Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΕΥΑ Καϊλη: Αντιδράσεις σε facebook, twitter για την "κωλοτούμπα" της...

Φωτιά έχει πάρει το προφίλ της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καϊλή, στο facebook και το twitter, τις τελευταίες ώρες από οργισμένους πολίτες. Αντιδρούν με την θετική ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση, ενώ έλεγε "δεν χρειάζονται άλλα λόγια, χρειάζονται πράξεις", επικρίνοντας με αυτόν τον τροπο τις λανθασμενες ενέργειες που έφεραν την χώρα σε αδιέξοδο.

ΠΟΛΙΤΗΣ στο facebook
"Τί να μας πεις κι εσύ, καλτσοδέτα"....

Πριν από λίγες ημέρες, η κυρία Καϊλή, είχε καταστήσει σαφές ότι δεν θα ψηφίσει την κυβέρνηση και μάλιστα είχε στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό γνωστοποιώντας τις προθέσεις της.

"Αγαπητέ Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της επιστολής που σας κατέθεσα στις 1.11.2011, και παραμένοντας συνεπής στις πεποιθήσεις μου, θέτω υπόψην σας τα εξής.

Καταγράφω την αγωνία μου για την εμμονή διεξαγωγής δημοψηφίσματος, που βάζει σε επικίνδυνες περιπέτειες την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, το ψευτοδίλημμα που τίθεται σε δημοψήφισμα αποτελεί μια ακόμη διχαστική διαδικασία για την Ελληνική κοινωνία.

Εως τώρα ψήφιζα, εκφράζοντας πάντα με ειλικρινεια και σεβασμό τις ενστάσεις μου στα πλαίσια των εσωκομματικων διαδικασιών, με γνώμονα την αποφυγή της χρεοκοπίας. Ακριβώς γι΄ αυτό πιστεύω οτι δεν μπορούμε να μεταθέσουμε τις ευθύνες της δικής μας ακολουθούμενης πολιτικής στους Έλληνες, τώρα, και μετά τις θυσίες των τελευταίων 2 ετών.

Προτάσσοντας λοιπόν, το Εθνικό συμφέρον από το κομματικό ή το προσωπικό, όλοι καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, πράγμα το οποίο ελπίζω πως με αυτόν τον τρόπο πράττω, στο μερίδιο που μου αναλογεί.

Σας καλώ την ύστατη στιγμή να μην οδηγήσετε τη χώρα σε αυτόν τον δρόμο και να διασφαλίσετε την Συμφωνία της 26ης Οκτώβρη, ανακαλώντας την απόφαση σας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Με την παρούσα σας γνωρίζω ότι δεν παραιτούμαι από εκλεγμένη εκπρόσωπος των συμπολιτών και της γενιάς μου, όμως στην ψηφοφορία της Παρασκευής δεν θα παρέχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σας.

Με εκτίμηση,

Εύα Καϊλή"

Η θετική ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το βράδυ της Παρασκευής, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πολίτες που ήλπιζαν στην πολιτική αποστασιοποίησή της με αποτέλεσμα τα προφίλ της, τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter να κατακλυστούν από εκατοντάδες σχόλια.

Ενδεικτικά:

Αλεξάνδρα Τσ...: "Οταν θα με διωξουν απο την εργασια μου και δεν θα εχω φαγητο για τα παιδια μου θα σκοτωσω κοσμο για να τα ταισω. Δεν θα με ενδιαφερει ουτε ΔΝΤ,ουτε οικουμενικες, ουτε ευρω ,ουτε δραχμες.Και σταματηστε να κινδυνολογειται πως θα επιστρεψουμε στην δραχμη. Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση".

Αντώνης Σερ...: "poso tufli eisai....krima to pio duskolo pragma einai na eisai eilikrinis me ton eauto sou".

Γιάννης Αυλ...: "Θα φας τόσο μαύρο που δεν σε σώζει τίποτα. Η πολιτική σου καριέρα έχει τελειώσει και πίστεψε με η Θεσσαλονίκη πάντα θυμάται τους προδότες του μνημονίου. Όποιος είχε λίγη έστω ευαισθησία από το κόμμα σου είτε πήγε ανεξάρτητος είτε τουλάχιστον παραιτήθηκε. Δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός στην καρέκλα είσαι κι εσύ".

