Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

Ο Θ. Πάγκαλος ζητά 1.000.000 ευρώ, με αγωγή, από 26χρονο blogger

Από μια τυχαία επίσκεψή μου στο ιστολόγιο του 26χρονου φοιτητή Φιλοσοφικής, Βαγγέλη Μυτιληναίου, έμαθα την ανατριχιαστική είδηση που με συγκλόνησε. Είπα, δεν είναι δυνατόν... Και πώς θα ήταν δυνατόν να απαιτεί 1.000.000 ευρώ -ως ηθική βλάβη- από ένα πολίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κος Θόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή ενός άρθρου που είχε γράψει και δημοσιεύσει το Σεπτέμβρη του 2010 στο συγκεκριμένο ιντερνετικό του χώρο...

ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ

«ουδέποτε σκέφθηκα αλλά ούτε και επεδίωξα να προκαλέσω με τη συμπεριφορά μου τόσο στην ιδιωτική μου ζωή όσο και στην Πολιτική τον Ελληνικό λαό δίνοντας αφορμή για σχόλια και κριτική»

Είχε προηγηθεί και άλλη αγωγή από τη γυναίκα του Θ. Πάγκαλου, με την οποία ζητεί 1 εκατ. ευρώ από τον Β. Μυτιληναίο (φωτ. δεξιά).

Ο πολίτης έχει και άλλη αγωγή από την σύζυγο του κου Πάγκαλου, Χριστίνα Χριστοφοράκη, με την οποία ζητεί 1.000.000. Ένα χρόνο μετά ο αντιπρόεδρος αισθάνθηκε "ψυχική ταλαιπωρία, άγχος και στεναχώρια"...

Σήμερα ο Β. Μυτιληναίνος, σε συνέντευξή του στο Αλέξανδρο Κυριακόπουλο της "Ε", λέει πως "είναι τόσο πανομοιότυπη και βιαστική η τελευταία αγωγή, ώστε να με κατηγορέι ο κ.Πάγκαλος, μεταξύ άλλων, ότι παράνομα χρησιμοποίησα τη φωτογραφία του. Στο επίδικο άρθρο εγώ είχα χρησιμοποιήσει μόνο τη φωτογραφία της συζύγου του".

Στο άρθρό του ο Αλ. Κυριακόπουλος σημειώνει: "Αυτά που έγραφε ο Βαγγέλης Μυτιληναίος αναφέρουν εν συντομία τα εξής: αφού πρώτα γράφει για τους δήμους, συμπεριλαμβανομένου και του Σαρωνικού, στους οποίους «λιγουρεύονται κάποιοι να βγάλουν εκατομμύρια από την εκμετάλλευση των παραλιών (...) με το να τις κλείσουν», ώστε να μπορέσουν να γίνουν μετά «ξενοδοχειάρες με τις δικές τους παραλίες», φωτογραφίζει στη συνέχεια φανερά τα πρόσωπα που θεωρεί ότι βρίσκονται πίσω από το «ξεπούλημα των παραλιών» και δεν είναι άλλοι από τους ενάγοντές του.

Οταν έγραφε το επίμαχο άρθρο, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Σαρωνικός Συνεργασία» με επικεφαλής το νυν δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου, όμως δεν εξελέγη. Επίσης, για το θέμα των παραλιών, ο Δήμος Σαρωνικού έχει ουκ ολίγες φορές αντιδικήσει με τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο άρθρο, «ιθύνων νους υπάρχει, σημαίνον πολιτικό στέλεχος που όχι μόνο έβαλε το χεράκι του, αλλά δρομολόγησε το ξεπούλημα των παραλιών στο Λαγονήσι (...) επιδεικνύοντας πρωτοφανή πολιτικό παχυδερμισμό καίτοι Βουλευτής της περιοχής». Τέλος, η «σύζυγός του που θέλει να γίνει Δήμαρχος υπάρχει και δεν ξέρει πού της πάνε τα τέσσερα».

Παρά τις αγωγές, ο Βαγγέλης Μυτιληναίος εμμένει στα όσα είχε αρχικά γράψει, περίπου δύο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010. Οπως ανοιχτά λέει τώρα, η «υποψηφιότητα της Χριστίνας Χριστοφάκη στο Δήμο Σαρωνικού, καθώς και η παρουσία της στα κοινά του εν λόγω δήμου, αποτελούσε και αποτελεί δούρειο ίππο των μεγαλοσυμφερόντων και ο σύζυγός της βοηθάει στην επίτευξή τους».

Σε ό,τι αφορά τις παραλίες, «δεν παύουν να αποτελούν παράκτια φιλέτα που ενδείκνυνται για τουριστική αξιοποίηση. Εγώ μίλησα πολιτικά και διεκδίκησα, όπως και ο συνδυασμός μου, την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στις παραλίες. Οταν κάποιος δεν μπορεί να αντικρούσει τα επιχειρήματά σου και δεν κινείται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τότε το μόνο που κάνει είναι αγωγές. Αλίμονο αν σε κάθε πολιτικό, ο επίδοξος αντίπαλός του απαντούσε μόνο με αγωγές. Εγώ έκανα το καθήκον μου ως ενεργός πολίτης. Είπα τη γνώμη μου. Είπα αυτά που πίστευα και τα ίδια πιστεύω και σήμερα».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης γράφει στην αγωγή του πως «ουδέποτε σκέφθηκα αλλά ούτε και επεδίωξα να προκαλέσω με τη συμπεριφορά μου τόσο στην ιδιωτική μου ζωή όσο και στην Πολιτική τον Ελληνικό λαό δίνοντας αφορμή για σχόλια και κριτική». Εύλογα αναρωτιέται ο Βαγγέλης Μυτιληναίος, πώς γίνεται «ο κύριος που είπε πως "όλοι μαζί τα φάγαμε", ο συλλήβδην υβριστής των πάντων που βγαίνει και λέει "κοπρίτες" και "τεμπέληδες" όλους τους Ελληνες ανεξαρτήτως, να μην προκαλεί;».

vloutis1@gmail.com