Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

ΟΧΙ ΑΛΛΟ... AIDS...

ΜΠΙΛΙ ΜΠΟ

Ο Μπίλι Μπο ήταν σαν τους Dolce Cabbana πολύ πριν σκάσει το σούπερ επιτυχημένο σισιλιάνικο δίδυμο σχεδιαστών: προκλητικός και σεξουαλικά προσανατολισμένος, με έναν τρόπο που ερέθιζε τη φαντασία, αλλά δεν σόκαρε τις κυρίες που έρχονταν για λαϊκό προσκύνημα στο ατελιέ του, στην Κανάρη.

'Ανοιξε κατάστημα στην Νέα Υόρκη, έντυσε τις αεροσυνοδούς στις καλές εποχές της Ολυμπιακής και έτσι -επιτυχημένος, άρα αποδεκτός- πρωτοστάτησε με τα μακριά του μαλλιά, με το ξεκούμπωτο πουκάμισο, με τη ζωή σαν πάρτι στη Μύκονο και με την soft γοητεία του στην, εν μέρει, απελευθέρωση του συλλογικού ελληνικού υποσυνειδήτου.

Αν δεν είχε φύγει νωρίς, ίσως να ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας παγκοσμίως, αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ.

'Εφυγε από τη ζωή χτυπημένος από το aids, το καλοκαίρι του 1987, σε ηλικία 33 ετών.

1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
Μύνημα Γενικού Γραμματέα Ο.Η.Ε

"Το γεγονός ότι σήμερα λιγότεροι άνθρωποι μολύνονται από τον HIV και λιγότεροι πεθαίνουν από AIDS, οφείλεται σε όσους ηγούνται της προσπάθειας για την καταπολέμηση της νόσου.

Οι κυβερνήσεις υλοποιούν τις υποσχέσεις τους για κλιμακωτή αύξηση της καθολικής πρόσβασης στην πρόληψη, την θεραπεία, την περίθαλψη και την υποστήριξη, αν και ακόμα βρισκόματε στην αρχή.

Το AIDS δεν θα εξαφανιστεί γρήγορα...

Η ταχύτητα με την οποίαν οι άνθρωποι μολύνονται από τον HIV , είναι μεγαλύτερη από αυτήν με την οποίαν μπορούμε να τους περιθάλψουμε.

Το AIDS παραμένει ανάμεσα στις 10 βασικές αιτίες θανάτου, παγκοσμίως, ενώ είναι ο υπ΄αριθμόν ένα δολοφόνος στην Αφρική.
Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να διατηρήσουμε το σημερινό momentum.

Πρέπει να βάλουμε τέλος στο στίγμα και τις δικρίσεις που δεν επιτρέπουν σε τόσους ανθρώπους να ενημερώνονται για το πως μπορούν να προστατευθούν από τον HIV και για το πως θα λάβουν θεραπευτική αγωγή.

Χρειαζόμαστε αρκετούς πόρους για να προσφέρουμε υπηρεσίες που θα έχουν πραγματική απήχηση στις κοινωνίες και σε ολόκληρα έθνη.

Η ανάγκη για καθοδήγηση, ενίσχυση και υλοποίηση των υποσχέσεων για το AIDS , είναι περισσότερο πραγματική και επίγουσα από ποτέ.

Στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS , ας δεσμευτούμε να γίνουμε "δωρητές ελπίδας" που προσφέρουν θάρρος και αναλαμβάνουν δράση για τη δημιουργία ενός μέλλοντος χωρίς AIDS".

Μπαν Κι - Μουν
Γενικός Γραμματέας Ο.Η.Ε.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

- Σήμερα το βράδι, στο Πολυχώρο Αθηναΐς, πλήθος εκδηλώσεων διοργανώνονται, καθώς και εικαστική έκθεση της οργάνωσης Be Positive.

Την Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί είναι:

- 8:30-12:00 : Εξέταση για τον HIV, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 196).

- 12:00μ.μ. : Πορεία ενημέρωσης από εθελοντές οργανώσεων στο κέντρο της Αθήνας, με την συνοδεία μουσικής από τον Βασίλη Βασιλάτο και με την Ομάδα Κρουστών Μουικού Τμήματος ΕΜΠ.
Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Κλαυθμώνος και θα καταλήξει στην πλατεία Ψυρρή.

- 08:00-16:00 : Διανομή φυλλαδίων και ενημέρωση στο σταθμό ηλεκτρικού στον Πειραιά, από τα προγράμματα ΚΕΘΕΑ, Νόστος και Εξάντας.

- 11:00-14:00 μ.μ. : Διανομή φυλλαδίων και ενημέρωση από το Συμβουλευτικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο χώρο του πανεπιστημίου.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:

- Τηλεφωνική υποστήριξης ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ: 1145
Λειτουργεί όλο το 24ωρο και εξυπηρετεί τους ενδιαφερομένους, σε όλη την Ελλάδα.

-Συμβουλευτικό κέντρο ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

Ανδρούτσου 63 ,185 32, Πειραιάς, τηλ. κέντρο: 210-4220708 / 210-4111341

-Συμβουλευτικό κέντρο ΚΕΘΕΑ ΕΞΑΝΤΑΣ
Κολοκοτρώνη 93, 185 35, Πειραιάς, τηλ. κέντρο: 210-4227940 /210-4227950

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ επ. Θήβας οι 'Άγιοι Ανάργυροι" και ο Δήμος Θηβαίων διοργανώνουν ημερίδα με θέμα ΑμεΑ "Αποδοχή Συνεργασία-Διαβίωση".
Η ημερίδα τελεί υπο την αιγίδα του συλλόγου "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ" και του προέδρου του Ομίλου της UNESCO Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού Αντώνη Παπαδόπουλου και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου στις 17:00 στην αίθουσα "Αλέξανδρος Κοφίνης" στο συνεδριακό κέντρο Θήβας.

Ειδικός προσκεκλημένος της εκδήλωσης είναι ο δημοσιογράφος, ειδικευμένος σε θέματα ΑμΕΑ και πολυβραβευμμένος στιχουργός, Κώστας Βλουτής, όπου και θα βραβευθεί από τον δήμαρχο της πόλης, για την πολύχρονη προσφορά του.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς θα προβληθεί και η ταινία του Αντώνη Παπαδόπουλου "Ο 'Ανθρωπος που Κέρδισε τη ζωή" που αναφέρεται στο δύσκολο έργο του Κώστα, προς την επιτυχία...


Επιμέλεια: 'Αρης Δήμου