Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ "Ασημένιος" ο Πάνος Τριανταφύλου, στη σπάθη!...

ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ...
Μετάλλιο με το... σπαθί του κέρδισε ο Ελληνας οπλομάχος!... Χάλκινο στο Μπότσια!
Ήταν φαβορί για το μετάλλιο και το απέδειξε και μέσα στο τερέν. 
Ο Πάνος Τριανταφύλλου, μετά από εξαιρετική αγωνιστική παρουσία, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σπάθη κατηγορίας Β` και χάρισε στην Ελλάδα ένα ακόμα μετάλλιο (σ.σ. το όγδοο χρονικά).

Ο Τριανταφύλλου, ο οποίος καθ`όλη τη διάρκεια της πορείας προς το Ρίο είχε πολλές και σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες με αποτέλεσμα να βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη του αγωνίσματος, στα προκριματικά σημείωσε τέσσερις νίκες. 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΕ / Ν. Καρανικόλας



Ο Έλληνας οπλομάχος νίκησε κατά σειρά 5-3 τον Πολωνό Κάστρο, 5-1 τον Καναδό Μέινβιλ, 5-4 τον Γερμανό Τσεμά και 5-1 τον Κινέζο Φενγκ.     



Στα προημιτελικά ξεπέρασε εύκολα τα εμπόδια του Καναδού Μέινβιλ με 15-6, ενώ στα ημιτελικά καρδιοχτύπησε απέναντι στον Πολωνό Πλούτα τον οποίο όμως τον νίκησε με 15-14. Ο Τριανταφύλλου προηγήθηκε με 14-11, ο Πλούτα ισοφάρισε σε 14-14 και η πρόκριση στον τελικό ήρθε χάρη στην ανωτερότητα του Έλληνα πρωταθλητή, η οποίος πανηγύρισε μαζί τους? Βραζιλιάνους αλλά και την ελληνική κερκίδα, τη νίκη-πρόκριση.

Στον τελικό, o Τριανταφύλλου έχασε 15-7 από τον Ουκρανό Ντάτσκο, ωστόσο μικρό το κακό, κάτι που φάνηκε και από τους έξαλλους πανηγυρισμούς στους οποίους ξέσπασε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.
Τέταρτος ο εξαιρετικός Βασίλης Ντούνης
Ο Βασίλης Ντούνης, έστω κι αν δεν πανηγύρισε μετάλλιο, έβαλε τα... γυαλιά σε όλους όσοι πήραν την απευθείας πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο Έλληνας οπλομάχος βρέθηκε με πρόσκληση της IPC στην Βραζιλία, ωστόσο με εξαιρετιές εμφανίσεις κατέκτησε την 4η στην σπάθη κατηγορίας Α, αποδεικνύοντας ότι τα... ράσα δεν κάνουν τον παπά!
Σημείωσε πέντε στα πέντε στα προκριματικά και με συνολικό απολογισμό έξι νίκες σε οκτώ αγώνες, κατέκτησε την 4η θέση, η οποία ισοδυναμεί με άθλο αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε ν` αντιμετωπίσει αθλητές με τεράστια αγωνιστική εμπειρία.

Ο Ντούνης νίκησε κατά σειρά στα προκριματικά τους Τσεν (Κίνα) με 5-4, Τσέντρικ (Ουκρανία) με 5-3, Πελεγκρίνι (Ιταλία) με 5-4, Νομπλέ (Γαλλία) με 5-2 και Όσβατ (Ουγγαρία) με 5-2.

Στα προημιτελικά επικράτησε 15-12 του Τσεν, για να προκριθεί στα ημιτελικά όπου έχασε 15-12 από τον Όσβατ.
Στον  "μικρό" τελικό, ο Ντούνης έχασε 15-5 από τον πανίσχυρο Κινέζο Τιάν και κατετάγη 4ος.

Στην ίδια κατηγορία της σπάθης αγωνίστηκε και ο Γεράσιμος Πυλαρινός, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να σημειώσει μόλις μια νίκη σε πέντε αγώνες και συγκεκριμένα επί του Τσεόνγκ (Χονγκ Κονγκ) με 5-2.

Στους υπόλοιπους αγώνες έχασε 5-1 από τον Γάλλο Λεμόν, 5-0 από τον Κινέζο Τιάν, 5-2 από τον Τσαν (Χονγκ Κονγκ) και 5-3 από τον Ουκρανό Ντέμτσουκ.


χάλκινο στο Μπότσια...


Η Εθνική Ομάδα στους Παραολυμπιακούς κυριολεκτικά σαρώνει...
Σχεδόν καθημερινά αποκτά μετάλλιο...
Αλλο ένα χάλκινο μετάλλιο προστέθηκε στη συλλογή της με αυτό των παιδιών του Μπότσια με χάλκινο χρώμα!

Η ελληνική Ομάδα που αποτελείται από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Αννα Ντέντα και Νίκο Παπανό επικράτησε της Συγκαπούρη 8-1, στον μικρό τελικό των μεικτών ζευγαριών BC3 και έτσι χάρισε στην Ελλάδα το όγδοο της μετάλλιο.

* Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Χάλκινο μετάλλιο η Δήμητρα Κοροκίδα!...

ΕΞΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Και ένα κορίτσι στα μετάλλια...

Το έκτο της μετάλλιο κέρδισε η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο ντε Τζανέιρο...
Μετά τα χρυσά του Κωνσταντινίδη και του Στεφανουδάκη, το ασημένιο του Σενικίδη και τα δύο χάλκινα του Ζησίδη και του Μπακοχρήστου, η Κοροκίδα έκανε το ...θαύμα της...

Η Δήμητρα Κοροκίδα, σχεδόν 10 μήνες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, σήμερα με καλύτερη βολή στα 4μ. και 28εκ. κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα, τηςF53 κατηγορίας, στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο που τα ρεκόρ καταρρίπτονται για πλάκα! 

Η επίδοσή της αποτελεί εφετινό προσωπικό ρεκόρ, αφού ήρθε στο Ρίο με 4.27. 

Οι βολές της Κοροκίδα ήταν: 4μ. 17εκ., 4μ. 27εκ., 4μ. 28εκ., 3μ. 83εκ., 4μ. 10εκ. και 4μ. 22εκ.

Οι διοργανωτές, πριν λίγο, έπεσαν σε ατόπημα...
Εδειξαν τις δύο πρώτες αθλήτριες του αγωνίσματος, που κέρδισαν το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο και για την Ελληνίδα "χάλκινη" Παραολυμπιονίκη δεν έδειξαν ούτε ένα πλάνο!...

Η "χάλκινη", πλέον, Παραολυμπιονίκης του Ρίο, προετοίμασε το ..."έδαφος" για την απόκτηση ενός μεταλλίου, σε αυτούς τους Αγώνες, γράφοντας στη σελίδα της στο Facebook:
Αγαπημένοι μου φίλοι, η ώρα που τέσσερα χρόνια ονειρευόμουν και με ανυπομονησία περίμενα έφτασε! Αύριο (σήμερα) αγωνίζομαι και θα τα δώσω όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα,Την επιθυμία μου να φέρω στη χώρα μας άλλο ένα μετάλλιο την έχω εκφράσει πολλές φορές, αλλά αυτό που συνειδητοποιώ τις μέρες που βρίσκομαι εδώ, είναι ότι είμαι ήδη ευλογημένη για την αγάπη που λαμβάνω από όλους εσάς!Κανένα μετάλλιο δεν αξίζει όσο η ανθρώπινη. ειλικρινής και ανιδιοτελής αγάπη και το αποτύπωμα που αφήνει στην καρδιά μας!Οι φωτογραφίες και τα λόγια θα ξεχαστούν, το συναίσθημα όμως θα μείνει για πάντα και θα μου δίνει δύναμη στα δύσκολα να συνεχίσω!Σας ευχαριστώ όλους, μέσα από την καρδιά μου, για άλλη μια φορά!

διακρίσεις

2η θέση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2013, ακόντιο F52/53
1η θέση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015, σφαίρα F53
2η θέση Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016, σφαίρα F53/54
3η θέση Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016, ακόντιο F54
3η θέση Παραολυμπιακοί Αγώνες 2016, σφαίρα F53

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: "Ταλαιπωρήθηκα πολύ με την υγεία μου"...

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

...και εξομολογείται: 
"Οτι έπαθα το έπαθα από το τσιγάρο. Κόψτε το"...


Ενας από τους σπουδαίους κυρίους που έχει το θέατρο και η τηλεόραση, είναι ο αγαπημένος σε όλους μας ηθοποιός, Γιώργος Βασιλείου...
Πριν λίγο καιρό συγκλόνισε το πανελλήνιο με την περιπέτεια της υγείας του...

| του Κώστα Βλουτή
kostas.vloutis@gmail.com

Δίνει τη μάχη του παλικαρίσια και με αξιοπρέπεια...
Δεν είναι τυχαίο ότι στο Νοσοκομείο "ΜΕΤΑΞΑ" τον επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά οι συνάδελφοί του, να ανταλλάξουν δυο κουβέντες φιλικές και να του κρατήσουν συντροφιά...

Ο Γιώργος Βασιλείου είναι κύριος με το κάπα κεφαλαίο, είναι φίλος, είναι και αδελφός.
Ακόμη και στην αρρώστια του είναι αξιοπρεπής και χαμογελαστός, όπως είναι και στην προσωπική ζωή του...


Ο τηλεοπτικός "ταξίαρχος Θεοχάρης" παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστή εφημερίδα και μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του, τον τρόπο που την αντιμετωπίζει, καθώς και σε τι στάδιο ανάρρωσης βρίσκεται τώρα.


"Ολοκλήρωσα" λέει, "έναν κύκλο 15 ακτινοβολιών στον πνεύμονα, αλλά ναι θα παραμείνω στο νοσοκομείο μέχρι να μου ρυθμιστούν οι σφίξεις της καρδιάς, γιατί έχουν ανέβει"...

Ο ηθοποιός εξομολογείται: "Η αλήθεια είναι πως έχω άγχος, αλλά προσπαθώ, το παλεύω"...

Κρύβει, όμως και αισιοδοξία μέσα του: "Πιστεύω πως θα πάω καλά. Εκανα μαγνητικές σε όλο το σώμα και όλες ήταν καλές. Ωστόσο, όταν με το καλό βγω, θα έρχομαι μόνο για να κάνω τις χημειοθεραπείες μου και θα φεύγω"...

Δεν διστάζει να πει: "Αυτό που έπαθα, το έπαθα από το τσιγάρο. Κάπνιζα δύο πακέτα την ημέρα. Γι αυτό τώρα, όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, ένα πράγμα λέω σε όλους: "Κόψτε το τσιγάρο".
Ταλαιπωρήθηκα για δυόμιση μήνες. Μιλάμε για σκληρή ταλαιπωρία.
Ας είναι, όμως, περαστικά"...

Περαστικά να είναι...
Και ως εδώ το "κακό"...