολογισμό" του 1ου Μνημονίου και τους τρομάζει το "σκοτάδι" του...
Είναι "καταστροφικός ο αντίπαλος" λένε και ζητούν "ανατροπή" στις "αμαρτίες" του παρελθόντος!

Με την Ανοιχτή Συνέλευση ο κάθε Έλληνας μιλά δημόσια, θέτει ζητήματα που αν ψηφιστούν απο τον κόσμο, περνούν και επίσημα στα αιτήματα των Αγανακτισμένων. Ο πρώτος καρπός αυτής της προσπάθειας είναι τα πέντε εξής:

1 Σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) για την εξέταση με διαφάνεια κάθε δανειακής κρατικής σύμβασης που οδήγησε στη διόγκωση του χρέους. Με αίτημα το άνοιγμα των βιβλίων του υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας στην ελληνική κοινωνία για να αποκαλυφθεί πώς και από ποιους δημιουργήθηκε το απεχθές χρέος. Ακολουθώντας το παράδειγμα του Εκουαδόρ (δείτε και παρακάτω περισσότερα)

2 Επιτροπή των κλεμμένων. Άμεσος έλεγχος σε όλους τους εμπλεκόμενους.

3 Κατάργηση βουλευτικής ασυλίας

4 Κληρωτοί βουλευτές κατα 50% κάθε 2 χρόνια. Η τυχαιότητα θα εξασφαλίσει μερικούς ευσυνείδητους βουλευτές. Οι κληρωτοί υποχρεωτικά για 2 χρόνια και οι αιρετοί για 6.

5 Πολύ χρήμα στην Παιδεία, για να ανθίσει το χωράφι θέλει λίπασμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Η πρωτοβουλία για τη σύσταση ΕΛΕ είναι εμπνευσμένη απο το πάραδειγμα του Ισημερινού (Εκουαδόρ). Το 2007 με προεδρικό διάταγμα συστάθηκε ειδική επιτροπή οικονομολόγων, το πόρισμα των οποίων το 2008 συνέβαλε αποφασιστικά στην παραγραφή του 65% του χρέους του Εκουαδόρ, μετά απο ενδελεχή έλεγχο κάθε δανειακής σύμβασης κι έχοντας στη διάθεσή τους όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων. Επρόκειτο για μια τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης. Πληρώνει εντέλει, χωρίς μνημόνια ή άλλα δυσβάσταχτα μέτρα, μόλις το 35% αυτού που αρχικά έμοιαζε με το αδιάλλακτο χρέος!


Οκτώ κλούβες των ΜΑΤ είναι παρατεταμένες μπροστά στο Κοινοβούλιο έτοιμες για "παν ενδεχόμενο"...
Η συζήτηση διακόπτεται για να ανακοινωθεί μία έκτακτη είδηση. "Στο χώρο του ΚΑΠΗ Αργυρούπολης δέχτηκε προπηλακισμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Πεταλωτής, από μια ομάδα 60 ατόμων. Εμείς δεν έχουμε καμία ανάμειξη με το γεγονός"...

Γύρω από το ΚΑΠΗ που θα μιλούσε ο κ. Πεταλωτής, είχαν συγκεντρωθεί 500 εξαγριωμένοι με την οικονομική πολιτική κατάσταση και γιούχαραν, στο πρόσωπο του, την "εμμονή" της κυβέρνησης να συνεχίσει το έργο της, χωρίς να ρίχνει ματιά στον "αγανακτισμένο" που πληρώνει ακριβά το μάρμαρο!

Οι ομιλίες συνεχίζονται ενώ ο κόσμος ολοένα και πληθαίνει...

Ζητούν να γίνου 1.000.000 την ημερά της 2ης Πανευρωπαϊκής Διαδήλωσης για να ακουστεί δυνατά η φωνή τους και να καταλάβουν οι κυβερνώντες πως οι λαοί δεν παίζουν...
Μιλούν με σειρά προτεραιότητας κι ο καθένας, που ανεβαίνει στο βήμα, σε καθηλώνει με τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζει την "τραγωδία"! 'Εχουν προτάσεις και τις καταθέτουν... Δεν τις "πουλάνε" για κομματική σκοπιμότητα. Είναι αυθόρμητοι και ειλικρινείς...

Η ελληνική κοινωνία βράζει...
Δεν μπορεί να πιστέψει ότι, μετά από ένα χρόνο ...ανοχής, βρίσκεται στο έσχατο σημείο "από ανίκανους πολιτικούς να διαχειριστούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού"!

Κρατούν στα χέρια ελληνικές σημαίες, τόσες όσο ποτέ άλλωτε και δίπλα κυματίζουν οι σημαίες της Αργεντινής, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, δηλώνοντας έτσι ότι η μοίρα των λαών στις χώρες που έχει "παρέμβει" το ΔΝΤ είναι κοινή.
Μια ομάδα συγκεντρωμένων κρατά αυτοσχέδια κρεμάλα στην οποία έχουν βάλει μια φωτογραφία του πρωθυπουργού.

