Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Eurovision: Rise Up Ευρώπη και πάμε τελικό!



Το βράδυ του Σαββάτου το επόμενο "ραντεβού"

Η drag queen ή αλλιώς "γυναίκα με τα μούσια" από το Ισραήλ και τα αβυσσαλέα ντεκολτέ από τις Πολωνές προκάλεσαν τα περισσότερα σχόλια

Στον τελικό του 59ου διαγωνισμού της Eurovision θα βρεθεί η Ελλάδα, η οποία πέρασε με άνεση στον τελικό του Σαββάτου, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές της, όπως ακριβώς είχαν προβλέψει και τα διαδικτυακά γραφεία στοιχημάτων.

Οι Freaky Fortune και Riskykidd με το "Rise Up" κατάφεραν -με ιδιαίτερη ευκολία- να ξεσηκώσουν το πλήθος εντός του σταδίου της Κοπεγχάγης και -με την ίδια ευκολία- πήραν το εισιτήριο για να διαγωνιστούν στον τελικό.
Εκτός από την Ελλάδα, που ανακοινώθηκε έκτη, από το β' ημιτελικό πέρασαν
στον τελικό ακόμη εννέα χώρες. Πρόκειται για τις: Ελβετία, Σλοβενία, Πολωνία, Ρομανία, Νορβηγία, Μάλτα, Λευκορωσία, Φινλανδία και Αυστρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, υπήρξε καθυστέρηση, αφού η αρμόδια επιτροπή ζήτησε περαιτέρο χρόνο, χωρίς ωστόσο να δώσει εξηγήσεις για αυτή την καθυστέρηση.

Η Ελλάδα, 40 χρόνια από την πρώτη συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό, εμφανίστηκε στη 13η θέση με τους Freaky Fortune και Riskykidd. Η χώρα μας ανέβασε τους ρυθμούς, ενώ όλο το στάδιο χόρευε στους ρυθμούς του «Rise Up»! Το σκηνοθετικό εύρημα για να ανεβούν οι χορευτές στη σκηνή, ήταν μια κωλοτούμπα σε τραμπολίνο, την οποία ο σκηνοθέτης έδειξε σε slow motion, ενώ το παρευρισκόμενο πλήθος ζητωκραύγαζε και κουνούσε ελληνικές σημαίες