Παναγιώτης Κλ...: "Εύα,πραγματικά δεν περίμενα ούτε κι εγώ να κάνεις τέτοια κωλοτούμπα.Ήλπιζα ότι υπήρχαν ακόμη κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις στον Πολιτικό Κόσμο,που είχαν πάρει απόφαση και ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ να αντισταθούν,σε αυτή την καταστροφή που μας οδηγεί τυφλά και πιστά ο πρόεδρός σας.Δυστυχώς όμως,είναι αυτό που εκφράζουν και πολλοί άλλοι συμπολίτες μου:"Είναι πολύ γλυκιά η καρέκλα,για να κρατήσει κάποιος καθαρή την συνείδησή του".Κρίμα,γιατί μπορεί να είσαι κουκλάρα,αλλά έχεις θυσιάσει το αβέβαιο Πολιτικό μέλλον σου στον βωμό του Χρήματος και της Καρέκλας.Αν εσύ δεν ντράπηκες ακόμη που λέγεσαι Ελληνίδα,μετά από αυτό που έπραξες........έκανες εμένα και την Οικογένειά μου να ντρεπόμαστε που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην Ελλάδα.Διάβασα σε μια απάντησή σου την προσπάθειά σου να δικαιολογήσεις την ψήφο σου,για να αποφύγουμε ένα πιθανό"λάθος να ξαναγυρίσουμε στη Δραχμή".Ένα θα σου πω:Τους Έλληνες δεν τους κοροιδεύετε πλέον.Δυστυχώς για εσάς,είμαστε πλέον ενημερωμένοι.Την έχετε"πατήσει".

Γεωργία Παπ...: "Δυστυχως κυρια Κα'ι'λή αποδειξατε οτι ειστε καλη και εσεις στη κωλοτουμπα.Ειστε συνυπευθυνη για ολα αυτα.Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!!!

Είναι βέβαιο ότι αποφεύγω να δημοσιεύσω τα υβριστικά σχόλια στο πρόσωπο της βουλευτή απά θέση. Είναι, όμως, η αγανάκτηση του κόσμου πολύ μεγάλη...

"Μάλλον έχετε δίκιο...ζήτησα να γίνουν ορισμένες κινήσεις...έγιναν… αλλά εγώ έπρεπε να κάνω πως δεν τις είδα και να ψηφίσω διαφορετικά, ώστε να γίνει τι; Να έρθει η αντιπολίτευση και ίσως να πάμε στην δραχμή; Δεν συμφωνώ. Από την κακή επιλογή να διαλέξω την χειρότερη...; Εδώ που φτάσαμε, μετά από δεκαετίες καταχρήσεων και σπατάλης, θα μπορούσα να κάνω κάτι και δεν το έκανα; Αυτό λέτε; Μάλιστα", έγραψε αρχικά η βουλευτής στα προφίλ της.

Ο κόσμος συνέχιζε τους δυνατούς σχολιασμούς για την πολιτική της "κωλοτούμπα"...

Εκείνη αποφάσισε να απαντήση και πάλι: "Δεν είναι τελικά ότι πήρα πίσω κάτι που είπα, γιατί αυτό δεν συνέβη, αλλά που δεν σας κάνει όλο το πολιτικό σύστημα και σκέφτεστε πως αν φύγω... δεν θα τους διευκολύνω...αλλά θα λυθούν όλα και θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα"...

"Κανείς δεν έχει καταλάβει ότι αλλάζει η κυβέρνηση, και πάμε σε μια προσπάθεια για κυβέρνηση ενότητας... προτιμάτε να είμαστε αμπαρωμένοι πίσω από κόμματα τέτοιες στιγμές. Μπορεί να έχετε και δίκιο... λέτε πως οποίος έχει την δική του άποψη πρέπει να την εκφράζει στο διαδίκτυο και όχι μέσα στην βουλή και ότι αν δεν σ’ αρέσει κάτι τότε φεύγεις, δεν προσπαθείς να το αλλάξεις και ότι όποιος απειλεί και εκβιάζει συνειδήσεις με χαρακτηρισμούς που υιοθετήσατε με τόση χαρά πρέπει να είναι εκεί... και πιστεύουμε πως έτσι θα πάμε μπροστά με το ήθος και το ύφος αυτής της κριτικής... εντάξει. Ας τα πούμε όταν έχουν προχωρήσει οι εξελίξεις", κατέληξε.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ να συνεχίσει την ταπείνωση των Ελλήνων.

