Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Δίχως έλεος... Ήμαρτον...


ΕΓΚΛΗΜΑ... ΤΙΜΩΡΙΑ;
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ τρομάζει.
Πρωτόγνωρης έντασης χτυπήματα,πέρα
από κάθε λογική,σε κάθε γειτονιά,δίπλα σε σχολεία,μέσα σε χώρους συνάθροισης κοινού,όπως τράπεζες και μεγάλα εμπορικά καταστήματα,αιματηρές ληστείες και βία έχουν απλώσει ένα σκοτεινό πέπλο πάνω από τη φοβισμένη ελληνική κοινωνία και την αμήχανη Ελληνική Αστυνομία,που βλέπει τις εξελίξεις να την προσπερνούν. Η 32χρονη υπάλληλος Αθανασία Γκίνη έχασε τη ζωή της για τα 300 ευρώ του ταμείουπου επιχείρησε να ληστέψει ένας αλβανός κακοποιός, όταν βρέθηκε μεταξύ των πυρών
που αντάλλασσε ο δράστης με τον αστυνομικό,ο οποίος βρισκόταν ως πελάτης εκείνη την ώρα στο κατάστημα και προσπάθησε να τον συλλάβει.Την ίδια ώρα ο 62χρονος επιχειρηματίας Αθανάσιος Μιλιτσόπουλος έδινε μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο,βαρύτατα τραυματισμένος μετά τη μαφιόζικη επίθεση εις βάρος του την περασμένη εβδομάδα,όταν εξερράγη το παγιδευμένο αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του στη Βούλα.Η Αστυνομία διερευνά τώρα σοβαρά το ενδεχόμενο ο στόχος να ήταν άλλος επιχειρηματίας,ο οποίος διέμενε σε γειτονική κατοικία και διαθέτει παρόμοιο αυτοκίνητο!Και δεν ξέρει ποια μαφία κινεί ποια νήματα και με ποιον στόχο...

Το έγκλημα της Βούλας θυμίζει μαφιόζικα χτυπήματα που συνέβαιναν στο Σικάγο ή στη Σικελία του προηγούμενου αιώνα. Τα μέλη των εγκληματικών ομάδων που δρουν πλέον στην Ελλάδα είναι αδίστακτα και η δράση τους τρομάζει. Δεν λογαριάζουν τίποτε. Νεκροί και τραυματίες από σύμπτωση, απλώς γιατί βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος ώρα, δεν μετράνε.

Στην επίθεση της Βούλας οι δράστες τοποθέτησαν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό σε τζιπ μεγάλου κυβισμού που ήταν σταθμευμένο απέναντι από δημοτικό σχολείο. Αν ο επιχειρηματίας είχε πάει λίγα ώρα νωρίτερα στο αυτοκίνητό του, σήμερα θα μιλούσαμε για τραγωδία με θύματα αθώα παιδιά, δασκάλους και γονείς που πήγαιναν εκείνη την ώρα στο σχολείο, καθώς τμήματα του αυτοκινήτου εκτοξεύθηκαν σε μεγάλη απόσταση. Κομμάτια του έσκασαν με δύναμη ως και πάνω στα τζάμια των σχολικών αιθουσών. Θα μπορούσε απλώς τη στιγμή της έκρηξης να περνάει από τον δρόμο κάποιο άλλο αυτοκίνητο ή κάποιος πεζός.

Ο «μετρ» των εκρήξεων

Οι αξιωματικοί της Ασφαλείας Αττικής πιστεύουν ότι τη μεγάλη ποσότητα εκρηκτικού υψηλής ταχύτητας (σύμφωνα με πληροφορίες ήταν C4) την τοποθέτησε κάτω από το κιβώτιο ταχυτήτων αλλοδαπός, με εμπειρία στις παγιδεύσεις αυτού του τύπου, και στη συνέχεια τη συνέδεσε με καλώδιο στο σύστημα εκκίνησης του αυτοκινήτου. Απέμενε, όπως έγινε, ο ανύποπτος Αθανάσιος Μιλιτσόπουλος να βάλει το κλειδί στη μίζα και να γυρίσει τον διακόπτη.

«Ο δράστης είναι άτομο που διαθέτει την τεχνογνωσία για την κατασκευή και την τοποθέτηση ενός τόσο ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού» εκτιμούν οι αστυνομικοί, σημειώνοντας ότι «πιθανότατα πρόκειται για μέλος μαφίας,και ειδικότερα Ρώσο,Ουκρανό ή Σερβοβόσνιο,καθώς ανάλογες μέθοδοι πυροδότησης βόμβας τηρούνται τα τελευταία χρόνια κυρίως σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης».

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελληνική άκρη. Οπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, μόνο ένας Ελληνας θα μπορούσε να έχει κατασκευάσει τέτοιου είδους βόμβα, αλλά σήμερα βρίσκεται στις φυλακές. Ετσι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα στον κόσμο του εγκλήματος να κάλυψαν το ξαφνικό κενό που προέκυψε, βρίσκοντας έναν αλλοδαπό με ειδικές γνώσεις στην κατασκευή βομβών. Υπενθυμίζεται ότι με τον ίδιο τρόπο είχε πυροδοτηθεί εκρηκτικός μηχανισμός πριν από περίπου 10 χρόνια στην Κρήτη, στο αυτοκίνητο του τότε αστυνομικού διευθυντή Ηρακλείου Κ. Σολδάτου , με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η σύζυγός του.

Ηθελε να σκοτώσει

Ούτως ή άλλως οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι ο εκτελεστής της Βούλας πληρώθηκε αδρά λόγω της ιδιαιτερότητας της βόμβας. «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να μην έκανε απλώς το χτύπημα και να διέφυγε στο εξωτερικό,αλλά να μένει στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη πόλη στην Ελλάδα,προσφέροντας τις υπηρεσίες του και αναμένοντας την επόμενη ανάθεση τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού».

Ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή πάντως για την ανατίναξη του αυτοκινήτου είναι βέβαιο ότι αυτή τη φορά δεν ήθελε να στείλει προειδοποιητικό μήνυμα. Ηθελε να σκοτώσει. Το χειρότερο σενάριο, το οποίο εξετάζει όμως με ιδιαίτερη σοβαρότητα η Αστυνομία, είναι ο άτυχος επιχειρηματίας που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή στο νοσοκομείο έχοντας χάσει τα δυο του πόδια, να μην ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης της Βούλας. Αναζητούν έναν γείτονά του που είχε παρόμοιο αυτοκίνητο, αλλά διαφορετικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η πιθανότητα ο στόχος να ήταν άλλος εξετάζεται σοβαρά, καθώς, όπως λένε οι αστυνομικοί, από τις έως τώρα καταθέσεις που έχουν λάβει (περισσότερες από 50) από άτομα του επαγγελματικού και οικογενειακού περιβάλλοντος του Αθανάσιου Μιλιτσόπουλου δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να τους οδηγούν στα κίνητρα των δραστών. Επίσης μέχρι στιγμής δεν κρίνονται ουσιώδη ούτε κάποια «βουβά» τηλεφωνήματα που είχαν γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο κατάστημά του στο κέντρο της Βούλας. Απομένει ωστόσο να κατορθώσουν κάποια στιγμή να μιλήσουν και με το ίδιο το θύμα, που λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του- φέρει επιπλέον βαρύτατα τραύματα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του- δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση. Ο κ. Μιλιτσόπουλος είναι εισαγωγέας ρούχων από τη Βραζιλία και οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση λένε ότι πρέπει να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια προτού πουν με βεβαιότητα πως στόχος ήταν άλλο άτομο.

Τραγική αμέλεια

«Αν και η δουλειά δείχνει επαγγελματική και είναι προφανές ότι είχε γίνει προεργασία της επίθεσης,εν τούτοις,αν τελικά αποδειχθεί ότι ο βομβιστής έκανε λάθος,θα είναι τραγικό. Την...αμέλειά του θα την έχει πληρώσει ακριβά ένας άνθρωπος που δεν έφταιγε. Ωστόσο δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν έναν τέτοιο μηχανισμόχωρίς να είναι σίγουροι για το άτομο που έχουν ως στόχο» επισημαίνουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Σε περίπτωση που τελικά διαπιστωθεί από την έρευνα ότι άλλος ήταν τελικά ο στόχος, οι έρευνες θα επικεντρωθούν σε έναν 36χρονο ένοικο έως πρόσφατα του ίδιου συγκροτήματος κατοικιών, όπου διαμένει και το 62χρονο θύμα. Ο νεαρός επιχειρηματίας-μυστήριο είναι αντιπρόσωπος εταιρείας οπλικών συστημάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρελθόν είχε κάνει κάποια σοβαρά οικονομικά ανοίγματα, ωστόσο δεν κατάφερε να επιτύχει τις επαγγελματικές συμφωνίες που προσδοκούσε, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει έκτοτε προβλήματα.

Περίοικοι αναφέρουν ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα μετακόμισε από την πολυκατοικία της Βούλας, ωστόσο δεν έχει παραδώσει ακόμη τα κλειδιά του διαμερίσματός του. Η Αστυνομία προβληματίζεται γιατί ο 36χρονος έχει εξαφανιστεί και από το νέο του σπίτι, αλλά και από το γραφείο του. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες έχει φύγει στο εξωτερικό. Λέγεται μάλιστα ότι βρίσκεται στην Κίνα. Οι δύο άνδρες πάντως έχουν διαφορετική ηλικία και χαρακτηριστικά σώματος και προσώπου, και αυτό το γεγονός φαίνεται να αποδυναμώνει την εκδοχή του λάθους. Από την άλλη πλευρά όμως, στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και πάλι ο ανοιχτός φάκελος της ρίψης από αγνώστους πριν από πέντε χρόνια αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος αποτελούνταν από 200 γραμμάρια μασούρι δυναμίτιδας, στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου έμεναν και τότε οι δύο επιχειρηματίες. Η Αστυνομία ουδέποτε βρήκε την άκρη εκείνης της υπόθεσης. Μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας ανακάλυψε ότι τότε ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε ριφθεί στην πυλωτή, μεταξύ των σταθμευμένων δίπλα δίπλα τζιπ των δύο επιχειρηματιών, και ο εισαγωγέας των ρούχων είχε πει ότι δεν είχε διαφορές με κάποιον και δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την επίθεση...

Κλέφτες και αστυνόμοι


Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες η εγκληματικότητα σπάει κάθε ρεκόρ και όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα εκπίπτει στην κατηγορία των χωρών υψηλής επικινδυνότητας με δολοφονίες, ληστείες, κλοπές, βιασμούς, διαρρήξεις, εμπόριο ναρκωτικών και απάτες να συμβαίνουν κάθε ώρα.

Το απόγευμα της Παρασκευής ένα νεαρός αλλοδαπός λήστεψε υποκατάστημα τράπεζας του Πειραιά και, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας, ταμπουρώθηκε σε εγκαταλειμμένο κτίριο επί ώρες. Αλλά σαν να μην έφταναν οι κακοποιοί που αλωνίζουν ανεξέλεγκτα, με τα όπλα τους λύνουν τις διαφορές τους και οι αστυνομικοί. Ουκ ολίγες φορές είχε απασχολήσει την υπηρεσία του ο Αστυνόμος Α΄ που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης και ο οποίος προχθές το μεσημέρι εισέβαλε σε καφετέρια στην οδό Αδριανού 1 στην Πλάκα και πυροβόλησε τον 59χρονο ιδιοκτήτη της, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στον ώμο.

Σύμφωνα με συναδέλφους του ο εν λόγω αξιωματικός τα προηγούμενα χρόνια είχε υπηρετήσει στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα. Τότε, όπως λένε, είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι έπαιρνε χρήματα για «προστασία» νυκτερινών κέντρων διασκέδασης της περιοχής. Οι πληροφορίες αυτές εξανάγκασαν τους προϊσταμένους του να κρίνουν πως έπρεπε να μετακινηθεί και τελικά μετατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού.

Ανθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι όσο διάστημα ήταν στον Ωρωπό γνωρίστηκε με έναν εργολάβο οικοδομών και από κοινού πλησίασαν τον ιδιοκτήτη της καφετέριας και τον έπεισαν να τους δώσει ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να επενδυθεί σε ακίνητα.

Ο χρόνος περνούσε και η επένδυση δεν γινόταν. Ο επιχειρηματίας όταν αντιλήφθηκε ότι τα λεφτά είχαν «κάνει φτερά» αποφάσισε να απευθυνθεί στην Αστυνομία και να καταγγείλει τον Αστυνόμο Α΄, ο οποίος μετατέθηκε εκ νέου στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. Εκτοτε βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για να διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας.

Οπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ο συνάδελφός τους προσποιούμενος ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα πήρε αναρρωτική άδεια από την οποία επέστρεψε προχθές και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ένοπλη επίθεση να σχετίζεται με την καταγγελία του επιχειρηματία.
* πηγή: το Βήμα
















Σαλαμίνα
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι πρόβες για την μεγάλη προσπάθεια του Κώστα Βλουτή να βοηθήσει 8 ανθρώπους στην Σαλαμίνα που, αυτό τον καιρό, δοκιμάζονται σκληρά.

Του Άρη Δήμου


Ανάμεσα τους και 5 παιδιά, ηλικίας 4 - 13 ετών, που περπατούν ξυπόλητα στο σπίτι για να μη χαλάσουν τα παπούτσια που φορούν στο σχολείο. Ο 47χρονος πατέρας του έπεσε θύμα ασυνείδητου οδηγού που τον χτύπησε μπαίνοντας στο καφενείο με το αυτοκίνητο.

Μαζί με τον Κώστα, στο Φιλανθρωπικό Μουσικό Θέαμα "Στο Όνομα της Αγάπης", θα εμφανιστούν: Άντζυ Σαμίου, Χριστίνα Μανούση (Σταρ Ελλάς), Σανκάρα (μάγος-ταχυδακτυλουργός), Ντέρεκ Λιοντής, Γιώργος Κωνασταντίνου, Ρούλα Πανούσου κ.ά.

Την Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 και στις 7 το απόγευμα, στο "Flamingo" Σαλαμίνας, κάθε προσπάθειά μας θα είναι "Στο Όνομα της Αγάπης"!!!