Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, αγαπημένε Λουκιανέ Κηλαηδόνη...

ΕΦΥΓΕ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΑ 74 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ
"Το πάρτυ" τελείωσε. Θα "κάτσουμε σπίτι"...
Με την απώλεια του Λουκιανού, "έφυγαν" και "τα καλύτερά μας χρόνια"...

Ο Λουκιανός, όπως αναφέρει και η ανάρτηση της συζύγου του, βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,  Αννας Βαγενά, "έφυγε σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2017, τα ξημερώματα από κοντά μας".

Με αυτό τον τρόπο, η κα Βαγενά, ενημέρωσε τους θαυμαστές του, μέσα από το προφίλ της  στο Facebook...
Ευχαρίστησε τους γιατρούς και όλους όσοι τους συμπαραστάθηκαν στις δύσκολες στιγμές και δήλωσε πως η κηδεία του "φτωχού και μόνου καουμπόι" θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο...

Αντί στεφάνων, οι οικείοι του ζητούν να ενισχυθεί οικονομικά με κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό της Εθνικής Τραπέζης "μια αγαπημένη οικογένειά μας που τοπ έχει ανάγκη".

Το βιογραφικό του Λουκιανού Κηλαηδόνη, σύμφωνα με την wikipedia:

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 15 Ιουλίου 1943. Σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και κατόπιν Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, χωρίς ποτέ να ασκήσει αυτό το επάγγελμα. 


Η καλλιτεχνική καριέρα του Λουκιανού Κηλαηδόνη ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν έγραψε τη μουσική για τη θεατρική παράσταση του έργου της Κωστούλας Μητροπούλου "Η Πόλη μας".
Τα τραγούδια, στον ομότιτλο δίσκο που κυκλοφόρησε, ερμήνευσαν η Βίκυ Μοσχολιού και ο Μανώλης Μητσιάς.
Συνέχισε παραγωγικότατος με πολλά τραγούδια και περισσότερη μουσική (προσωπικοί δίσκοι, συμμετοχές και συνεργασίες, μουσική και στίχους για θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, για τηλεοπτικές εκπομπές.

Πολλά από τα τραγούδια του αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν πολύ, όπως τα: "Είμαι ένας φτωχός και μόνος κάουμποϋ", "Μια μέρα μιας Μαίρης", "Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών", "Ντίσκο".

Όπως είχε πει ο ίδιος, το ζητούμενό του, ήταν η επικοινωνία με τον κόσμο: "Αυτό που κάθε φορά ψάχνω είναι η επικοινωνία με τον κόσμο. Δεν μ΄ ενδιαφέρει το "καθίστε να μ΄ ακούσετε". Το κίνητρο για μένα είναι η επαφή με τον κόσμο. Αισθάνομαι ένας απ΄ αυτούς που είναι κάτω από τη σκηνή. Ενας από την ομάδα που κάνει κάτι ­ ό,τι μπορεί ­ για το γλέντι όλων. Για να περάσουμε καλά. Μ΄ αρέσουν οι παρέες. Οχι ο καθένας μόνος του", είχε δηλώσει ο Λουκιανός στο Bήμα το 1998.