Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, μικρέ μας Ηλία...

ΣΟΚ έχει προκαλέσει ο θάνατος του μικρούλη μας Ηλία...
Αυτό το πλασματάκι που έχει κερδίσει τις καρδιές μας και που από τα πρώτους μήνες της σύντομης ζωούλας του έσερνε το δικό του "Γολγοθά" στον αγώνα του να ζήσει, ταξίδεψε στη "γειτονιά των αγγέλων"...
Η περιπέτεια του ξεκίνησε όταν ήταν 6 μηνών με μία απλή παλινδρόμηση στομάχου. 
Η μητέρα του άρχισε να προβληματίζεται όταν ο Λιάκος, όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά, δεν είχε την ανάπτυξη που θα έπρεπε να έχει ένα παιδί στη δική του ηλικία. Άρχισε να επισκέπτεται γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων μέχρι που κατέληξε σε καρδιολόγους.
Εκεί βρέθηκε η άκρη του νήματος και η αρχή του Γολγοθα. 
Ο μικρός διαγνώστηκε με υποβαλβιδική στένωση κεντρικής αορτής.
Η μητέρα με τον μικρούλη έκανε έκκληση για βοήθεια...
Δεν έγινε όμως τίποτα...
Κι έτσι ο μικρός ανάρτησε στο facebook μια επιστολή - γροθιά στο στομάχι, παρακαλώντας τον γιατρό του Ωνασείου κύριο Πρόδρομο Αζαριάδη να μην τον αφήσει να πεθάνει, αφού το μόνο που έχει να κάνει είναι να στείλει μια πρόσκληση στον γιατρό στην Ελβετία, κύριο Καλάγκο, για να έρθει ο συγκεκριμένος γιατρός να τον χειρουργήσει!
Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΗΡΩΑ
"ΜΗΝ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ", παρακαλούσε ο μικρός Ηλίας τον γιατρό τού Ανασείου. "Μια υπογραφή χρειάζεται για να εγχειριστώ! Ονομάζομαι Ηλίας Αλεξάνδρου του Αλέξιου και της Σουζάνας από το Βλαχιώτη Λακωνίας. Γεννήθηκα στις 24 Σεπτεμβρίου 2005 και θέλω απλά να σας μεταφέρω το πρόβλημά μου. Δεν ζητάω να με λυπηθείτε - δεν είμαι κακόμοιρο!!! είμαι ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΩ - απλά αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ας το κάνει.Ζω λοιπόν με αναπτυξιακά προβλήματα... και εδώ και 5 χρόνια με τραχειοτομία και έχω υποβληθεί και σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς πριν από 4,5 χρόνια.
Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα υγείας με την καρδιά μου έχει υποτροπιάσει με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια ζωής μου να στενεύουν. Οι καρδιολόγοι μου ο κύριος Ράμμος και ο κύριος Αζαριάδης από το Ωνάσειο δεν έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση ξανά και δεν μπορούν να με βοηθήσουν. 
Η λύση βρίσκετε στην Ελβετία από τον κύριο Καλάγκο, παιδοκαρδιοχειρούργο, ο οποίος έχει κάνει πάρα πολλές παρόμοιες επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο και με μεγάλη επιτυχία.
Η επέμβαση κόστους 100.000 €, μπορεί να γίνει στην Ελβετία αν υπογράψουν οι Έλληνες γιατροί για να μπορέσουν να καλυφθούν τα έξοδα από την ασφάλεια, όμως μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα αρκεί το Ωνάσειο να στείλει επίσημη πρόσκληση στον κύριο Καλάγκο.
Μέχρι τη στιγμή αυτή τίποτα από τα δύο δεν έχει γίνει αν και ο κύριος Καλάγκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, μας ζήτησε αυτό το τόσο απλό: ''μια πρόσκληση από το Ωνάσειο'', για να μπορέσει να έρθει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ στην Ελλάδα και να χειρουργήσει την δική μου μικρή καρδούλα.
Νοσηλεύομαι ήδη στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία με πνευμονικό οίδημα και ξέρω ότι οι οικονομικές αντοχές της οικογένειας μου έχουν εξαντληθεί μαζί και τα δικά μου περιθώρια ζωής.
Σας ευχαριστώ που μου αφιερώσατε λίγο από το πολύτιμο χρόνο σας.
Ο μικρός Ηλίας''.
/
Αυτό το πλάσμα που αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή, λάτρευε πολύ το θέατρο... Παρακολουθούσε παραστάσεις και είχε γίνει η "μασκότ" στα παρασκήνια... Αξιαγάπητο πλάσμα, βρισκόταν από αγκαλιά σε αγκαλιά... 

ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ώρες,  όμως, η καρδιά του επτάχρονου ήρωα που, μετά τη μάχη με τη γραφειοκρατία, μεταφέρθηκε στην Ελβετία για να χειρουργηθεί δεν άντεξε τελικά.
Τώρα "ταξιδεύει" στη γειτονιά των αγγέλων, αυτό το αγγελούδι που δεν πρόλαβε ν΄ανθίσει...
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ, μικρούλι μας...