Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Αγανακτισμένοι μέχρι να φύγουν, αλλά και για ένα νέο κοινωνικό μοντέλο στη χώρα

Οι Αγανακτισμένοι είναι εδώ και επιμένουν. Τί κι αν πέφτουν χημικά, τί κι αν πέφτει ξύλο (ακόμη πονάει ο αγκώνας μου από ροπαλιά ενός "άνδρα" των ΜΑΤ), εκείνοι δυναμώνουν και σχεδιάζουν τους επόμενους στόχους. Κι ας έχεις, κάθε λογής, να κορωνάρουν λέγοντας πως οι σκηνές τους χαλάνε την εικόνα "την καλή" της Αθήνας. Της Αθήνας που έχει "μαυρίσει" από την "παραοικονομία" και από την κάθε φτηνή δικιολογία για το σουλούπωμά της από τον δήμαρχό της. Πολίτες ακόμη και από την Κρήτη ήρθαν για να συμμετάσχουν στις λαϊκές συνελεύσεις.

ΣΚΟΠΟΣ

"Εργαζόμαστε συστηματικά το επόμενο διάστημα, για να ολοκληρώσουμε το μοντέλο της δημοκρατίας που θέλουμε να κατακτήσουμε"

«Αποδείξαμε έμπρακτα πως ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Χάρη στον ειρηνικό, πλουραλιστικό, ακηδεμόνευτο και ακομμάτιστο χαρακτήρα του κινήματός μας, το Σύνταγμα έγινε υπόθεση όλων και όχι κάποιων λίγων "πρωτοπόρων"», λένε και είναι σε αυτά που -με τσαμπουκά- κατάφεραν με την επιμονή τους από τις 25 Μαΐου.

Και σκέφτονται "πού δεν τα πήγαν καλά", κατά την ψήφηση του Μεσοπρόθεσμου: «Αποδείχτηκε ότι το "48ωρο στους δρόμους" υπερέβαινε τις πραγματικές δυνατότητες του κινήματος».

Πρέπει "να μείνουμε εδώ τον Αύγουστο. 'Εστω και λίγοι. Με άλλη δυναμική θα ξεκινήσουμε από Σεπτέμβριο", επιμένοντας πως απαιτείται η συνέχιση των προσπαθειών, με την υπόσχεση "δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν. Ακόμα και αν φύγουν δεν θα γυρίσουμε στα σπίτια μας γιατί θα συνεχίσουμε δυναμικά και αποφασιστικά την οικοδόμηση του νέου κοινωνικού μοντέλου που διεκδικούμε.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας παντού και πάντα ενάντια σε οτιδήποτε μας καταδικάζει σε μία ζωή χωρίς μέλλον. Συνεχίζουμε με κινητοποίηση-μαζικές συνελεύσεις και επόμενους μεγάλους σταθμούς:

α) την επόμενη Κυριακή 17/7, μέρα που επισκέπτεται η Χίλαρι Κλίντον την Ελλάδα

β) την μεθεπόμενη Κυριακή 24/7 επέτειο της πτώσης της χούντας για το δικό μας ΟΧΙ στη σύγχρονη ολιγαρχία.

Εργαζόμαστε συστηματικά το επόμενο διάστημα, για να οργανώσουμε μία πανελλαδική συνάντηση, όλων των πλατειών αυτή τη φορά, στις 3 Σεπτέμβρη 2011. Μία πανελλαδική κινητοποίηση που θα καταστήσει σαφές σε κάθε πλευρά ότι αυτή η οικονομική και κοινωνική πολιτική που ακολουθείται μας βρίσκει απέναντι.

Εργαζόμαστε συστηματικά το επόμενο διάστημα, για να ολοκληρώσουμε το μοντέλο της δημοκρατίας που θέλουμε να κατακτήσουμε.
Οι πλατείες αποτέλεσαν και αποτελούν για μας και για όλη την Ευρώπη μία πρωτόγνωρη μορφή αντίδρασης και ένα σχολείο Άμεσης και Αδιαμεσολάβητης Δημοκρατίας.
Επιδιώκουμε συνάντηση με όλα τα ευρωπαικά κινήματα πλατειών με στόχο μια πανευρωπαικη δράση για την διαγραφή των χρεών".