Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Στο σκαμνί ο Γιώργος Καρατζαφέρης για πόθεν έσχες και off shore!


Α Π Ο Φ Α Σ Η
ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ στη Δικαιοσύνη 
για ανειλικρινή δήλωση πόθεν έσχες και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ Χρυσοβελώνη: Ο πρόεδρος έχει και ...3η offshore στη κατοχή του!!!  Μέσα στον φάκελο με τις off shore υπάρχουν και στοιχεία φωτιά και για ακίνητα


Παραπέμπεται στον εισαγγελέα ο Γιώργος Καρατζαφέρης από την αρμόδια επιτροπή της βουλής για ανακριβή δήλωση Ποθεν Εσχες και παράνομη κατοχή οφ σορ. Το σχετικό πόρισμα παραδόθη…

Με ομόφωνη απόφαση η επιτροπή της Βουλής αποφάσισε την παραπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη στη δικαιοσύνη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες και για συμμετοχή σε off shores εταιρείες. 

Μάλιστα, η απόφαση της επιτροπής είναι καταπέλτης, αφού θα ζητηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο να κάνει διαχωρισμό των κτηθέντων, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως θα ελεγχεί το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου ευρώ, έτσι ώστε να μπορεί να επιστραφεί στο Δημόσιο ή να λάβει το δημόσιο τα νόμιμα. 
Την ίδια ώρα, ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, βουλευτής που δεν κατονομάζεται αποκάλυψε πως υπήρξε και τρίτη off shore που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση του Γιώργου Καρατζαφέρη. 
Πάντως, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι αντιμέτωπος να βρεθεί αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες, αυτή της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της συμμετοχής σε υπεράκτια (offshore) εταιρεία.
Η συζήτηση ξεκίνησε μεν στις 6 το απόγευμα, ωστόσο, άργησε να ασχοληθεί με το θέμα του προέδρου του ΛΑΟΣ, καθώς προηγήθηκαν μια σειρά από άλλα ουσιαστικά και διαδικαστικά ζητήματα.

Παραπέμπονται και οι Αρ. Τσιμπλάκος, Τ. Χυτήρης
Πέραν αυτών τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι από τα ευρήματα του αναδρομικού ελέγχου προκύπτει η ανάγκη παραπομπής στην Δικαιοσύνη των πρώην υπουργού της ΝΔ, κ.κ. Αριστείδη Τσιμπλάκου και του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχου Χυτήρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγκτές εντόπισαν διαφορές που ξεπερνούν το σχετικό όριο των 40.000 ευρώ μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων τους και των τραπεζικών τους καταθέσεων. Οι ελεγχόμενοι είχαν κληθεί για εξηγήσεις οι οποίες όμως δεν ικανοποίησαν τους ορκωτούς λογιστές.
Επίσης, κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε να ζητηθούν περαιτέρω εξηγήσεις από τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο και την κυρία Μαριέττα Γιαννάκου.
Υπενθυμίζεται, ο αναδρομικός έλεγχος έδειξε ότι στο πόθεν έσχες του πρώην προέδρου του ΣΥΝ για το οικονομικό έτος 2002 δεν δικαιολογούταν ποσό 68.000 ευρώ. Οι ελεγκτές ζήτησαν εξηγήσεις και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ προσκόμισε απόδειξη από την οποία προκύπτει ότι το ποσό αντιστοιχεί σε δάνειο που έλαβε από το κόμμα. Ο ίδιος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους εξήγησε ότι η υπόθεση είναι γνωστή από το 2003 καθώς η σχετική βεβαίωση για την λήψη δανείου συνόδευε την περιουσιακή κατάσταση που είχε καταθέσει τότε στην Βουλή. Ωστόσο η απάντηση δεν ικανοποίησε ορισμένα μέλη της επιτροπής. Αναφορικά με την κυρία Γιαννάκου το πρόβλημα εντοπίστηκε την περίοδο που βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγό της και αδυνατούσε να δηλώσει τις μεταβολές στην περιουσιακή της κατάσταση.

"ΧΕΡΙ _ ΧΕΡΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΤΖΑΦΕΡΗΣ

Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η
Στη Δικαιοσύνη ο "πατριώτης" με τις offshore 
και το ύποπτο έμβασμα
Η Βουλή αποφάσισε να στείλει το πόρισμα στη Δικαιοσύνη και έτσι, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες 
σε βαθμό κακουργήματος.

