Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

13η μέρα "Αγανακτισμένοι" και Έλληνες...

"θα είμαι εδώ, κάθε μέρα, μέχρι να τελειώσει η ιστορία. Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, φίλε, αλλά βαθιά πολιτικό. Ε, λοιπόν, ας πάρουν το σάπιο τους σύστημα και άι στα τσακίδια".
Η αγανάκτηση του κόσμου δεν λέει να κοπάσει. Απεναντίας, φουντώνει πολύ όσο ο καιρός περνάει και αντί τα πράγματα να καλυτερεύσουν για τον πολίτη, χειροτερεύουν...

13η μέρα και οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, αλλά και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, επιμένουν σαν Έλληνες.

1.000.000 ανθρώποι στους δρόμους την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου...
3η Πανευρωπαϊκή διαδήλωση την ερχόμενη Κυριακή


"Δεν υπάρχει αριστερά, δεν υπάρχει δεξιά, μόνο κόκαλα υπάρχουν των Ελλήνων τα ιερά!" έγραψε ένας φίλος της ομάδας "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook.
Το διαβάζεις κι αποκτάς μια χαρμάδα από ελπίδα να μπει λίγο απ΄το φως που θα σε οδηγήσει στον καινούργιο, απάτητο, δρόμο...

Τα συνθήματα "Η ανατροπή δεν είναι εκπομπή" και "Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ..." διαδέχονται το "Δικαιοσύνη, δικαιοσύνη" που φώναζαν ρυθμικά χιλιάδες κόσμου. ..
Ανάμεσα στο πλήθος κυματίζουν ελληνικές σημαίες και ακούγεται ρυθμικά τo "Ελλάς-Ελλάς".

"Έχουμε παραδώσει την εθνική κυριαρχία και τα κλειδιά της χώρας μας στους δανειστές", είπε ο οικονομολόγος, κύριος Γ. Κατρούγκαλος, στην γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα με τη διαδήλωση.
"Ελληνική κρίση δεν υπάρχει, κρίση χρέους της Ελλάδας δεν υπάρχει" δήλωσε ένας από τους οικονομολόγους, προκαλώντας την αντίδραση των παρευρισκόμενων με σφυρίγματα, φωνές και χτυπήματα στις άδειες κατσαρόλες
Μιλούν για τη δανειακή σύμβαση και εκφράζουν την απαισιοδοξία τους. Όπως ο κύριος Γ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε πιο αποκαρδιοτικός, λέγοντας ότι: "Δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση". Ενώ σχετικά με το Μνημόνιο είπε ότι "έχουμε υποχρέωση ιερή να γυρίσουμε και να πούμε δάνεια γιοκ".

Το ίδο και ο κύριος Δ. Καζάκης, ο οποίος, απευθυνόμενος σε έναν πολίτη, του είπε: "Ζητούμενο είναι να μην καταφεύγουμε σε τοκογλύφους ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας. Η χώρα πουλήθηκε, στόχος τους ήταν να οδηγηθούμε σε τέτοιο αδιέξοδο ώστε να έρθουν μετά οι εταίροι μας και να πουν πουλήστε"...
"Ανάπτυξη δεν είναι ο πλούτος στους λίγους αλλά η ευημερία και όχι το δεύτερο ipad, να έχει η κοινωνία όνειρα" λέει στην δική του ομιλία ο κύριος Ε. Τσακαλώτος, αναζήτησε συνδετικούς κρίκους με άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, ενώ μίλησε για 1.000.000 ανθρώπους στους δρόμους την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου...

Και πάλι πλήθος όλων των ηλικιών, από μαθητές, φοιτητές, άνεργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους και οικογένειες με μικρά παιδιά, πιστό στο καθημερινό του ραντεβού, έδωσε το "παρών" για να εκφράσει την διαμαρτυρία του ενάντια στα μέτρα λιτότητας.

Για άλλη μια μέρα, η κυκλοφορία είχε διακοπεί στη Βασιλίσσης Σοφίας και τη λεωφόρο Αμαλίας (μόνο οι ποδηλάτες που ήταν συγκεντρωμένοι στη μια πλευρά της πλατείας διέσχισαν την Αμαλίας). Όσο για τους άντρες των ΜΑΤ, είχαν ήδη πάρει τη θέση τους περιφρουρώντας το Κοινοβούλιο.

Μοτοσικλετιστές από όλη την Ελλάδα προγραμματίζεται να φτάσουν την Τρίτη μέχρι την Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος. Στόχος τους είναι να κάνουν το γύρο του κέντρου της Αθήνας - να κάνουν θόρυβο και να ακουστούν.


3ο Πανευρωπαϊκο Προσκλητήριο...
Η συντονιστική επιτροπή απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις πόλεις να ξαναμαζευτούν από όλη την Ελλάδα στην πλατεία Συντάγματος, την επόμενη Κυριακή, για να γίνουμε όλοι μια γροθιά και πάλι.

Όμως ο αποκλεισμός της Βουλής προγραμματίζεται από τώρα και για τις 15 Ιουνίου. Η απόφαση της "γενικής συνέλευσης" της πλατείας Συντάγματος, αρχής γενομένης από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, είναι "να πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου και πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου ".