Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

"Καλημέρα Ήλιε" γιοκ πια για το ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν την 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ *ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤAΓΜΑ

Λίγες ώρες απομένουν και αυτές κυλούν βασανιστικά για τον ελληνικό λαό που περιμένει με αγωνία τί θα συμβεί με την ψήφιση ή μη του Μεσοπρόθεσμου, που θα "λεηλατήσει"το βιος κάθε έντιμου πολίτη.
Ο Πάγκαλος "απειλεί", μέσω της Ισπανικής εφημερίδας Εl Munto, ότι έτσι και δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο "την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα περικυκλώνονταν από τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να τις προστατέψει, καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία. Θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα… Και όλο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη συνολικά".
Μ. Ανδρουλάκης - Άννα Νταλάρα - Χρύσα Αράπογλου, αποχωρούν από τη Βουλή και "απειλούν" πως δεν θα ...ψηφίσουν. Λίγο μετά η Νταλάρα τα "αναδιπλώνει"... Και μένει η επιστολή της κόρης του Μάνου, Μυρσίνης Λοΐζου, που απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ να μη χρησιμοποιεί πια το τραγούδι του, να μας γεμίσει τις ψυχές μας με υπερηφάνεια.
Δε μένει παρά να προσπαθήσουμε αυτό τον "Ήλιο" να τον "Καλημερίσουμε" ξανά, με καινούργιους αγώνες, αν χρειαστεί...

28-29 Ιουνίου: 48 ώρες στο δρόμο

Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο

Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στις 28-29/6, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, δεν μάς ξεγελάνε. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας.

Τρίτη και Τετάρτη 28-29/6, που είναι το διήμερο της συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη Γενική Απεργία. Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Από το πρωί της πρώτης μέρας της απεργίας μαζευόμαστε στο Σύνταγμα μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις απ' όλη τη χώρα και όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Την Τετάρτη 29/6 ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή-στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει!

Εδώ κι ένα μήνα αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς!

Ή εμείς ή αυτοί - Άμεση δημοκρατία τώρα!

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποστέλλει η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του μεγάλου μας αξέχαστου δημιουργού Μάνου Λοΐζου.

Η κ. Λοΐζου με την επιστολή της απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί στις κομματικές του εκδηλώσεις το τραγούδι «Καλημέρα Ήλιε», το οποίο αποτελεί έργο του πατέρα της.

Και εξηγεί τους λόγους στην παρακάτω επιστολή:

"Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ,

Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες.

Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το "Καλημέρα Ήλιε" στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις.

Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.

Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.

Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.

Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.

Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.

Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει".

ΣΚΑΝΔΑΛΟ SPECIAL OLYMPICS: "Μεταφέρθηκαν 18 αθλητές με γαστρεντερίτιδα στο Γενικό Κρατικό"

ργησαν, αλλά ..."άρχισαν τα όργανα" για την Γιάννα Δεσποτοπούλου, την πρόεδρο των Special Olympics - Athens 2011. Tώρα πια, το ένα δημοσίευμα διαδέχεται το άλλο και πραγματικά έρχεται στο φως της δημοσιότητας "βαριά μυρωδιά" από τα... έργα και τις ημέρες μιας κυρίας που μετέτρεψε τον εθελοντισμό και την φιλανθρωπία σε "οικογενειοκρατία με χορηγία του Δημοσίου"!

SPECIAL ... ΝΤΡΟΠΗ
Για "κακοδιαχείρηση, κατασπατάληση, καταγγελίες και το ενδεχόμενο εισαγγελικής παρέμβασης", κάνουν λόγο οι εφημερίδες
18 αθλητές της βρατανικής ομάδας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό με γαστρεντερίτιδα...

Μετά το δισέλιδο δημοσίευμα, στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής (19/6/2011, σελ.: 32 - 33) που κάνει λόγο για... "οικογενειακό πάρτι αξίας 70 εκατομμύρια ευρώ" (κάνε κλικ εδώ) το θέμα έχει πάρει φωτιά...

