Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ο Γιώργος "φιμώνει" ΜΜΕ και ο Τσοβόλας μιλά για προσχεδιασμό της εισόδου μας στο ΔΝΤ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Από τα ΜΜΕ δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προωθούνται απόψεις και ιδέες που οδηγούν την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ". ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ: "Η είσοδος της Ελλάδας στο ΔΝΤ ήταν προσχεδιασμένη και μπορούσε να είχε αποφευχθεί".

Ο πρωθυπουργός, μεσα στη νύχτα, ζήτησε από μεγαλοεκδότες αλλαγή "μιντιακής πλεύσης"...

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που ζει ο Έλληνας, το
τελευταίο χρονικό διάστημα.
Δεν φτάνει που με πολιτικό ψέμα πήρε την εξουσία, με το εξωφρενικό "λεφτά υπάρχουν" και με τις φιλολαϊκές προεκλογικές εξαγγελίες. Δεν φτάνει που έφτασε τον Έλληνα σε άθλια επίπεδα διαβίωσης. Τους μαθητές να λυποθυμούν από ασιτία... Τα ΜΑΤ να χτυπούν τους ειρηνιστές που ζητούν να ζουν και να αναπνέουν την ελευθερία, χωρίς κάγκελα. Που έκανε μισθωτούς-συνταξιούχους να "ζητιανεύουν" στα σισίτια λίγη αξιοπρέπεια.
Τώρα ο κύριος Γ. Παπανδρέου, μέσα στη νύχτα, καλεί μεγαλοεκδότες στο Μέγαρο Μαξίμου να κάνει συστάσεις για "το μέγεθος της ευθύνης τους για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης" και τονίζει πως "δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προωθούνται απόψεις και ιδέες που οδηγούν την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ"...

Την πρόσκληση του κυρίου Παπανδρέου δέχτηκαν οι μεγαλοεκδότες και ιδιοκτήτες του Μega, κ.κ. Φώτης Μπόμπολάς - Σταύρος Ψυχάρης.

Οι δύο κύριοι ήταν οι πρώτοι που εγκαινίασαν τον κύκλο επαφών του πρωθυπουργού με ιδιοκτήτες ΜΜΕ και εκδότες. Έπονται και άλλοι...

Νοιώθω πως η ελευθερία του Τύπου δέχεται, για μια ακόμη φορά, μεγάλο πλήγμα.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να περάσει στην Ελλάδα αυτό που εκείνος πρεσβεύει, με το "έτσι θέλω"...
Τη στιγμή που επισημες φωνές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για "παράνομο καθεστώς" που γονατίζει τη χώρα.
Πρόσφατο παράδειγμα, η συνεντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό Δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Alter και στον κύριο Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κατά την πρώτη 8ετία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου και ιδρυτής του ΔΗΚΚΙ (Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα), ο κύριος Δημήτρης Τσοβόλας.


Τί είπε ο κος Τσοβόλας το οποίο άκουσε όλο το πανελλήνιο;
υτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι τρελά πράγματα, δε συνέβαιναν ούτε παλιά σε τριτοκοσμικές χώρες.
Η είσοδος της Ελλάδας στο ΔΝΤ ήταν προσχεδιασμένη και μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Η εξέλιξη αυτή υποθήκευσε το ρόλο ολόκληρης της Ευρώπης απέναντι στην Αμερική και είχε ξεκινήσει από την ανάληψη των καθηκόντων του Γιώργου Παπανδρέου, ως προέδρου της Διεθνούς Σοσιαλιστικής".

Ο κ. Τσοβόλας, τόνισε με έμφαση ότι "η μεγάλη ύφεση οφείλεται στις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές «φούσκες», καθώς διατίθενται τρισεκατομμύρια ευρώ για να διορθώσουν δικά τους λάθη. Οι τράπεζες τις προηγούμενες δεκαετίες είχαν 200% και 300% κέρδη και σήμερα προκειμένου να μην καταρρεύσουν από τις λανθασμένες κινήσεις που έκαναν δίδονται τρισεκατομμύρια εις βάρος των πολιτών που στενάζουν"...

Τέλος, θεωρεί πως "το σημερινό ΠΑΣΟΚ , σε αντίθεση με εκείνο του Ανδρέα Παπανδρέου , παίρνει τα λεφτα από το λαό και τα δίνει στα συμφέροντα", ενώ υπεραμύνθηκε της πολιτικής του ως υπουργός οικονομικών, λέγοντας πως "εκείνο το περίφημο «Τσοβόλα δώστα όλα» ο Παπανδρέου το είχε πει επειδή το κοινό που απευθυνόταν επεφημούσε τόσο τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, όσο και τον ίδιο"…

Μεταφέρω τη γνώμη φίλου αναγνώστη που μου την έστειλε με e-mail: "Μπορεί κανείς για κάποιο συγκεκριμένο, μικρό χρονικό διάστημα, να διαχειριστεί το σύνολο των πολιτών μιας χώρας, σαν να πρόκειται για ηλιθίους – ορισμένους από αυτούς, ίσως για πάντα. Εν τούτοις, είναι αδύνατον να τα καταφέρει με όλους και για μεγάλο χρονικό διάστημα" (A. Lincoln).

Το συμπέρασμα δικό σου...