Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Γ. Παπανδρεου: “Δεν μπορώ να εγγυηθώ μια άμεση λύση σήμερα” - "Μανιφέστο" από τρεις...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

"Αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να λύσει τα προβλήματά της, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για όλους μας".

Υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης: "όταν επικυρώσαμε το Μνημόνιο ήμασταν σαν τις πόρνες μετά την πρώτη τους φορά"!!!

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και έγινε ...πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Με τις λέξεις "πονάω", "θλίβομαι", "αγανακτώ", κατανοώ", "αλλά δεν θα το βάλω κάτω", βρήκε τρόπο να "επικοινωνήσει" με όλους εκείνους που, εδώ και δύο χρόνια, υποφέρουν με την "τροϊκανή" πολιτική του και από τότε δεν έχει τελειωμό ο Γολγοθάς του "λεφτά υπάρχουν"! (Κλικ εδώ)

Τί είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη;
"Θα ήθελα πολύ να εγγυηθώ σε όλους μία άμεση λύση, μία καλύτερη ζωή σήμερα. Θα ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου αν μπορούσα να το κάνω. Αλλά δεν μπορώ". "Αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να λύσει τα προβλήματά της, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για όλους μας στην Ευρώπη". "Ούτε διαμαρτύρομαι ούτε εγκαταλείπω. Ούτε στιγμή δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσα να τα παρατήσω, να φυγομαχήσω".

Πιο κάτω αναφέρει: "Πήρα στις πλάτες μου αμαρτίες άλλων, για να μην αφήσω τη χώρα να χρεοκοπήσει". Πρόφανώς εννοεί και τις ..."αμαρτίες" του πατέρα του, ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και τον οποίον δεν μνημονεύει...

Κατανοεί απόλυτα "την ανάγκη να βρει ο νέος το δρόμο του εκτός Ελλάδας, έστω και προσωρινά". Κουβέντα δεν κάνει φίλε, με ποιό τρόπο θα μπορούσε να "εμποδίσει" τον νέο ή να βρει φόρμουλα ώστε να τον κρατήσει στην Ελλάδα. Απλά του κουνά "μαντήλι, καταοώντας" τον...

Σημειώνει πως είναι ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ιδιαίτερα η Ν.Δ., που έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, αλλά επέλεξε να παρακολουθεί από την εξέδρα.

Είχε προηγηθεί άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής όπου τόνιζε πως ""οι αντιπροσωπευτικοί μας θεσμοί αποδυναμώθηκαν, επικράτησε η ανομία, η αδειαφάνεια, η γραφειοκρατία, η παρα-οικονομία, ο κρατισμός, καθώς δεν φροντίσαμε έγκαιρα να ενδυναμώσουμε τον έλεγχο και την συμμετοχή του πολίτη στη δημόσια ζωή της χώρας"...

"Του πολίτη" λέει ο πρωθυπουργός που το έχει κάνει και "σλόγκαν" σε κάθε του ομιλία... "Πρώτα ο πολίτης" και "όλα για τον πολίτη" αυτόν που τον έχει φέρει αντιμέτωπο με τα όριά του, αλλά και με την εξαθλίωσή του. Και δεν νοιώθει, έστω για λίγο, τους μαθητές που λυποθυμούν στα σχολεία... Δεν ζητά συγνώμη για όλους εκείνους που τους αυτοκτώνησαν τα χρέη τους, επειδή έμειναν χωρίς δουλειά. Για τους απελπισμένους που τρομάζουν μπροστά στο αύριο που είναι "δίχω αύριο"!

Οι φόροι μας περνούν θηλιά. "Είναι ανισυνταγματικοί και απορούμε πώς είναι δυνατον να τους "νομιμοποιεί" ένας... συνταγματολόγος (Ευάγγελος Βενιζέλος)", λένε οι οικονομολόγοι στα διάφορα πάνελ πρωινών εκπομπών!

Τα ΜΑΤ χτυπούν τον κόσμο έτσι και σκεφτούν να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων και πολύ φοβάμαι, στον πόλεμο που μας κύρηξαν "επί δικαίων και ΑΔΙΚΩΝ", το τέλος της τραγικής ιστορίας που μας βρήκε...

Και σαν να μην έφτανε η συνέντευξη του πρωθυπουργού, είχαμε σήμερα και τρεις μνηστήρες που γλυκοκοιτάζουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ την (όποια) επόμενη μέρα!

Διαμαντοπούλου-Λοβέρδος-Ραγκούσης
"Η θα βουλιάξουμε όλοι μαζί ή θα σωθούμε όλοι μαζί"
"Η θα τα κάνουμε όλα μαζί ή μας περιμένει συμφορά", υπογραμμίζουν.


Κοινό άρθρο υπογράφουν οι τρεις κορυφαίοι υπουργοί: Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιάννης Ραγκούσης. Πρόκειται για πολιτική πλατφόρμα, που καταθέτουν πρώτη φορά υπουργοί της κυβέρνησης.

"Ήρθε η ώρα της πληρωμής αλόγιστων «κατακτήσεων» και αλόγιστων εκλογικών νικών, στη διάρκεια της μεταπολίτευσης», γράφουν μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, σε άλλα σημεία επισημαίνουν πως «ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί ή θα σωθούμε όλοι μαζί».

"Το Έθνος και η Πατρίδα αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη από Πολιτική και Κοινωνική Συμφιλίωση, ταχύτατη υλοποίηση των δεσμεύσεων και των μεταρρυθμίσεων και προστασία της Δημοκρατίας. Ή θα τα κάνουμε όλα μαζί ή μας περιμένει συμφορά", υπογραμμίζουν.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν όταν υψηλόβαθμο στέλεχος καταγγέλει στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής" πως "όταν επικυρώσαμε το Μνημόνιο ήμασταν σαν τις πόρνες μετά την πρώτη τους φορά"!!!

Άρχισαν τα όργανα. Μου μυρίζουν εκλογές...