Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Πως ζουν οι Έλληνες τέσσερα χρόνια μετά τη χρεοκοπία;

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ 
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΧΩΡΑ
>> Οι αυτοκτονίες έχουν διπλασιαστεί, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25% και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα συχνά ακόμα περισσότερο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ωστόσο η απουσία προοπτικής.
"Πως ζουν οι Έλληνες τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία" επιγράφεται ανάλυση της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ο ελληνικός πληθυσμός: "Δημοσιονομικό έλλειμμα, υψηλά επιτόκια, βιωσιμότητα χρέους: Πίσω από τους τεχνικούς όρους κρύβεται μια τραγωδία. Διότι οι Έλληνες υποφέρουν όσο ποτέ άλλοτε από τις επιπτώσεις της κρίσης", διαβάζουμε στον υπότιτλο.
Το καλοκαίρι του 2014 η Ελλάδα μοιάζει να είναι και πάλι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Οι ταβέρνες γεμάτες, τα φέρι μπόουτ για τα νησιά υπερπλήρη
Στο άρθρο επισημαίνεται: "Το καλοκαίρι του 2014 η Ελλάδα μοιάζει να είναι και πάλι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Οι ταβέρνες γεμάτες, τα φέρι μπόουτ για τα νησιά υπερπλήρη. Η χώρα δείχνει να βρίσκει και πάλι την ισορροπία της. Οι περισσότεροι κάνουν αυτό που έκαναν πάντα μετά από μια κρίση: τα φέρνουν βόλτα όπως όπως.
Oμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. 
Δεν περνούν μερικά λεπτά και οι άνθρωποι μιλούν για τα σημάδια που άφησαν πίσω τους η αυστηρή λιτότητα, οι περικοπές μισθών και οι μειώσεις συντάξεων. Οι αυτοκτονίες έχουν διπλασιαστεί, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25% και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα συχνά ακόμα περισσότερο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ωστόσο η απουσία προοπτικής.
Οι περισσότεροι κάνουν αυτό που έκαναν πάντα μετά από μια κρίση: τα φέρνουν βόλτα όπως όπως
Μια μικρή αχτίδα ελπίδας είναι τα πρόσφατα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας. Ακόμα και η μικρότερη ύφεση θεωρείται επιτυχία. Την ίδια στιγμή 19 εκ. τουρίστες επισκέπτονται φέτος την Ελλάδα. Όμως ο τουρισμός δεν αρκεί για να επιβιώσει οικονομικά η χώρα. Ακόμα και αν αυξηθεί η παραγωγή ημικατεργασμένων και πετροχημικών προϊόντων ή γενόσημων ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι βασανιστικά μακρύς", καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: Deutsche Welle

ΑΣΗΜΕΝΙΑ η Μαρία Σταματουλά, στο Ευρπαϊκό Στίβου ΑμεΑ 2014

Α Θ Λ Η Τ Ι Κ Α
Το κορίτσι με την χάλκινη επίδοση στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου, καταγράφει στο βιογραφικό της σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιες και ευρωπαϊκές αθλητικές διοργάνώσεις.
Η συλλογή μεταλλίων, για τον Ελληνικό Στίβο, στο Σουόνσι Ουαλίας, στην Αγγλία, που έγινε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2014, από 19 έως 24 Αυγούστου, ήταν συνολικά 12, φέρνοντας την Ελλάδα στην 11η θέση μεταξύ 33 χωρών!...
Η δική μας, Μαρία Σταματουλά, ήταν αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτησηση ενός μεταλλίου, κάτι που αποδείχθηκε και κατά την διάρκεια του αγώνα.
Με επίδοση 5,62 μ. βρέθηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου των νικητριών σφαιροβολίας, της κατηγορίας F32/33, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την προσωπική της συλλογή μεταλλίων στις μεγαλύτερες διοργανώσεις, με σπουδαιότερη στιγμή το χάλκινο στους Παραολυμπιακού Αγώνες του Πεκίνου, του 2008.Τα 12 μετάλλια, για τα ελληνικά χρώματα, κατέκτησαν:
- Γιώργος Κωστάκης: Χρυσό μετάλλιο σε μήκος και τριπλούν κατηγορίας T47 
- Στέλλα Σμαραγδή: Ασημένιο μετάλλιο στο μήκος Τ47 και χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. Τ47 
- Μανώλης Στεφανουδάκης: Ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό F54 
- Κωνσταντίνος Καμάρας: Ασημένιο μετάλλιο στο μήκος Τ38 
- Δημήτρης Ζησίδης: Ασημένιο μετάλλιο στην σφαιροβολία F32 
- Μαρία Σταματουλά: Ασημένιο μετάλλιο στην σφαιροβολία F32/33 
- Αγγίμ Δημήτρης Δομγκιόνι: Χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό F57 
- Στράτος Νικολαίδης: Χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα F20 
- Χρήστος Κουτούλιας: Χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν T47 
- Ανθή Λιάγκου: Χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα F32/33

Η Μαρία Σταματουλά γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1972 στην Αθήνα.

Είναι τετραπληγική και κινείται με αμαξίδιο.
Αγωνίζεται στην κατηγορία F32.
Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από το 2004 και είναι σφαιροβόλος.
Έχει πάρει μέρος μια φορά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (2008-Beijing)
Από το 2005 μέχρι το 2010 έχει στο ενεργητικό της:
Ένα μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς (1 χάλκινο).
Ένα μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα(1 χρυσό) και πλήθος επιτυχιών σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες καθώς και ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ.
Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαιροβολία από το 2006 το οποίο έχει καταρρίψει συνολικά, από τότε, τρείς φορές. (2006,2009,2010) 
Κατέχει το ευρωπαϊκό ρεκόρ στη ρίψη κορίνας.(2010) 
Κατέχει το ρεκόρ των Παραολυμπιακών αγώνων του 2008 στη σφαιροβολία για τη κατηγορία της.
Η Μαρία Σταματουλά είναι πτυχιούχος Πανεπιστημίου και εργάζεται ως τραπεζικός υπάλληλος.

* ΝΙΚΗsport
Αδέσμευτη Πολιτική Εφημερίδα "Η ΝΙΚΗ"...