ΒΙΝΤΕΟ-Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Οι ορκωτοί ελεγκτές άρχισαν να ελέγχουν την περίοδο 2002 - 2007, κατά την οποία ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου τους, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν κενά στο Πόθεν Έσχες του και ακολουθώντας μια υπερατλαντική διαδρομή οδηγήθηκαν στην εξωχώρια εταιρεία "Catalina" που ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη και στον υιό του.
Τον Νοέμβριο του 2007 εμφανίζονται σε λογαριασμό της δύο εμβάσματα από την εταιρεία "Premium Properties" (σ.σ.: δικαιούχος της οποίας εμφανίζεται ο Αλέξανδρος Τσάτσος, ιδιοκτήτης της Κεστρέλ), συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. 
Η "Catalina" δέχθηκε τρία επίμαχα εμβάσματα, ύψους 1,64 εκατ. ευρώ, από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ. Όταν λοιπόν το πορτοφόλι της εταιρείας γεμίζει, χάνονται τα ίχνη της. 
Τον Αύγουστο του 2008 εμφανίζεται ακόμη ένα έμβασμα 150.000 ευρώ από την εταιρεία "Malwern" προς την "Catalina International", με πραγματικούς και ισότιμους δικαιούχους τον Γ. Καρατζαφέρη κατά 50% και τον γιο του Ιωάννη κατά 50%.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα στείλει τον φάκελο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η ίδρυση της "Catalina" 
Η "Catalina" φέρεται να ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του '92 με έδρα τα νησιά Turks and Caicos και πραγματικούς ισότιμους δικαιούχους τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον γιο του.
Τον Σεπτέμβριο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας RBC, η αξία του πορτφόλιο της υπεράκτιας ανερχόταν σε 6.600.000 δολάρια, ενώ σε έγγραφο αξιολόγησης του πελάτη από την τράπεζα η ακίνητη περιουσία του υπολογιζόταν σε 20.000.000 ευρώ.
Αναλυτικά, αναφέρονται δύο ακίνητα στο Παλαιό Φάληρο, επιχειρηματικά ακίνητα στην Καλλιθέα, θερινή κατοικία στο Λαγονήσι η αξία της οποίας υπολογίζεται από την τράπεζα στα 6.000.000 ευρώ και διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στις Βρυξέλλες, που αποκτήθηκε το 1999.
Η «Catalina» μετονομάστηκε σε "Sunlight Delight LTD" και τον Ιανουάριο του 2010 ορίστηκε εγγεγραμμένος μέτοχος η αδελφή του Γ. Καρατζαφέρη.
Στις 16 Φεβρουαρίου του 2010 με εντολή του Καρατζαφέρη μεταφέρονται τα υπόλοιπα της εταιρείας στο όνομα του εμπιστεύματος The Ferisca Trust και τον Απρίλη του ίδιου έτους οι λογαριασμοί της RBC έκλεισαν.
Επίσης, σύμφωνα με τους λογιστές, ο Γ. Καρατζαφέρης είχε και την υπεράκτια "Homeric GT" με έδρα τα νησιά Turks and Caicos, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του '83 και μετονομάστηκε σε "Homeric TCI".

Ο ηθοποιός που άφησε το star system για να γίνει διάκονος...

Μοναχός Ιερόνυμος
Έχει παίξει στις "7 θανάσιμες πεθερές" τον "πατέρα Ευτύχιο"!
Είναι Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής "Παλκοσένικο"

Ο Ευγένιος έγινε πατέρας Ιερώνυμος.

Τη σημαντικότερη απόφαση της ζωής του πήρε ο γνωστός ηθοποιός Ευγένιος Λαμπρινάκος. Δημοσιεύματα και φωτογραφίες φανερώνουν πως ο αγαπημένος ηθοποιός που όλοι γνωρίσαμε στην τηλεοπτική σειρά ''7 θανάσιμες πεθερές'' ακολούθησε πλέον τον εκκλησιαστικό βίο.

Ο ηθοποιός, αφού πρώτα έγινε μοναχός με το όνομα Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, πριν από μερικές μέρες τον χειροτόνησε Διάκονο.
Ο νέος κληρικός, μετά τον Ελληνικό Στρατό, θέλησε να γίνει ηθοποιός και στο βιογραφικό του καταγράφεται ως Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής "Παλκοσένικο" του Χρήστου Τσάγκα, του Θεατρικού Σπουδαστήριου Κώστα Καζάκου και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής "ΙΑΣΜΟΣ", του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Παρακολούθησε το Σεμινάριο Κ.Ε.Κ. Αιγαλέου για Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου, "Μορφές Τουρισμού" και το Σεμινάριο Κ.Ε.Κ. "ΜΕΝΤΩΡ", Εκπαιδευτική Α.Ε. για "Προώθηση Εκδηλώσεων Τέχνης & Πολιτισμού".
Ο νεοχειροτονούμενος π. Ιερώνυνος, ο κατά κόσμον Ευγένιος Λαμπρινάκος, είπε ανάμεσα στα άλλα στην ομιλία του: "Συνειδητοποιώ ότι καλούμαι να αγωνίζομαι ως καλός στρατιώτης Χριστού, να υπομένω αγόγγυστα κάθε θλίψη και στενοχωρία, κάθε δοκιμασία και ταλαιπωρία προς χάριν της αγάπης του Θεού αλλά και της θυσιαστικής αγάπης που οφείλω να έχω προς πάντας τους αδελφούς» ευχαριστώντας τον γέροντα του αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Γασπαράτο, τον Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο Μητράρα, τον Αρχιμανδρίτη π. Απόστολο Πορτοκαλίδη, τον Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Δελλή καθώς και τους αιδεσιμολογιώτατους π. Χαράλαμπο Πέρρο, Αγάπιο Παπαδόπουλο και Μελέτιο Κώνστα για το ανύστακτο ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους καθώς και τους Σεβαστούς Πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς που συμμετείχαν στην προσωπική του Πεντηκοστή".
Και κατέληξε: "Τέλος τον λόγον στρέφω σε εσάς Σεβασμιώτατε Πάτερ και Δέσποτα που πρόθυμα δεχθήκατε να με εισαγάγετε εις τα ενδότερα του καταπετάσματος. Η αρχιερατική σας αγάπη, η ειλικρίνεια σας, η αμεσότητα της επικοινωνίας σας, και οι πατρικές σας συμβουλές θα μείνουν για πάντα μέσα μου ανεξίτηλα. Με αγκαλιάσατε με περισσή πατρική αγάπη, με νουθετήσατε και με ενδυναμώσατε στις αποφάσεις μου. Εκφράζω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου και την απέραντη αφοσίωση μου σε σας δια την μεγάλη δωρεά της Διακονίας που σήμερα μου εμπιστεύεστε"...

Η χειροτονία του πατέρα Ιερώνυμου έγινε την Κυριακή που μας πέρασε στον Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς και φωτογραφίες της τελετής αλλά και φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο site "Romfea.gr"