Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Γαλάνη και Ζ. Κωνσταντοπούλου μάρτυρες υπεράσπισης του Κ. Βαξεβάνη

Πλήγμα για τον συνταγματικό πολιτισμό και τη δημοκρατία χαρακτήρισε τη δίκη του Κώστα Βαξεβάνη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Η δίκη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί στο κτίριο 2 της Ευελπίδων.

«Ο μοναδικός άνθρωπος ενήργησε προς την κατεύθυνση της αποκάλυψης της αλήθειας διώκεται ενώ εκείνοι που συμβάλλουν στη συγκάλυψη συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι», είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
"Θεσμικά σχιζοφρενή" η εικόνα της δικαιοσύνης
"...δεν είναι δυνατόν από τη μία οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγορης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης να στέλνουν στη Βουλή τη λίστα Λαγκάρντ και από την άλλη να διώκεται ο δημοσιογράφος που τη δημοσιοποίησε..."

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν επίσης ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων, Τζι Μπούμελα αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, Δημήτρης Τρίμης, καθώς επίσης και η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη.
Ο Τζιμ Μπουμέλα χαρακτήρισε παράλογη τη σύλληψη και τη δίωξη του Κ. Βαξεβάνη, σημειώνοντας πως «ο λόγος της δημοσιοποίησης της λίστας είναι το δημόσιο συμφέρον που αποτελεί και το απόλυτο καθήκον του δημοσιογράφου» και πρόσθεσε πως «το δημόσιο συμφέρον υπερτερεί του ατομικού».

Στην αρχή της δίκης και μετά από σύντομη διακοπή, ο συνήγορος υπεράσπισης του γνωστού εκδότη, Νίκος Κωνσταντόπουλος, χαρακτήρισε το κατηγορητήριο άκυρο, τόσο που, όπως είπε, δε φέρει καν τη σφραγίδα της εισαγγελίας.

«Θεσμικά σχιζοφρενή» χαρακτήρισε την εικόνα της δικαιοσύνης ο Ν. Κωνσταντοπουλος, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν από τη μία οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγορης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης να στέλνουν στη Βουλή τη λίστα Λαγκάρντ και από την άλλη να διώκεται ο δημοσιογράφος που τη δημοσιοποίησε.

"ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ σε φέραμε στο ΠΑΣΟΚ να το διαλύσεις" *Ανεξάρτητος ο Κασσής

Στο καφενείο "η ωραία Ελλάς" γίνεται της κουτουμπουκτούς το κάγκελο.
Το έχεις πάρει πρέφα.
Της τρελοπανήγυρις, βοήθειά μας...
Στο ΠΑΣΟΚ μετράνε τις τελευταίες μέρες του...
Και ξέρεις τί σημαίνει αυτό. Πνέει τα λοίσθια, αλλά είναι έτοιμο (από  την πλευρά του προέδρου του) τη ζημιά να σου την κάνει, ψηφίζοντας με απώλειες, τα μέτρα του σκότους! 
Σαν τις κακές τις μάγισσες που καταργιούνται τα χαμόγελα των ευτυχισμένων.
 
Μ. ΚΑΣΣΗΣ                                                                                                                                           
"Εγώ απαλλάχθηκα, εσείς να δούμε τι θα κάνετε, που θέλετε να μείνετε για να γίνετε υπουργοί του ...Σαμαρά"!!!
Χθες οι ΠΑΣΟΚικοί διαλόγοι απείρου κάλους πέρασαν στην ιστορία.
"Κολόπαιδο σε φέραμε στο ΠΑΣΟΚ να το διαλύσεις" φώναζε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στον Πάρι Κουκουλόπουλο, όταν ο δεύτερος κατηγόρησε τον πρώτο για την εικόνα του ΠΑΣΟΚ μέσα στη Βουλή.

Και να ήταν μόνο αυτό;
Τί κι αν διεμήνυσε ο Ε. Βενιζέλος στους βουλευτές του ότι θα... κλάψει, αλλά θα ...διαγράψει όποιους δεν ψηφίσουν τα μέτρα του ...πρωθυπουργού Σαμαρά!!!

Ο πρώτος που αντέδρασε δημόσια και ...ανεξαρτητοποιήθηκε (από μόνος του) είναι ο Μιχάλης Κασσής, που έχει πιάσει τις τηλεοπτικές ρούγες από το πρωί...
Έβγαλε τα πράσινα γάντια τού... ρινκγ και απευθυνόμενος σε συναδελφους του είπε: "εγώ απαλλάχθηκα, εσείς να δούμε τι θα κάνετε, που θέλετε να μείνετε για να γίνετε υπουργοί του ...Σαμαρά"!!!

<<Την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα ανακοίνωσαν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κασσής. «Γίναμε συνιστώσα της ΝΔ» τόνισε ο Κουτσούκος. «Όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα να παραδώσει την έδρα του», ανέφερε ο Γιώργος Ντόλιος. «Δεν παραδίδω καμία έδρα. Δεν θα τα ψηφίσω και θα μείνω στο ΠΑΣΟΚ», απάντησε ο Μιχάλης Κασσής. Η συνεδρίαση διήρκεσε επτά ώρες και τοποθετήθηκαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η τελική απόφαση για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά την παρουσίαση του οριστικού πακέτου μέτρων.>>
Ο Μιχαλάκης ο Χρυσοχοΐδης, αυτό το αγόρι που ψήφισε προηγούμενο μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει, θα ψηφίσει ΚΑΙ το 3ο!!! 

Σκανδαλίδης - Κουτσούκος - Τζάκρη - Μπόλαρης, περιμένουν να δουν  το "χρώμα του παιδιού" να υοθετήσουν τα... νέα μαστίγια στα κορμιά των Ελλήνων!!!...

Η "προεδράρα" του ΠΑΣΟΚ, που αγαπούν για να τον μισούν στο κόμμα, το είχε ξεκαθαρίσει από την Κ.Ο.: "'Οποιος δεν μπορεί, δεν αντέχει να ακολουθήσει αυτό το δρόμο, ας μην το κάνει. Να χωρίσουμε τους δρόμους μας με αγάπη αν και είναι για μένα πολύ επώδυνο". 
Η φράση του "απόψε καταλήγουμε" είναι ξεκάθαρό ότι έστελνε μήνυμα: η κομματική γραμμή είναι πως τα μέτρα πρέπει να περάσουν. Κι όποιος δε θέλει, η πόρτα της Ιπποκράτους είναι ανοιχτή.

"Όσοι λένε ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα, αφού δουν πρώτα το περιεχόμενό τους, δεν ξέρουν ότι το πακέτο αυτό θα είναι εξαιρετικά δυσβάστακτο, ακόμα και αν γίνουν δεκτές όλες οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις επιμέρους ρυθμίσεις; Μην κοροϊδευόμαστε. Τα μέτρα είναι αυτά που ξέρετε" είπε επίσης ο πρόεδρος του κόμματος. Και κατέληξε: "Κάποια στιγμή φτάνει η ώρα της αλήθειας. Ήρθε τώρα".

Μένει να δουν και οι πολιτικοί που από το 2009 "δολοφονούν" τον Έλληνα πολίτη τη δική του "ώρα αλήθειας" που, οσοσνούπω, φτάνει!!!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, βρε... (πες το για να πιάσει)