Με κομένη την ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης τα ναζάκια των δικών μας ηγετών να βρουν κοινή συνισταμένη και να συμπλεύσουν μαζί, ώστε η Ελλάδα να βρει ξανά το χαμένο της δρόμο.
Τα μικροπολιτικά παιχνίδια παίζονται, εως αυτή την ώρα που γράφεται το κείμενο, πίσω από κλειστές πόρτες και στόματα...
Και μένουμε εμεις έξω από το παιχνίδι να αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά πίσω από την πλάτη μας...
Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι στα πρόθυρα, γιατί τα δυο αγόρια από το Harvard, δείχνουν να τους ενδιαφέρει η πολιτική τους επιδίωξη...
Για τον κόσμο ποιός ενδιαφέρεται;

Στο χείλος του γκρεμού η Ελλάδα, από πολιτική ατολμία...

Κι όμως, όποιος πάρει το χρίσμα προσωρινής πρωθυπουργίας έχει ήδη στο τσεπάκι του τη "βρόμικη δουλειά" έτοιμη για να την φέρει σε πέρας.

Θα "πρέπει" για 10 και πλέον χρόνια η Ελλάδα να είναι υπό το καθεστώς των εταίρων "μας", με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Έλληνες...
Οι Έλληνες, αυτό που τους μένει να κάνουν κατ΄αυτούς, είναι να το "σκάνε" και να πληρώνουν τα σπασμένα...

Οι ώρες κυλούν βασανιστικά και ...καπνός ακόμη να βγει από την "καμινάδα"...
Η Ευρώπη, όπως πάντα, βάζει το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδας και στέλνει τελεσίγραφο: "Βρείτε τα μέσα σε τρεις μέρες, αλλιώς... έξω από το Ευρώ", λέει και προετοιμάζει το ευρωπαϊκό της σύστημα για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα και την πτώχευση της.

Τα δικά μας αγόρια εδώ επιμένουν.
Ο ένας θέλει να παραμείνει πρωθυπουργός και δεν δείχνει να πιέζει και ιδιαίτερα τα πράγματα για να αναγκάσει τον Αντώνη Σαμαρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις.

Ο άλλος εμμένει σε μια πιθανή αυτοδυναμία η οποία θα προκύψει μόνο μέσα από εκλογές και σε όρους στους οποίους δεν κάνει βήμα πίσω.

Εκλογές ζητούν και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, να αλλάζει γραμμή πλεύσης και να λέει: "Ο κ. Σαμαράς με εξαιρετικά περίτεχνο τρόπο άφησε ανοιχτό παράθυρο για συνεργασία και απομένει να δούμε την εξέλιξη των προσπαθειών. Περιμένω το όνομα του νέου πρωθυπουργού"...


























Στο τραπέζι, μέχρι στιγμής, έχουν πέσει τα ονόματα, για τη μεταβατική περίοδο, των: Ευάγγελου Βενιζέλου (τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Eurogroup), Λουκά Παπαδήμου, Σταύρου Δήμα και Κώστα Σημίτη (πρόταση της κας Μέρκελ).

Εμείς, βέβαια, δεν περιμένουμε τίποτα... Το πολύ πολύ τα ...χαράσια της άγριας πολιτικής τους!
Τίποτ΄άλλο...

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήδη μετράει το όχι της ΝΔ, το όχι του ΛΑΟΣ και της Ντόρας Μπακογιάννη, αν στο σχήμα δεν συμμετέχει ο Αντώνης Σαμαράς.
Αλέξης Τσίπρας και Αλέκα Παπαρήγα επιμένουν να πάμε σε εκλογές...

Αν δεν βρουν σημείο επικοινωνίας, για το καλό του τόπου, τότε φίλε θα τους βρούμε εκεί που τους βρίσκαμε πάντα. Στις αρχικές τους θέσεις να απειλούν τον ελληνικό λαό να δώσει και το ¨κορμί" του ακόμη, που λέει ο λόγος, για να εξοφληθεί το χρέος τους!

Με τις υγείες μας...

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Φεύγει για να ...μείνει"...

