Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Χαράτσια σε σεισμόπληκτους, υπό διωγμό οι άστεγοι και οι ναρκομανείς... Χειροκροτείστε κράτος!

"Εν μέσω οικονομικής κρίσης, το να καταστρέφεται δημοτική περιουσία για την οποία πλήρωσαν οι δημότες, αποτελεί αίσχος. Αύριο μεθαύριο θα ξαναθυμηθούν να τα ξαναβάλουν αλλά δε θα τους αρέσουν τα παλιά και θα προκηρύξουν διαγωνισμό για καινούρια. Όσον αφορά τους άστεγους, σε λίγο θα φτάσουμε αμερικανικές πολιτείες σε κάποιες πόλεις των οποίων έβαζαν καρφιά στις γωνίες που άραζαν οι άστεγοι. Καμίνης δύναμη, όλο και πιό ανθρώπινη η πόλη. Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα", αναρωτιέται ο αναγνώστης Επαμεινώνδας στο άκουσμα της είδησης πως ξήλωσαν τα παγκάκια στο κέντρο της Αθήνας, εν όψει Χριστουγέννων, για να απομακρύνουν με αυτό τον τρόπο του άστεγους!!! Είχαν προηγηθεί τα χαράτσια σε σεισμόπληκτους, από τους "εγκέφαλους" φωστήρες της "αρπαχτής"!

Σε υπόγειες διαβάσεις βρίσκουν καταφύγιο οι "αδύναμες ψυχές" * Οι σειισμοπαθείς διαμαρτύρονται για την αναλγησία του κράτους μπροστά στην κάμερα.
















60 και 90 ευρώ το "κουστουμάκι" σε κάθε σεισμόπληκτο που αδυνατεί να το πληρώσει...
Στέλνουν χαράτσια μέσω της ΔΕΗ σε... κοντέϊνερ και ξηλώνουν τα παγκάκια στο κέντρο, για να διώξουν τους "άθλιους των Αθηνών"...
Πέτρος Κωνσταντίνου: "Είναι μια άκαρδη επίθεση σε βάρος των ανθρώπων που είναι άστεγοι. Πρώτα έπρεπε να υπάρξει μέριμνα για μετεγκατάσταση αυτών των συνανθρώπων μας και μετά να γίνουν έργα ανάπλασης".

Διέλησαν πια τον κοινωνικό ιστό...
Αυτό που τους νοιάζει πλέον είναι να "γλύφουν" τους εταίρους και τους δανειστές "μας"... Να κάθονται στις καρέκλες τους και να ...δημιουργούν "νόμους" κατά του ελληνικού λαού, υπέρ των ευρωπαϊκών συμφερόντων... Εξευτελίζοντας κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια...
Αφού έστειλαν το ηλεκτρικό χαράτσι στους σεισμόπληκτους της περιοχής των Γρεβενών, στους οικισμούς Καλαμιτσίου, Καλοχίου και Μεσολάκκου, αλλά και στους σεισμόπληκτους της Ηλείας που, επί 17 ολόκληρα χρόνια, ζουν σε ...κοντέινερ, τώρα διώχνουν και τους άστεγους από το κέντρο της Αθήνας...

Στην πρώτη περίπτωση, το κράτος είχε δεσμευτεί πως θα δινόταν στους σεισμόπληκτους η δυνατότητα στεγαστικών δανείων για την ανέγερση νέων σπιτιών. Μέχρι σήμερα, δεκαεπτά χρόνια μετά, ούτε το 5% των σεισμοπλήκτων δεν έχει πάρει δάνεια... Αυτό που προκαλεί έκπληξη, αλλά και έκρηξη οργής, είναι πως όταν έλαβαν τους λογαριασμούς, διαπίστωσαν έκπληκτοι πως αναγράφονται τα τετραγωνικά των κοντέινερ τα οποία θεωρούνται πρώτη τους κατοικία. Το τέλος ακινήτων, τώρα, καλούνται να πληρώσουν και σεισμοπαθείς που έχουν μετατρέψει τις αποθήκες και τους στάβλους σε χώρο κατοικίας...

Στη δεύτερη περίπτωση, με τους αστέγους και τους ναρκομανείς και με την κοινωνική αναλγησία της κρατικής μηχανής να δημιουργήσει πρόγραμμα προστασίας και περίθαλψης, έχουν ξεπεραστεί τα όρια της υπομονής.

Με πρωτοφανή τρόπο επέλεξε η δημοτική αρχή των Αθηνών να διώξει τους αστέγους και τους τοξικομανείς από την πλατεία Κλαθμώνος ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.
Μέσα σε μια νύχτα απομάκρυνε όλα τα παγκάκια πάνω στα οποία οι συνάνθρωποι μας έβρισκαν καταφύγιο χωρίς βέβαια να μεριμνήσει για την τύχη τους.
"Για ακόμη μία φορά το κράτος κάνει σπασμοδικές και αναποτελεσματικές κινήσεις", λέει περαστικός όταν τον ρωτάς για την "άκαρδη απόφαση" της Δημοτικής Αρχής.
"Προτείνω", συνεχίζει, "να τους πετάξετε κατευθείαν στους κάδους (όχι στην ανακύκλωση όμως και ξαναβγουν με άλλη μορφή στους δρόμους)!
Απορώ σε όλους αυτούς (εκλεγμένους και διορισμένους) έχει γίνει ποτέ τεστ για την διαύγεια του μυαλού τους και για την ψυχική τους υγεία; Φταίνε οι άστεγοι που είναι ψυχολογικά διαταραγμένοι; Έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα και ήταν το μόνο που είχε μείνει σε εκκρεμότητα... και η καλύτερη λύση που σκέφτηκαν είναι να ξηλώσουν τα παγκάκια...
Δεν τους πέρασε από το μυαλό η περίθαλψη των άρρωστων και η μεταφορά τους σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον...
Δεν λέω να τους πάνε στο Μέγαρο Υπατεία όπως τους μετανάστες, όχι αυτοί είναι άρρωστοι και μας χαλάνε την ωραία (!) εικόνα του κέντρου είπαμε και δεν τους αξίζει ούτε ένα παγκάκι... Ειλικρινά ή εγώ έχω κάποιο πρόβλημα και δεν βλέπω τη λογική σε όλο αυτό ή κάτι άλλο συμβαίνει που με ξεπερνά κατά πολύ και δεν μπορώ να το καταλάβω"...

Ο κόσμος εξοργίζεται με τον δήμαρχο Αθηναίων.
"Ο Καμίνης ήταν η χερότερη δυνατή επιλογή που μπορούσε να υπάρξει.Το λέω με απόλυτη επίγνωση αυτού που λέω.
Ανάλγητος, μνημονιάκας, ανθελληνας...
Τον Κακλαμάνη δεν τον συμπαθούσα, αλλά τουλάχιστον έδειχνε ανθρωπιά και ποτέ δεν είχε φερθεί έτσι. Αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσω.Στο κομμάτι κοινωνική ευαισθησία ήταν πολύ καλός.
Ο Καμίνης, μην ξεχνάμε ότι είχε μαζέψει όλα τα χαρτόκουτα που είχαν οι άστεγοι για ...σπίτια"!

AΡΕΣΕΙ:


* Xristos Tz, Nikos Nikolopoulos and ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ like this.

* 1 share
* Be Alda AISXOS

*
Be Alda via Kostas Vloutis
* ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΛΙΑ likes this.

* Lamprini Thrilitsa, Anastasia Tsapos and Nikos Nikolopoulos like this.

* Lamprini Thrilitsa, Xristos Tz and 2 others like this.