Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Η Ρεπούση δεν τους έθιξε. Η Β. Παπαχρήστου τους πείραξε με το κακό "χιούμορ"!

Η Μαρία Ρεπούση που κατά την ιστορική της άποψη συνοστίζονταν οι 'Ελληνες στη προκυμαία της Σμύρνης, γράφοντας κατά λέξη ότι "στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα", επιβραβεύθηκε και έγινε, τελικά, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ… Οι δηλώσεις αυτές δεν ενόχλησαν κανέναν. Ο Φώτης Κουβέλης δεν έκλεισε  τις "πόρτες" του κόμματός του στην συγκεκριμένη... Εδώ, θα μου πεις, ετοιμάζεται να συναινέσει στα νέα αιματηρά μέτρα, ενώ προεκλογικά μιλούσε για απαγκίστρωση από το Μνημόνιο... Η Βούλα Παπαχρήστου έιναι το θύμα της ψευτοπολιτικής που μας εξαθλιώνει κάθε μέρα και πιο πολύ... Σταυρώνει τα όνειρα της νεολαίας... 23 χρόνων, η Βούλα πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου για να μας κάνει υπερήφανους και ένα κακόγουστο "αστείο" της στερεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει το όνειρό της...

 ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΤΟ "ΑΣΤΕΙΟ"...
  "Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό". Και την απέκλεισαν από τους Αγώνες, όλοι αυτοί που μας ντροπιάζουν εδω και 3 ολόκληρα χρόνια στα πέρατα της γης...

" Ήταν πολύ βαριά η τιμωρία για τη Βούλα. Πρόκειται για ένα παιδί, για μια 23χρονη αθλήτρια που δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό χώρο και είναι άδικο να εμπλέκεται σε τέτοιες πολιτικές ακρότητες. Ήταν ένα αστείο στο Twitter», δηλώνει σε όλα τα Μέσα o προπονητής της,  Γιώργος Πομάσκι.
Η Βούλα έγραψε στο facebook: " Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου συγγνώμη για την ατυχή και άγευστο αστείο που δημοσίευσα στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι πολύ και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσε, αφού ποτέ δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν ή να θίξω τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν θα μπορούσα ενδεχομένως να συμμετάσχω αν δεν σεβόμουν τις αξίες τους. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσα ποτέ πιστέψω σε διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων και των φυλών.

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη σε όλους τους φίλους μου και τους συναδέλφους μου αθλητές, οι οποίοι μπορεί να έχουν προσβληθεί ή ντροπιαστεί, την Εθνική Ομάδα, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που υποστηρίζουν την αθλητική σταδιοδρομία μου. Τέλος, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη  από τον προπονητή μου και την οικογένειά μου".

Για τον αποκλεισμό της το έμαθε από το... Διαδίκτυο. Η αθλήτρια έπαθε σοκ!...
""Μου κόπηκαν τα πόδια μόλις το είδα. Ζητώ συγνώμη από όλους τους φίλους μου και τους συναθλητές μου αν ντρόπιασα την Εθνική ομάδα του στίβου. Αλλά και από τους ανθρώπους και τις εταιρίες που με στηρίζουν. Το όνειρό μου ήταν αυτοί οι αγώνες. Ολα αυτά τα χρόνια προσπαθώ για τις συγκεκριμένες τρεις ημέρες, είναι δυνατόν να μην σέβομαι τις Ολυμπιακές αξίες και να θέλω να προσβάλλω αυτά τα ιδεώδη;"

Tο πρωί της Τετάρτης, η Βούλα Παπαχρήστου έγραψε στο twitter: "Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό".
Στα social media ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα ήταν πολλά τα μηνύματα εκείνων που ζητούσαν από την ελληνική ολυμπιακή επιτροπή να μην επιτρέψει στην Παπαχρήστου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρώτο θέμα η είδηση στα ξένα ΜΜΕ


Η είδηση του αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει γίνει πρώτο θέμα και στα ξένα ΜΜΕ.

Το Skynews στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι "Η Ελλάδα έστειλε σπίτι της μια από τις αθλήτριες της ολυμπιακής ομάδας, για σχόλιο της σε κοινωνικό δίκτυο, ως ρατσίστρια".

"Η αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε από την αποστολή της χώρας της στους αγώνες του Λονδίνου επειδή διακωμώδησε αφρικανούς μετανάστες και εξέφρασε την στήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα, στη σελίδα της στο twitter", αναφέρει το δημοσίευμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το CBS αλλά και η βρετανική Guardian στην οποία αναφέρεται το γεγονός και ο αντίκτυπος που προκλήθηκε μετά την ανάρτηση που έκανε στο στο tweeter της η αθλήτρια.
Η Washington Post  γράφει ότι "η Ελλάδα έθεσε εκτός της αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων την αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου για ένα σχόλιο της στο twitter που διακωμωδούσε Αφρικανούς μετανάστες και εξέφραζε την υποστήριξή της σε ακροδεξιό κόμμα".

Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Reuters αναφέροντας ότι "η Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αποβλήθηκε από την αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω ρατσιστικής ανάρτησης στο twitter"...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου»...

ΑΡΕΣΕΙ:
 * Giannhs Rhgalos likes this.
Ρίκη Ματαλλιωτάκη likes this.
Νίκος Κουτσούκος, Georgia Chania, Giorgos Athinaios and 2 others like this.