Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

'Εφυγε" ο Θύμιος Καρακατσάνης. Τί λέει η σύζυγός του που ξεψύχησε στα χέρια της...



Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 χρόνων, ο καλός ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης.
Η ασθένεια του Πάρκινσον, ευθύνεται για τον χαμό του ηθοποιού που, τα τελευταία χρόνια, μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο. Το πανελλήνιο γνώριζε την περιπέτειά του με τον καρκίνο... Το βεβαρημένο ιστορικό του με τον καρκίνο και το σοβαρό πρόβλημα με το σάκχαρό του τον είχαν τον είχαν ταλαιπωρήσει πολύ τα τελευταία δυο χρόνια. 
Η σύζηγός του που στα χέρια της άφησε την τελευταία του πνοή ο Θύμιος Καρακατσάνης, έδωσε συνέντευξη στο ΤLife και μίλησε για τις τελευταίες ώρες του ανθρώπου...

       ΑΝΤΙΟ ΘΥΜΙΟ       
Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα, 2 Ιουλίου, στις 11.30 στο νεκροταφείο Παιανίας.Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο. Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008 - 2010 στο «Θάνατο του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου, ενώ πέρσι έκανε μία επιτυχημένη περιοδεία με την Λυσιστράτη! 
Εμφανίστηκε πέρυσι και στη σκηνή του αλ τσαντίρι, δίπλα στον Λάκη Λαζόπουλο που τον συνέδεε δυνατή φιλία...
 Με την κορούλα του...
Μπορεί να αντιμετώπιζε προβλήματα με τον καρκίνο, αλλά έφυγε από την ασθένεια του Πάρκινσον. Ταλαιπωρήθηκε δυστυχώς πολύ. Η κατάστασή του εξελίχθηκε ραγδαία. Τα τελευταία 2 χρόνια μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία”, είπε η σύζυγός του που ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει τη μεγάλη της απώλεια.
Μιλώντας για τις τελευταίες ώρες της ζωής του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη εξομολογήθηκε: “Τις τελευταίες ώρες τις πέρασε στο σπίτι. Δεν τον άφηνα, δεν μπορούσα να τον αφήσω σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόταν. Οι γιατροί δεν μπορούσαν πια να του προσφέρουν τίποτα. Ο ίδιος ένιωθε πολύ άσχημα και δεν ήθελε να ζήσει αυτόν τον εξευτελισμό της ασθένειας και να χρειάζεται να τον μεταφέρουν στα χέρια για να μετακινηθεί” και συμπλήρωσε: “Ο ίδιος μου είχε πει τώρα θα κάνω το μάθημα της σιωπής και σταμάτησε να μιλά. Δεν ξέρω τι είχε συμβεί. Ίσως η ασθένεια να είχε επηρεάσει και το κέντρο σκέψης και ομιλίας του”.

Συντετριμμένη η σύζυγός του αποκαλύπτει πως πέθανε μέσα στην αγκαλιά της: “Τον είχα στην αγκαλιά μου, όταν έφυγε. Με κοίταξε στα μάτια, τον αγκάλιασα και λίγα λεπτά αργότερα έκλεισε τα μάτια του για πάντα. Τις τελευταίες ώρες τις πέρασε ήρεμα και έτσι ήρεμα και γαλήνια έφυγε από τη ζωή”.
Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα σε στενό οικογενειακό κύκλο. Δεν ήθελε δημοσιογράφους, κάμερες και φανφάρες στην κηδεία του. “Ο ίδιος μου είχε ζητήσει να γίνουν όλα σεμνά. Όπως έζησε, έτσι και να φύγει”, είπε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίες από το οικογενειακό του άλμπουμ:

Ο μεγάλος ηθοποιός συμμετείχε στην ιστορική παράσταση του Κουν με τους «Όρνιθες», το 1959. Ο Θύμιος Καρακατσάνης, είχε αξιοσημείωτη θητεία στο ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, έχοντας ερμηνεύσει Πίντερ, Χάσεκ, Καλντερόν, Μολιέρο Νιλ Σάιμον.

Στο θέατρο μεταξύ άλλων είχε παίξει στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, στο ρόλο του Καρίωνα, στο «Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ» του Γιάροσλαβ Χάσεκ, στο ρόλο του Σβέικ, στο «Ξανά μαζί» του Νιλ Σάιμον, στο «Μικροί Φαρισαίοι» του Δημήτρη Ψαθά στο ρόλο του Ανδρέα Ντελλή, στο «Ειρήνη του Αριστοφάνη», στο «Αρμένικο Φεγγάρι» στο Θέατρο Σμαρούλα.

Είχε σκηνοθετήσει τον «Πλούτο» και τις «Όρνιθες του Αριστοφάνη, τους «Μικρούς Φαρισαίους» του Δημήτρη Ψαθά, την «Oύρσουλα» του Μπάμπη Τσικλιρόπουλου, το «Ο Τελευταίος Να Κλείσει την Πόρτα» του Γιώργου Κωνσταντίνου, τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, τον «Ταρτούφος» του Μολιέρου και τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη.

Από τις τελευταίες του εμφανίσεις ήταν στο έργο «Ο θάνατος του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ (2008-2010), «Οι νταντάδες» του Γιώργου Σκούρτη ενώ το περασμένο καλοκαίρι ανέβασε «Νεφέλες». Τον Νοέμβριο του 2011 είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι αποσύρεται: «Για μένα η αυλαία έπεσε» είπε σχετικά.

ΑΡΕΣΕΙ:

Akis Painesis likes this.
* Paraskevi Malouxou, Konstantinos Mpasiouras and 8 others like this.

 ΣΧΟΛΙΑ:

Mike Blanco ‎:o((

*Panos Lehouritis Τετοια ωρα θα ξεκιναει η παρασταση του θυμιου στην -γειτονια των αγγελων-μαζι με τα υπολοιπα ιερα τερατα που μας εφυγαν..αλλα και που καποτε θα ξανασυναντηθουμε ολοι μαζι και θα μας μαγεψουνε με το απιστευτο ταλεντο τους!!!54 minutes ago · · 1

*