Σου λέει "είκοσι μέρες πριν από την έναρξη των αγώνων, ο πρϋπολογισμός τους ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ γιατί δέσμευε προκαταβολικά με οργανωτικές δαπάνες τη "ρεζέρβα" των 2,6 εκατομυρίων ευρώ που η κυβέρνηση είχε κρατήσει για ενδεχόμενα απρόβλεπτα έξοδα, πέρα από την άμεση συνδρομή της. Δηλαδή, η διοίκηση της Οργανωτικής Επιτροπής, προχωρούσε στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ αυτών των χρημάτων, αρνούμενη να περικόψει έστω και μέρος των εξόδων, εμμένοντας στην πλήρη υλοποίηση ματαιόδοξων δαπανών, όπως τα 7,7 εκατ. της τελετής έναρξης και πανηγυρικών εκδηλώσεων για VIP προσκεκλημένους".

Τώρα "η Γιάνννα Δεσποτοπούλου προσπαθεί να εκβιάσει την κυβέρνηση μέσω των 'δικών' της ανθρώπων, για να συμπληρώσει τα έσοδα που δεν έχουν καλυφθεί από τις χορηγίες και κάθε είδους αρχικό σχεδιασμό, ενώ η ίδια αρνείται να προχωρήσιε σε περικοπές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι προμυθευτές λόγω ελλείματος, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο εισαγγελικής έρευνας για παρατυπίες".

"Για τα μάτια του κόσμου, δημιουργούνταν 'διαγωνισμοί' και έρανοι" υπέρ των Special Olympics...

"Kακοδιαχείρηση και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος για το θεαθήναι... ...ενώ τα ιδρύματα από τα οποία συχνά προέρχονται άτομα με διανοητική αναπηρία, κλείνουν το ένα μετά το άλλο", γράφει το "Πρώτο Θέμα" (26/6/2011. σελ.: 48 - 49)

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται και η έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, η οποία εξέδωσε και ανακοίνωση: "Καλούμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πολιτική ηγεσία του τόπου να μη μετέχουν των εκδηλώσεων, σεβόμενοι τις αρχές του ολυμπιακού πνεύματος, σεβόμενοι την αγωνία μας για την 'επόμενη μέρα' των παιδιών μας με Νοητικη Υστέρηση, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, που οι δομές από τις οποίες προέρχονται, βρίσκονται με το λουκέτο στο χέρι"...

Και το "δράμα" δεν έχει τελειωμό...
Για "απαράδεκτες συνθήκες στη διαμονή και διατροφή των παιδιών των Special Olympics, που φιλοξενούνται σε διάφορα σημεία της Αθήνας", γράφει σήμερα η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" (σελ.: 52). Το στηρίζει, μάλιστα, σε καταγγελίες των εθελοντών.
Και συνεχίζει ο αρθρογράφος, Ανδρέας Μπέτσης, στο δημοσίευμα: "Οι αποστολές της Ρωσίας και της Ουρουγουάης ζήτησαν να μετακομίσουν, ενώ 18 αθλητές της βρετανικής ομάδας μεταφέρθηκαν με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στο Γενικό Κρατικό".

Μετά το Πανευρωπαϊκό, σε λίγες ώρες η λαϊκή απάντηση στον Θ. Πάγκαλο "Μεσοπρόθεσμο ή τανκς"!

Πάνω από 10.000 "Αγανακτισμένοι" διαδήλωσαν ειρηνικά στο Πανευρωπαϊκό κάλεσμα και στο Σύνταγμα κατά του "Μεσαίωνα" που θέλουν να επιβάλουν τραπεζίτες - ευρωπαϊκοί μηχανισμοί - κυβερνήσεις. Και κάνουν τα πάντα ώστε να περάσουν το Μεσο-θάνατο, έστω οριακά, προβαίνοντας ακόμη και σε επικίνδυνες δηλώσεις που ξυπνούν μαύρες μνήμες στον ελληνικό λαό. Το "χορό" στο "βρώμικο" παιχνίδι σέρνει και πάλι, ο Θ. Πάγκαλος, σε ισπανική εφημερίδα.
"Την επόμενη μέρα θα βγουν τα τανκς στο δρόμο, για να προστατέψουν τις τράπεζες, καθώς δεν θα υπάρχει αστυνομία... ...Θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, τα καταστήματα θα αδειάσουν και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από τα παράθυρα" δήλωσε στην Εl Mundo, σε περίπτωση μη ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου από μερικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Λίγες ώρες απομένουν για την λαϊκή οργή στο άδικο που οδεύει προς... νομιμοποίηση, από τον Γιώργο και την παρέα του...
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή και αναμένοντας πρωτοφανείς λαϊκές κινητοποιήσεις κατά την 48ωρη γενική απεργία, την πρώτη μετά τη Μεταπολίτευση, το κύμα αντίδρασης κατά της κυβερνητικής πολιτικής διογκώνεται ολοένα και περισσότερο.