Τα ΜΑΤ και οι κλούβες εξακολουθούν να "προστατεύουν" τους 300ους από τους... "εχθρούς" ΑΓΑΝΚΤΣΝΕΝΟΥΣ...
"Σοκ και ...δέος" σε πιάνει βλέποντας αυτό το ...θέαμα...

Τα χειροκτροτήματα σού δίνουν ξανά το "χέρι" να πιαστείς... Ξαφνικά η εικόνα στα μάτια σου φωτίζεται... Και η φωνή του ομιλητή με σιγουρία: "Να φύγει το ΔΝΤ από τη Χώρα"...

Και συμφωνείς μαζί του.
Στη φτωχεια μου δεν θελω μεσάζοντα για να φτωχύνω. Μπορώ κι μόνος μου...
Οι ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ κατάστρεψαν την Ελλάδα.
Και το κυριότερο: ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΦΥΛΑΚΗ!

Κι αυτό, φίλε, είναι που πονάει...

Μπορεί να έβρεχε, αλλά οι Θεσσαλονικείς "αγανακτισμένοι", συγκεντρώθηκαν και σήμερα, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, λίγο πριν τις 8 το απόγευμα.

Οι "αγανακτισμένοι" εστίασαν στην οργάνωση της δυναμικής συγκέντρωσης που ετοιμάζουν για την Κυριακή σε διάφορα σημεία της πόλης. Παράλληλα ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν υπογραφές για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος με αίτημα την κατάργηση του Μνημονίου, όπως συμβαίνει και στο Σύνταγμα.

"Δεν σας θέλει ο λαός, το Μνημόνιο και μπρος" φώναζανν μέσα στη βροχή, κρατώντας αυτοσχέδιες αφίσες και πανό.


Επιστολή "βόμβα" 16 βουλευτών στον Γιώργο για το Μεσοπρόθεσμο * Να τί είναι Δημοκρατία!

Ήταν σίγουρο πως, αργά ή γρήγορα, θα σκάσει η βόμβα. Οι 16 βουλευτές, με την επιστολή τους αυτή που έχει παραλύπτη τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δίνουν -κατά μία έννοια- απάντηση σε όλους εκείνους που, εδώ και δύο μέρες, βγαίνουν στα κανάλια και καταγγέλουν για "προπηλακισμούς" που δέχτηξαν από τους "Αγανακτσμένους'' του συστήματος που τροφοδοτεί τα "ροδαλά μαγουλάκια" τους και που "κρύβονται'' στο "Ναό της Δημοκρατίας", ήσυχοι και απομακρυσμένοι απο τα σοβαρά προβλήματα του κόσμου, ετοιμάζοντα "κρεματόρια ονείρων"!

Νοιώθω πως, αυτή επιστολή, είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο όλων εκείνων που βολεμένοι, οι... "ταπεινομένοι" απο τους ..."προπηλακισμούς", ετοιμάζουν "εκτελέσεις ονείρων"...

Οι βουλευτές ζητούν τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και απαιτούν να μην έρθει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας (Μνημόνιο 2) σαν ένα άρθρο στη Βουλή αλλά να υπάρχει η δυνατότητα συμφωνίας ή διαφωνίας σε συγκεκριμένα σημεία του, όπως ισχύει για κάθε νομοσχέδιο. "Είναι ζήτημα πατριωτισμού. Ζήτημα Δημοκρατίας και ζήτημα ευθύνης και συνέπειας", λένει οι 16, δίνοντας το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στο "Αγανακτισμένο" πολίτη να σκεφτεί πως, στο "Ναό της Δημοκρατίας", οι θεσμοί δεν λειτουργούν... δημοκρατικά!!!

Για όλους εκείνους που "αγανακτούν" με τους "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ", η επιστολή των 16:

"Στη σημερινή, χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές.
Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης.

Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού.

Κανείς δε μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο.

Βρισκόμαστε όμως σήμερα, ένα χρόνο μετά, σ’ ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι.
Γιατί;

Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός.

Είναι ζήτημα πατριωτισμού
Είναι ζήτημα Δημοκρατίας
Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας

Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών.

Παράλληλα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ως άρθρο ένα (1).

Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου. (αποκρατικοποιήσεις – αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας).

Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορούν να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκλιση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής, αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:
1. Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου
2. Μεσοπρόθεσμο – πρόσθετα μέτρα 2011 – αποκρατικοποιήσεις
3. Διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή

Αντωνίου Τόνια

Γερανίδης Βασίλειο

Γιαννακά Σοφία

Καϊλή Εύα

Καρτάλης Κωνσταντίνος

Κουκουλόπουλος Πάρις

Κουρουμπλής Παναγιώτης

Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας

Λιντζέρης Δημήτρης

Μερεντίτη Αθανασία

Νασιώκας Έκτορας

Ρενταρή Όλγα

Ρομπόπουλος Θωμάς

Σαλαγιάννης Νικόλαος

Τζελέπης Μιχάλης

Τόγιας Βασίλης"