Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ...ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ...



TIME
Ο Μπάρακ Ομπάμα όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί.
Το τσιγάρο στο χέρι, ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα, η απόλαυση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο. Είναι κάποιες από τις αδημοσίευτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες του νέου προέδρου των ΗΠΑ, που βγήκαν στη δημοσιότητα από το περιοδικό TIME.
Πρόκειται για την εποχή που ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες. Είχε τότε δεχτεί να φωτογραφηθεί για μία ερασιτέχνη φωτογράφο, χωρίς φυσικά να φαντάζεται πού θα βρισκόταν 28 χρόνια μετά.
Το μόνο που παραμένει μέχρι σήμερα από αυτές τις φωτογραφίες είναι η συνήθεια του καπνίσματος, την οποία δεν μπορεί να διώξει. Προσπάθησε πάντως σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να μην φωτογραφίζεται με το τσιγάρο στο χέρι, καθώς πολλοί εκτιμούσαν πως αν φανεί ότι καπνίζει ίσως του δημιουργούσε μεγαλύτερα προβλήματα ακόμη και από το γεγονός ότι είναι Αφροαμερικανός.

Η φωτογράφος Λίζα Τζακ, τόνισε πως είχε κρατήσει τις φωτογραφίες κλειδωμένες στη διάρκεια της εκστρατείας για να μην δημοσιευτούν.

«Επειδή έχει την πεποίθηση ότι θα σχεδιάσει ένα ελπιδοφόρο μέλλον σε μια δύσκολη περίοδο». Με αυτά τα λόγια το περιοδικό Time αναδεικνύει για φέτος «Πρόσωπο της Χρονιάς» το νεοεκλεγέντα πρόεδρο, Μπράακ Ομπάμα.



The Monitor
"'Eγκλημα" σε γράμμα του 'Αη Βασίλη"

Το γράμμα ενός μικρού παιδιού προς τον Άγιο Βασίλη, έφερε στο φως ένα έγκλημα. Ένα 9χρονο κορίτσι, από την περιοχή Φαρ στο Τέξας, ζήτησε να σταματήσει ένας 55χρονος συγγενής της να ακουμπά εκείνη και την αδερφή της.

Το μικρό παιδί έδωσε το γράμμα στο σχολείο του, στο πλαίσιο μιας σχολικής εργασίας, όπως ανέφερε η εφημερίδα «The Monitor». Οι δάσκαλοι που το διάβασαν, έμειναν έκπληκτοι από τις αποκαλύψεις της μικρής και αμέσως συγκάλεσαν συμβούλιο, όπου κάλεσαν και την 9χρονη.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον 55χρονο, που υπέδειξε το παιδί και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 25 έως 99 χρόνια.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο βαθμός συγγένειας που είχε ο δράστης με τα δύο κορίτσια.