Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Συνέβη στην Αθήνα


Ο πρώην υπουργός τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα ενώ χρειάστηκε διμοιρία αστυνομικών για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο Κωστής Χατζηδάκης φυγαδεύτηκε αιμόφυρτος από την σκηνή.

Οι διαδηλώσεις ενάντια στον Μεσαίωνα, απασχολούν τα ξένα Μέσα.
Οι διαδηλώσεις της Αθήνας στα ξένα Μέσα

Στην Αθήνα συγκεντρώθηκε τόσο πλήθος που θεωρείται ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόονων, ενάντιια στα μέτρα που έχει πάρει κυβέρνηση σε αυτόν τον ταλέπωρω τόπο.

Αγανακτισμένοι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να δώσουν ένα δυναμικό παρών ενάντια σοτν Μεσαίωνα που τους ετοίμασαν για να τους ισωπεδώσουν...

Ζούμε δύσκολες στιγμές και ήμαστε ακόμη στον προθάλαμο.

Βασικό θέμα στα διεθνή Μέσα έγιναν οι σημερινές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και η προπηλάκιση του πρώην υπουργού Κωστή Χατζηδάκη από διαδηλωτές.
Με τον τίτλο «Βίαιες διαδηλώσεις από τους Έλληνες που εναντιώνονται στα μέτρα λιτότητας», το CNN περιγράφει τις σημερινές κινητοποιήσεις, αναφέροντας ότι, παρόλο που αρχικά το κλίμα ήταν ήρεμο, στη συνέχεια τα επεισόδια κλιμακώθηκαν, με τους διαδηλωτές να πετούν μολότοφ και να καίνε κάδους απορριμμάτων.




Το δίκτυο BBC έκανε λόγο για «Συγκρούσεις, καθώς η Ελλάδα έχει '‘καταληφθεί’' από νέα απεργία», ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην επίθεση που δέχθηκε ο κ. Χατζηδάκης: «Μεγάλος αναβρασμός υπήρξε, όταν ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης βγήκε από τη Βουλή και δέχθηκε επίθεση από δεκάδες διαδηλωτές».




Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα αναφέρεται το βρετανικό δίκτυο Skynews στις σημερινές διαδηλώσεις: «Η ελληνική βία ξέσπασε, όταν κουκουλοφόροι αναρχικοί στοχοποίησαν το Υπουργείο Οικονομικών ρίχνοντας μολότοφ, καίγοντας κάδους σκουπιδιών και καταστρέφοντας τις προσόψεις καταστημάτων».


Zougla.gr