Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΑΝΤΙΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ!


Μια ακόμη Ολυμπιαδα περνά στην ιστορία. Το Λονδίνο έδωσε τη σκυτάλη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο με ένα μεγάλο μουσικό πάρτυ.  Μεγάλοι κερδισμένοι της διοργάνωσης είναι ο Michael Phelps και ο Usain Bolt, που έγραψαν ιστορία με τα μετάλλιά τους, στην «μάχη» των οποίων πρώτευσαν ΗΠΑ και Κίνα. Ο Αμερικανός κολυμβητής έφτασε τα 22 Ολυμπιακά μετάλλια και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ενώ ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ έγινε ο πρώτος στην ιστορία των Αγώνων που έκανε το νταμπλ –με χρυσό στα 100 και τα 200 μ.- σε δύο διαδοχικές Ολυμπιάδες. ΗΠΑ και Κίνα "σάρωσαν" τα μετάλλια και σε αυτή τη διοργάνωση, με την πρώτη να έχει 102 συνολικά (44 χρυσά, 29 ασημένια, 29 χάλκινα) και την δεύτερη 87 (38 χρυσά, 27 ασημένια, 22 χάλκινα). Τo top3 συμπληρώνει η διοργανώτρια Μεγάλη Βρετανία, με 62 μετάλλια στο σύνολο.
Για πρώτη φορά μετα απο 16 χρόνια στην τριάδα δεν βρίσκεται η Ρωσία. Τα 29 χρυσά της Μεγάλης Βρατανίας την φέρνουν στην 3η θέση παρά το γεγονός ότι έχουν λιγότερα στο σύνολο (64 έναντι 82). Η Ελλάδα δεν κατάφερε να πλασαριστεί σε μια θέση στην 20άδα των μεταλλίων, αφού μόλις 2 χάλκινα (του Ηλιάδη και των κοριτσιών στην κωπηλασία) ήταν η υπερηφάνεια της που αρκέστηκε να "κάτσει" στην 75η θέση. Πολλοί μιλούν πως θυμίσαμε μέρες του 1988 που τότε είχαμε πάρει ένα χάλκινο μετάλλιο.

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΛΟΝΔΙΝΟ 2012
Με μια γαζέλα τον Αύγουστο και πολύ ...μουσική! Με τον Γιαννιώτη να μπαίνει στο στάδιο και να καταχειροκροτείται ο Εθνικός μας Ύμνος από το πλήθος,  τη στιγμή που παρακολουθούσαν την Τελετή Λήξης 4 δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο!
Από το στάδιο παρέλασαν τα κορυφαία ονόματα της βρετανικής ποπ και ροκ σκηνής, ενώ την επανεμφάνισή τους ειδικά για απόψε έκαναν οι "Spice Girls". O  Τζορτζ Μάκλ εμφανίστηκε live για πρώτη φορά, έπειτα από ένα και πλέον χρόνο, η Άνι Λένοξ, ο Ρέι Ντέιβις, ο Εντ Σίραν και η Κέιτ Μπους ήταν μερικοί που τραγούδησαν στην τελετή λήξης. Ο Έρικ Αϊντλ ερμήνευσε το ιστορικό «Bright Side of Life» των «Monty Python», οι Ντέιβιντ Τζέισον και Νικόλας Λούντχαρστ εμφανίστηκαν φορώντας κοστούμια ως «Μπάτμαν και Ρόμπιν», ενώ τον δικό του ρόλο είχε και ο Βρετανός κωμικός Ράσελ Μπραντ.

Εκτός από το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, προγραμματίστηκε και μία τεράστια πασαρέλα μοντέλων, με επικεφαλής τις Αλεσάντρα Αμπρόζιο, Κέιτ Μος, Ναόμι Κάμπελ, Λίλι Κόουλ και Στέλα Τέναν.
Η ατμόσφαιρα θύμιζε περισσότερο συναυλία, παρά κλείσιμο παγκόσμιας αθλητικής διοργάνωσης. Οστόσο η λήξη ήταν, σαφώς, καλύτερη από την έναρξη...
Ο Χάρη έκανε την εμφανισή του και το πλήθος τον καταχειροκρότησε...
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
 Η παρέλαση των αθλητών με όλους όσους αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες  να μπαίνουν στο στάδιο μαζί, συμβολίζοντας το πνεύμα της ενότητας. Πρώτος  μπήκε η Ελλάδα με σημαιοφόρο, αυτή τη φορά, τον Σπύρο Γιαννιώτη, τέταρτος στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας.
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Το πρόγραμμα που  κράτησε 3.5 ώρες το επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Κιμ Γκάβιν.
ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

φωτο: newsit