Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Χάρις Αλεξίου: Απόψε είμαστε ΟΛΟΙ καθαριστριες"!...



 Σ Υ Ν Τ Α Γ Μ Α
η μεγάλη Συναυλία της τραγουδίστριας, 
για τις 595 καθαρίστριες του YΠΟΙΚ

Συναυλία συμπαράστασης για τις 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, έδωσε το βράδυ της Δευτέρας στο Σύνταγμα η Χάρις Αλεξίου.
Η μουσική βραδιά ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και διοργανώθηκε με τη συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο»" και την "Αλληλεγγύη για όλους"
Η συναυλία ξεκίνησε με την Χάρις Αλεξίου να δηλώνει από το μικρόφωνο ότι "απόψε είμαστε όλοι καθαρίστριες". Τραγούδισε μάλιστα κάποια τραγούδια φορώντας το κόκκινο γάντι, όπως στην αφίσα της συναυλίας. 
Σημειώνεται πως οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται τους τελευταίους 10 μήνες σε καθημερινές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους.
Στα μέσα Ιουνίου ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται στο υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, δεν πιθανολογείται -στην παρούσα φάση- ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών, αλλά ούτε τα πολιτικά δικαστήρια -όπως είναι ο Αρειος Πάγος- έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την οικονομική πολιτική του κράτους, η οποία επέβαλε το καθεστώς διαθεσιμότητας στις καθαρίστριες.
Στη συναυλία έδωσαν το "παρών" και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι: Κατερίνα Ιγγλέζη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μαρία Μπόλαρη, Γιώργος Σταθάκης, Αφροδίτη Σταμπουλή, Δημήτρης Τσουκαλάς και Θεανώ Φωτίου.
theTOC


ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ MEGA
Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορεί, εμμέσως, 
για λαϊκισμό την Χάρις Αλεξίου 
Για λαϊκισμό εγκάλεσε, εμμέσως πλην σαφώς, τη Χαρούλα Αλεξίου με αφορμή
τη χθεσινή συναυλία στο Σύνταγμα για τις απολυμένες καθαρίστριες, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega, ισχυρίστηκε ότι "οι απολυμένες καθαρίστριες δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα από οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο" και ότι η κ. Αλεξίου "δεν έκανε συναυλία για απολυμένη καθαρίστρια από τον ιδιωτικό τομέα" συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι "κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με το λαϊκισμό στη χώρα".

Επίθεση και στο ΚΚΕ για τον 902
Απευθυνόμενος μάλιστα στον Νίκο Καραθανασόπουλο του ΚΚΕ και με αφορμή τις απολύσεις στον 902 αναρωτήθηκε: "Το ΚΚΕ όταν δεν βγαίνει, μπορεί να απολύει… αλλά το ελληνικό Δημόσιο όταν δεν βγαίνει, δεν μπορεί να απολύει;», με το στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος να του απαντά: "Το ΚΚΕ δεν είναι επιχείρηση. Διασφαλίστηκε το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δε γίνεται το ίδιο με τις καθαρίστριες".

Αναφερόμενος τέλος στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό σημείωσε ότι "κακώς" η Κυβέρνηση το πήρε πίσω διότι, όπως είπε, "Κρίσιμος παράγοντας για να αυξήσουμε τον εθνικό μας πλούτο είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου".

Και κατέληξε: "Εγώ μία ερώτηση θέλω να κάνω: Αυτές οι συμπαθέστατες και αξιοπρεπέστατες κυρίες είναι πολίτες που έχουν περισσότερα δικαιώματα από τον κάθε άνεργο αυτής της χώρας;"