Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

"ΕΚΚΛΗΣΗ" Γλέζου - Μίκη για "αντίσταση κατά του Μνημονίου"...


Μανώλης Γλέζος, Μίκης Θεοδωράκης και 11 ακόμη αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης συνέταξαν και υπέγραψαν "έκκληση" με στόχο την κοινή πορεία πολιτικών δυνάμεων που έχουν ταχθεί κατά του Μνημονίου που έχει ισοπεδώσει τον Έλληνα, με τις επιταγές της τρόικα και με την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης.

ΜΙΚΗΣ - ΓΛΕΖΟΣ
"Καλούμε τους Ελληνες πατριώτες να απεγκλωβιστούν από τον δογματισμό και την καταστροφική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας"

Με την πρωτοβουλία αυτή μπαίνουν μπροστάρηδες ώστε να σταματήσουν τις "πρωτοφανείς δραματικές εξελίξεις" καθότι "διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας ως ανεξάρτητης και βιώσιμης χώρας.
"Το πρόβλημα", αναφέρουν στην "εκκληση", "είναι εθνικό και όχι πρόβλημα χρέους" και κατά συνέπεια τίθεται "πρόβλημα επιβίωσης"...

Στην "έκκληση" αναφέρουν, επίσης:

"Εμείς, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αναλογιζόμενοι τις ιστορικές στιγμές που περνάει η χώρα μας, συναντηθήκαμε στην Αθήνα και συμφωνήσαμε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα υπό στρατιωτική κατοχή, εντούτοις, 70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, βρίσκεται ξανά μπροστά σε αντίστοιχου ιστορικού μεγέθους τραγωδία. Σήμερα διακυβεύεται η εθνική ανεξαρτησία, καταπατείται το Σύνταγμα και υποθηκεύεται η επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού".

Στη συνέχεια καλούν "σε κοινόν αγώνα με στόχο: την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και την εκδίωξη της τρόικας, την ανάκτηση και την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας, την αναδιανομή του πλούτου υπέρ αυτών που τον δημιουργούν και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, το ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της χώρας μας.

»Κατά συνέπεια: Καλούμε τους Ελληνες πατριώτες να απεγκλωβιστούν από τον δογματισμό και την καταστροφική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας, τα οποία είναι δέσμια της πολιτικής μας εξάρτησης και των συμφερόντων του ελληνικού και του ξένου κεφαλαίου.

Καλούμε τους Ελληνες πατριώτες σε αγωνιστική συνεργασία, με άμεσο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε η λαϊκή πλειοψηφία να επιβάλει την αλλαγή της διακυβέρνησης και της πορείας της χώρας. Καλούμε σε αγώνα για μια κυβέρνηση σωτηρίας της πατρίδας. Για μια κυβέρνηση που θα φέρει το λαό στην εξουσία».

Το κείμενο υπογράφουν: Βαρδής Βαρδινογιάννης, Μανώλης Γλέζος, Νίκος Γουργιώτης, Βούλα Δαμιανάκου, Βάσω Θανασέκου, Μίκης Θεοδωράκης, Θόδωρος Καλλίνος, Μαρία Καραγιώργη, Παναγιώτης Κατερίνης, Ελένη Μπενά, Τάκης Μπενάς, Ευτύχης Μπιτσάκης, Γιώργος Τσαπόγας.

Με τους "13" συντάχτηκε και ο πρόεδρος Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος και χαιρέτισε την πρωτοβουλία Μίκη - Γλέζου.

EΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ
πρίν λίγο

Απ' ευθείας από τους μισθούς μας θα παίρνουν την έκτακτη εισφορά!


Απευθείας από τον μισθό θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, προκειμένου τα κρατικά ταμεία να μην χάσουν ούτε ευρώ από το ''χαράτσι''.

Την.. ''ευφυέστατη'' αυτή ιδέα ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην Βουλή και έτσι αντί να αποστέλλονται ''ραβασάκια'' στους φορολογούμενος και εκείνοι να προσέρχονται στις εφορίες για να καταβάλλουν σε 6 μηνιαίες δόσεις την έκτακτη εισφορά, από του χρόνου το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε φορολογούμενο θα παρακρατείται από τον μισθό του, δηλαδή σε 12-14 μηνιαίες δόσεις.

Τα βάσανα των Ελλήνων δεν έχουν τέλος!

ΒΑΣΩ: "Κάνει κουμάντο η Τρόικα"...

Οι διάλογοι που εκτυλίχθηκαν στη Βουλή χθες, μεταξύ κυρίας Βάσω Παπανδρέου, προέδρου της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και του κυρίου Γιάννη Παναγόπουλου, προέδρου της ΓΣΕΕ, ήταν άκρως αποκαλυπτικοί και αποδεικνύουν το προφανές...

Αναλυτικά, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο και στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων, ο κος Παναγόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και στις επιταγές της Τρόικας.


"Αφήσατε "να κάνει κουμάντο η Τρόικα";;; Πίσω και σας έφαγα"...

Ο προβλεπόμενος χρόνος για την τοποθέτησή του όμως είχε λήξει, με αποτέλεσμα να τον διακόψει η κα Παπανδρέου , λέγοντάς του «δεν πειράζει! Θα ολοκληρώσετε την τοποθέτησή σας σε ένα άλλο νομοσχέδιο, που θα καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις».

Έκπληκτος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ απάντησε, λέγοντας «μας απειλείτε;», για να εισπράξει και πάλι την αφοπλιστική απάντηση της προέδρου, η οποία, με εμφανή τη διάθεση χιούμορ, του είπε: «Όχι. Όμως απ' ότι έχω καταλάβει κουμάντο κάνει η Τρόικα, οπότε να πάτε εκεί να τα πείτε».

Η κα Βάσω Παπανδρέου ξεστόμισε αυτό που, εδώ και μήνες, λέει ο Ελληνικός λαός στις πλατείες και στους δρόμους. Αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα η ομολογία από τα χείλη πολιτικού, μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και δεν μένει παρά να το "αντιληφθεί" και ο Έλληνας πρωθυπουργός πρίν είναι πια ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ...