Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Με ..."αφροδισιακό" πάμε Γιουροβίζιον!


Όλα τάχαμε, μια ...Γιουροβίζιον μας έλειπε.
Αλλά να μου πεις, η φτώχεια θέλει καλοπέραση.
Απλά χρειάστηκε ένα ...Εμπορικό κέντρο, δυο "ατημέλητοι" παρουσιαστές, άσχετα πλάνα εδώ κι εκεί την ώρα της παρουσίασης των τραγουδιών και μπόλικο στασίδι χωρίς... πασατέμπο για να δέσει το γιουροβιζιονικό γλυκό στο...πόδι. Το θέαμα είχε και χορηγό, μια δισκογραφική εταιρεία, αφού χρησιμοποιήθηκε το δυναμικό της για ...διαφήμιση και βέβαία η τραγουδίστριά της στον Ελληνικό Τελικό με το εισιτήριο στο χέρι. Το ...Μπακού μπορεί να ..."κοιμάται" ήσυχο πλέον αφού ΚΑΙ η Ελλάδα θα
είναι στον ...ημιτελικό του φετινού Διαγωνισμού της Γιουροβίζιον!!!

ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ 2012, ο Ελληνικός Τελικός
Η Ελευθερία Ελευθερίου είναι η νικήτρια, με το τραγούδι "Aphrodisiac"

Τέσσερα τραγούδια ήταν τα υποψήφια για φέτος που διεκδίκησαν τις ψήφους τόσο του τηλεοπτικού κοινού, όσο και αυτές της κριτικής επιτροπής.

Πρώτη εμφανίστηκε η Dora με το "Baby I'm Yours" σε μουσική Ηλία Πανταζόπουλου / Franc και σε στίχους Νεκτάριου Τυράκη.
Δεύτεροι εμφανίστηκαν οι Cassiopeia με το "Killer Bee" σε μουσική Χρήστου Δάντη και στίχους Λεωνίδα Χατζάρα.
Τρίτο παρουσιάστηκε το "No Parking", με ερμηνευτές τους Velvet Fire, σε μουσική και στίχους George Samuelson / Λεωνίδα Χατζάρα.
Τελευταία εμφανίστηκε στη σκηνή του ελληνικού τελικού η Ελευθερία Ελευθερίου που ερμήνευσε το "Aphrodisiac" σε μουσική Δημήτρη Στάσσου και στίχους Mikaela Stenstrom / Dajana Loof, τραγούδι το οποίο κέρδισε το εισιτήριο και τις εντυπώσεις.
Παρουσιαστές της φτηνής βραδιάς ήταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, η "ατημέλητη" Μαρία Κοζάκου και ο "μακρυμάλλης" Γιώργος Φρατζεσκάκης που, κάποια στιγμή της παρουσίασης του προγράμματος, την "είδαν" κύριος και κυρία Γιάγκου Δράκου, της μεγάλης τηλεοπτικής Δυναστείας των Γιάγκων, ελλέιψει ...χιούμορ...


H Ντόρα εμφανίστηκε πρώτη στο "ελληνικό τελικό", με το "Baby I’m Yours"
Η βραδιά είχε και καλεσμένους άλλών χωρών που θα συμμετέχουν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό τραγουδιού.. Την Ήβη Αδάμου από την Κύπρο, την Sofi Marinova (κι εγκό σ΄αγκαπό πολί) από τη Βουλγαρία και την Anggun από τη Γαλλία...
Είχε και αποκαλύψεις...
Ακούσαμε, επιτέλους τις φωνούλες των συμμετεχόντων ζωντανά αφού τραγούδησαν στο Green Room το "I would die for you'' των Antique, που το 2001 είχε καταλάβει την τρίτη θέση. Στο διαγωνιστικό μέρος πριτιμήθηκε το ...play back για λόγους... ασφαλείας!

Η εμφάνιση των Cassiopeia εντυπωσίασε αλλά δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο

Παρών στη βραδυά και ο Λούκας Γιώρκας που εκπροσώπησε την Ελλάδα πέρυσι στη Eurovision 2011, με το "Watch My Dance", που το παρακολουθησε κι εκείνος ...μαγνηστοσκοπημένο, "θαυμάζοντας" την προσπάθειά του.

Η εμφάνιση των Velvet Fire, στον Ελληνικό τελικό, με το "No Parking"
Η επιτροπή που αξιολόγησε ποιό τραγούδι θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον που θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού αποτελείτο από τους: *Μαρίνα Λαχανά, διευθύντρια προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας. *Ανδρέα Πυλαρινό, αρχιμουσικός. *Μιχάλη Τσαουσόπουλο, γενικός διευθυντής "Athens Radio DJ" , "Rock FM" και "Λάμψη FM". *Τάσο Τρύφωνος, διευθυντής "Love Radio 97,5 FM". Και *Φωτεινή Γιαννουλάτου, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ Α.Ε.

H Ελευθερία Ελευθερίου ερμηνεύει το Aphrodisiac
"Ευχαριστώ την δισκογραφική εταιρεία Universal και την ΕΡΤ που φέτος έδωσε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να διαγωνιστούν", έσπευσε να δηλώσει η νικήτρια του Ελληνικού Τελικού, Ελευθερία Ελευθερίου, φανερά συγκινημένη. Και ...αφέθηκε στη ... σιγουριά του play back για το κλείσιμο της βραδιάς.