Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!

Η επιστροφή των Αγανακτισμένων

 Επέστρεψαν.
Ένας χρόνος πέρασε και τώρα νάτους στο Σημείο Μηδέν και του αγώνα...
"Οι ήρωες πολεμούν σαν έλληνες! Θα το διαπιστώσετε δήμιοι τροϊκανοί και τομάρια πολιτικοί μας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ"... Με το χέρι σηκωμένο και με υπερηφάνεια η κυρία που το κρατά.
Ένα άλλο μύνημα, γραμμένο με μαρκαδόρο και σε χαρτόνι, αν και γνώριμο, σου κόβει και πάλι την ανάσα: "ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΘΕΕ ΜΟΥ"...

Η νεολαία μπροστά...
Με κεντρικό σύνθημα ''φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!'' οι Αγανακτισμένοι έδωσαν, μέσω facebook, νέο ραντεβού στο Σύνταγμα για τις 6 το απόγευμα της Κυριακής.  Πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα και με εντολή της αστυνομίας διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά από τη Βουλή, έτοιμοι και πάλι να απωθήσουν τον κόσμο.  

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...

Έριξαν χημικά στο συγκεντρωμένο πλήθος και προσπάθησαν να τους απομακρύνουν.
Παρά την ένταση και τα χημικά, οι Αγανακτισμένοι, δεν απομακρύνθηκαν από το Σύνταγμα με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστές οι Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας ενώ έγινε και μία προσαγωγή ενός νεαρού διαδηλωτή στο περίπτερο έξω από τον Εθνικό Κήπο, στο ύψος της οδού Ξενοφώντος.

Στο σήμειο έφτασαν και οι Αγανακτισμένοι μοτοσικλετιστές οι οποίοι έκαναν πορεία με τις μηχανές τους. Τα συνθήματα ξαναζωντανεύουν!!!
Οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας οργάνωσαν την 56η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής, με αναχώρηση από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 6.30 για το Σύνταγμα.  
Ο Γιώργος το λέει ξεκάθαρα: "Χημικά σε σχολεία (μια φορά έγινε στο Ισραήλ και απολύθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας). 5 παιδιά στο νοσοκομείο. Ανακρίσεις ανηλίκων χωρίς καν την παρουσία γονέα η δικηγόρου. Χημικά μέσα σε αυλές σπιτιών και ένα μωράκι στο νοσοκομείο. Ξύλο σε όποιον θέλουν χωρίς λόγο και αιτία. Η λύση είναι μια και μόνο μια.Να πάνε στα τσακίδια όλοι και να μας αφήσουν μόνους μας. Καλλίτερα θα τα καταφέρουμε"...

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους. Τούς φώναζαν: "κοράκια εσείς τα προκαλείτε όλα"!!!

Ανάλογη συγκέντρωση  πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο.

Το περασμένο Σάββατο, 2 Μαρτίου, χιλιάδες Πορτογάλοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι πως επέλεξαν την ημέρα άφιξης του κλιμακίου της Τρόικας για να βγουν στους δρόμους... 


Το άρθρο θα το βρεις κι ΕΔΩ...