Κατάφερε να καβατζάρει 153 ψήφους, "μάντρωσε" ξανά το "απολωλό πρόβατο", την κυρία Λούκα Κατσελη στην Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ και οδεύει προς "συναίνεση" αφού, από τα χείλη του, το "παραιτούμε" δεν ακούστηκε στη χθεσινή ομιλία του. Από μπλόφα σε μπλόφα περνάνε -οι εξελίξεις" και μένουμε άφωνοι με την σκληράδα των πράξεων πολιτικών και του ίδιου το πρωθυπουργού που εμμένει στο "φεύγω, αλλά ...δεν φεύγω". Πολλοί μιλούν για σκόπιμες ενέργειες που έχουν να κάνουν με τις δεσμεύσεις των ετέρων "μας'' και την υλοποίηση, πάσει θυσία, το συμφωνηθέντων... Τί κρύβεται πίσω από το σκληρό poker του κυβερνώντος κόμματος;
Στις 12 το μεσημέρι και μετά το ραντεβού του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έχει πλεόν το ρόλο της "Barbie" χωρίς αρμοδιότητες, θα αποσαφηνιστεί το πλάνο της νέας "παλιάς" συνταγής κυβερνητικού σχήματος...


ΓΙΩΡΓΟΣ

"Δεν παραιτείται έτσι μία κυβέρνηση. Μήπως υπάρχει κάποια άλλη έτοιμη που περιμένει" είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να υπάρξει "τρομακτικό κενό ακυβερνησίας"

ΟΛΟΙ κόπτονται για τη νεά δανειακή σύμβαση, για την 6η δόση και κανείς δεν φέρνει στην κουβέντα το δράμα του Ελληνικού λαού που δεν τον μετέχουν στις εξελίξεις και δεν του ζητούν τον λόγο πώς θέλει να πορευθεί στο από εδώ και πέρα... Να αποφασίσει για το "ζοφερό" του μέλλον...

Θα τον κουμπώσουν, με όλες τις απαραίτητες υπογραφές, θα τον δεσμεύσουν για το τα επόμενα 10 και πλέον χρόνια και μετά θα του πουν "έλα, ρε ζώο... Υπέγραψε με την ψήφο σου, τη νέα θηλιά που σου περάσαμε στο λαιμό"...

Συνεχή ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας έχει από χθες το απόγευμα το πρακτορείο Reuters, το οποίο και ανέφερε σε κεντρικό άρθρο του μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου πως με αυτήν την εξέλιξη "απομακρύνει το σενάριο των εκλογών, το οποίο θα δημιουργούσε αναταράξεις στη συμφωνία της Ελλάδας για τη δανειακή σύμβαση αλλά και στην κρίση της ευρωζώνης".
Επίσης, στο άρθρο αναφέρεται πως –παρά την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, "φαίνεται πως η θητεία του πρωθυπουργού φτάνει στο τέλος της".

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο περνάει η ώρα, κερδίζει έδαφος ως μεταβατικός πρωθυπουργός, με μια κυβέρνηση όπου το πάνω χέρι θα το έχει και πάλι το κυβερνών κόμμα...
Η στάση Σαμαρά βολεύει αυτό το σενάριο...

Το νέο σενάριο από το επιτελείο του πρωθυπουργού θέλει, οποσδήποτε, τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως μεταβατικό πρωθυπουργό και προκήρυξη εκλογών σε 4 μήνες.

Σύμφωνα με το Μαξίμου αυτή θα είναι η πρόταση Παπανδρέου και όπως εξηγούν θα προταθεί ο Βενιζέλος ως "εγγυητής" της διαπραγμάτευσης και επικύρωσης της δανειακής σύμβασης.

Για το προσωπικό μέλλον του Παπανδρέου οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως θα παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η χώρα έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, με τα πολιτικά παιχνίδια και της έλειψης ευθυνών, δίνοντας σαφή εικόνα γιατί φτάσαμε ως εδώ με τα "τερτίπια" ανεύθυνων που μας προσβάλουν ως λαό...

Από το πρωί παρελαύνουν "γραβάτες" στα τηλεοπτικά παράθυρα... Ουσία μηδέν...

Και μένει το μπιζαρισμένο χειρόκρότημα, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού χθες, για να ερμηνευθεί...