Με βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως οι Θ. Ρομπόπουλος, Α. Αθασιάδης, Π. Κουρουπλής, και Τ. Αντωνίου, να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να μην το ψηφίσουν, με συνταγματολόγους να χαρακτηρίζουν την κυβερνητική πολιτική ως «πραξικόπημα» και με πολιτικούς της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για πολιτικό και οικονομικό «ολοκαύτωμα», η ερχόμενη εβδομάδα προμηνύεται θυελλώδης.

«Πραξικοπηματική» εξουσία ασκείται στην Ελλάδα

Άκυρες και ανυπόστατες είναι οι συμβάσεις που συνήψε το ελληνικό Δημόσιο με την τρόικα, καθώς παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα που εγγυώνται το Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, τονίζει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κασσιμάτης, και χαρακτηρίζει την εξουσία που ασκείται στην Ελλάδα ως «πραξικόπημα».

Η Δανειοδοτική Σύμβαση, το Μνημόνιο και η Συμφωνία έγκρισης του Δ.Ν.Τ. αποτελούν μία ενιαία σύμβαση, που υπογράφεται από την Ελληνική Δημοκρατία, τις 16 χώρες της ευρωζώνης και στην τρίτη περίπτωση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Κασσιμάτης, με τη σύμβαση αυτή επιβάλλονται απαράδεκτοι όροι που οδηγούν σε παραίτηση από την εθνική κυριαρχία και την εθνική κληρονομιά, παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές της συνταγματικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς νομιμότητας.

Όπως ορίζει το Σύνταγμα, αλλά και το Διεθνές Δίκαιο, οι συμβάσεις αυτές έπρεπε να κυρωθούν ως «διεθνείς συμβάσεις» από τη Βουλή των Ελλήνων με πλειοψηφία των 3/5 των βουλευτών, δηλαδή με 180 βουλευτές.

Όμως, μέχρι σήμερα, η σύμβαση όχι μόνο δεν έχει κυρωθεί, αλλά με ειδικό νόμο της κυβέρνησης Παπανδρέου (το ν. 3847/2010) ορίζεται παράνομα, όπως επισημαίνει ο κ. Κασσιμάτης, ότι θα εφαρμόζεται από την ημέρα της υπογραφής τους χωρίς κύρωση.

Με βάση τις ανυπόστατες συμβάσεις, η εξουσία που ασκείται στην Ελλάδα είναι παράνομη, αφού βρίσκεται εκτός Συντάγματος, εκτός Διεθνούς Δικαίου και εκτός νόμου, υπογραμμίζει ο καθηγητής, χαρακτηρίζοντάς την ως «πραξικόπημα».

«Η επιβολή στην Ελλάδα των όρων που παραβιάζουν το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο, ιδίως του όρου παραίτησης από τις ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας ''άνευ όρων και αμετακλήτως'' αποτελεί άσκηση οικονομικής και πολιτικής βίας, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης, του 1969» αναφέρει σε άρθρο του ο κ. Κασσιμάτης.

Στα ίδια συμπεράσματα έχει καταλήξει και ο καθηγητής πολιτικής Δικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Μπέης, ο οποίος μάλιστα έχει καλέσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να παρέμβει, ώστε να αποκατασταθεί η συνταγματική νομιμότητα.

Μαθηματικά βέβαιη η καταστροφή με το Μεσοπρόθεσμο

Απορία και έντονο προβληματισμό για τις προθέσεις όσων τάσσονται υπέρ του Μεσοπρόθεσμου προκαλούν τα στοιχεία που προβλέπουν με μαθηματικό τρόπο δραματική επιδείνωση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας που ισοδυναμεί με καταστροφή.

Όπως αποκαλύπτει ο οικονομολόγος Κώστας Καζάκης, ακόμη κι αν οι όροι και προϋποθέσεις που έχουν τεθεί επιτευχθούν, το 2015 το δημοσιονομικό έλλειμμα θα επιστρέψει στα ίδια επίπεδα με το 2009, το δημόσιο χρέος, από 328 δις που ήταν το 2010, θα ανέλθει στα 350 δις, ενώ η εκτίναξη του ποσού που θα πληρώνεται για τόκους, από τα 12 δις στα 31 δις και στα 45-50 το 2020, θα αποτελειώσει οριστικά την ελληνική οικονομία.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Καζάκης, οι προβλέψεις ανήκουν στους ίδιους τους εμπνευστές του Μεσοπρόθεσμου και βασίζονται στις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, δηλαδή την εξεύρεση 28 δις από τη φορολογία και 50 δις από την πώληση περιουσιακών στοιχείων του κράτους.

Ομιλία-καταπέλτης του Μίκη Θεοδωράκη

Με χειμαρρώδη και αφοπλιστικό τρόπο ο Μίκης Θεοδωράκης, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, παρά τα εμπόδια που προέβαλε ο δήμος της πόλης, βροντοφώναξε με περίσσιο θάρρος συνθήματα κατά του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και της κυβέρνησης.

«Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας τα νιάτα της Ελλάδας, που ξεχύθηκαν στις πλατείες από το Σύνταγμα ως τον Λευκό Πύργο, φωνάζοντας ''ΟΧΙ στο Μνημόνιο'', ''Έξω η Τρόικα'', ''Κάτω η κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος''».

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης μίλησε για τα εθνικά θέματα, το σχέδιο Ανάν, για τη δανειακή σύμβαση, και για τους πολιτικούς. «Δεν νομίζω ότι υπήρξε στο παρελθόν άλλη ιστορική περίοδος με τόσους πολλούς και ισχυρούς ραγιάδες έτοιμους να πουλήσουν τον λαό αντί πινακίου φακής. Για μια καρέκλα, για μια θέση, για έναν μισθό, για ένα αξίωμα. Για ένα παμφάγο ''Εγώ'', αδιάφορο μπροστά στον πόνο του λαού και στο ξεπούλημα της πατρίδας».

Για πολιτικό, οικονομικό και εθνικό «Ολοκαύτωμα» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Παναγιώτης Λαφαζάνης, το οποίο, όπως υποστηρίζει, λεηλατεί και καταδικάζει στον μαρασμό μία ολόκληρη χώρα.

Ο Φώτης Κουβέλης

Ως κοινωνικά άδικο και οικονομικά αναποτελεσματικό χαρακτηρίζει το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης.

Όπως τονίζει, το πρόγραμμα τροφοδοτεί την ύφεση και «στεγνώνει» την αγορά, σε μία εποχή που το 25% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και η ανεργία βρίσκεται, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στο 16,2%.

«Ο λογαριασμός του μεσοπρόθεσμου δεν βγαίνει. Αντιθέτως, θα επιφέρει νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, θα στεγνώσει την αγορά, θα εκτινάξει την ανεργία, θα επιτείνει την ύφεση και θα εξουθενώσει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα της χώρας. Θα πλήξει τους συνεπείς φορολογούμενους και θα αφήσει στο απυρόβλητο τους φοροφυγάδες και τους έχοντες και κατέχοντες».

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, νομού Κοζάνης

Α. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο

Άγνωστο παραμένει αν όλοι οι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης θα ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Κοζάνης Α. Αθανασιάδης, δηλώνει ότι αν δεν αποσυρθούν ορισμένες διατάξεις για την πώληση δημοσίων επιχειρήσεων, δεν πρόκειται να το ψηφίσει.
Κώστας Βλουτής / zougla.gr